یک مرد 66 ساله با موفقیت پیوند کلیه خوک را دریافت کرد و یک هفته بعد از بیمارستان مرخص شد.
به گزارش فانا، یک مرد 66 ساله با موفقیت پیوند کلیه خوک را دریافت کرد و یک هفته بعد از بیمارستان مرخص شد.
به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ جراحان بیمارستان عمومی ماساچوست (Massachusetts General Hospital) با موفقیت چهارمین پیوند کلیه خوک در ایالات متحده را انجام دادند.
بیمار دریافتکننده عضو تغییر ژنتیکی دادهشده خوک، مردی 66 ساله با نارسایی کلیه بود.
این پیوند که در اواخر ژانویه انجام شد، درست پس از آن صورت گرفت که یک زن در آلاباما کلیه تغییر ژنتیکی دادهشده خوک را پیوند زد و این پیوند یک گام مهم در تلاشها برای مقابله با کمبود جدی اعضای اهدایی در سطح کشور به حساب میآید.
این پیوند آخرین مورد از یک مطالعه بالینی جدید تاییدشده توسط FDA است که در حال بررسی این موضوع است که آیا اعضای تغییر ژنتیکی دادهشده خوک میتوانند بهطور طولانیمدت در بیماران انسانی عملکرد خوبی داشته باشند.
بیمار دریافتکننده، تیم اندروز از کنکورد، نیوهمپشایر، بیش از دو سال روی دیالیز بود پیش از آنکه تحت عمل جراحی پیوند قرار گیرد.
وی بلافاصله پس از شروع دیالیز دچار حمله قلبی شد. درمانهای طولانیمدت چند ساعته که هر سهشنبه، پنجشنبه و شنبه انجام میشد، باعث احساس خستگی و تهوع وی میشد. طبق گزارشها، در ماه اوت، زمانی که شروع به مشورت در مورد پیوند با پزشکان بیمارستان ماساچوست کرد، او به ویلچر وابسته شده بود.
پزشکان وی توصیه کردند که باید برای عمل جراحی وضعیت جسمی خود را بهبود بخشد، بنابراین شروع به انجام فیزیوتراپی و پیادهروی کرد.
تنها یک هفته پس از دریافت کلیه خوک، اندروز بهحدی بهبود یافت که توانست از بیمارستان مرخص شود.
او گفت: «مثل یک موتور جدید بود - ناگهان یک دستگاه انرژی وارد بدنم شد.»
وی افزود: «وقتی از اتاق بازیابی بیرون رفتم و به بخش مراقبتهای ویژه رفتم، من در واقع بین تخت و میز رقصیدم. خیلی خوشحالم، این باور نکردنی است.»
بیش از 100,000 نفر در ایالات متحده منتظر دریافت پیوند عضو هستند که بیشتر آنها به کلیه نیاز دارند.
بسیاری از افراد پیش از دریافت پیوند جان خود را از دست میدهند به دلیل کمبود اعضای اهدایی انسانی.
برای پر کردن این شکاف، چندین شرکت بیوتکنولوژی خوکها را تغییر ژنتیکی دادهاند تا اعضای آنها کمتر احتمال رد شدن در بدن انسان را داشته باشند.
کلیهای که اندروز دریافت کرد از خوکی بود که 69 تغییر ژنتیکی داشت، از جمله 59 تغییر برای کاهش خطر ابتلا به عفونتهای ویروسی.
در حالی که اندروز و بیمار دیگری به نام توانا لونی از آلاباما پس از دریافت کلیه خوک بهبودی خوبی یافتهاند، دو بیمار دیگر بلافاصله پس از انجام پیوند در سال گذشته جان خود را از دست دادند.
یکی از آنها، لیسا پیزانو از نیوجرسی، پیوند خود را در نیویورک با کلیه خوک تولیدشده توسط United Therapeutics Corporation دریافت کرد.
دیگری، ریک اسلیمن از ماساچوست، کلیهای از eGenesis* را در بیمارستان ماساچوست دریافت کرد و دو ماه بعد جان خود را از دست داد.
با وجود این چالشها، دکتر تاتسوو کای، جراح ارشد درگیر در این عملیاتها در بیمارستان ماساچوست، گفت که پزشکان همواره در حال یادگیری هستند.
هدف؟ «ایجاد اعضای خوک تغییر ژنتیکی دادهشده به یک راهحل پایدار و بلندمدت برای بیماران»، کای در بیانیهای به نیویورک تایمزگفت. «اگرچه هنوز راه زیادی برای تحقق این هدف داریم، این پیوند یک گام مهم به جلو است.»