پنجشنبه ۱۰ اسفند ۱۴۰۲ ,29 February 2024
غذا و کشاورزی
سرطان‌زایی نمک دریا و سنگ نمک
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با هشدار نسبت به مصرف زیاد نمک در ایرانی‌ها، در عین حال ضمن تاکید بر لزوم مصرف نمک یددار، نسبت به عوارض جبران‌ناپذیر نمک‌هایی تحت عنوان سنگ نمک، نمک دریا، نمک صورتی و ... هشدار داد.
حضور گسترده پلاستیک‌ها در مواد غذایی و خطرات وحشتناک برای سلامتی
یک گروه حامی حقوق مصرف‌کنندگان در آمریکا به نام کانسیومر ریپورتس اعلام کرد که پلاستیک‌ها علیرغم خطراتی که برای سلامتی دارند همچنان به صورت گسترده در مواد غذایی یافت می‌شوند. این گروه از رگولاتورها خواسته ...
نانوایی‌ها درخواست آرد کامل را در سامانه مربوطه ثبت کنند
کارشناس اداره نظارت و ارزیابی غذاهای ویژه و فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو افزود: از نانوایی‌های خواسته‌ایم در سامانه سیفا اعلام کنند که خواستار آرد کامل هستند. نظارت هم انجام می‌شود تا ...
۴ ماده غذایی تراریخته در ایران
رئیس اداره نظارت و ارزیابی غذاهای ویژه و بسته‌بندی فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با تاکید بر اهمیت برچسب‌گذاری محصولات تراریخته، گفت: ما ایمنی محصولات تراریخته را هم تضمین می‌کنیم و از نظر ما هیچ فرقی بین نوع تراریخته و غیرتراریخته وجود ندارد.
"عدم برچسب‌گذاری محصولات تراریخته" مساوی با تعلیق و ارجاع به دادگاه
سرپرست اداره‌کل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با تأکید بر اینکه "عدم برچسب‌گذاری محصولات تراریخته" در بازار مساوی با تعلیق و ارجاع به دادگاه است، از تدوین آیین‌نامه جدید "قانون ایمنی ...
 
 
روز :  
ماه :  
سال :  
آغاز تولید آرد غنی شده با ویتامین دی در کشور برای جبران کمبود ریزمغذی‌ها
۲۰ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۲۳:۵۹
 
رییس سازمان غذا و دارو از تولید آرد غنی شده با ویتامین دی در کشور برای جبران کمبود ریزمغذی‌های مردم خبر داد و گفت: این آرد برای تولید و پخت نان‌کامل به نانوایی‌ها عرضه می شود.
 
موفقیت چشمگیر پنج کشور در حذف اسید چرب ترانس تولید شده به روش صنعتی
۱۶ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۱۳:۴۷
 
سازمان جهانی بهداشت (WHO) برای نخستین بار به پنج کشور دانمارک، لیتوانی، لهستان، عربستان سعودی و تایلند به دلیل پیشرفت در زمینه حذف اسید چرب ترانس تولید شده به روش صنعتی (iTFA) گواهینامه تائید پیشرفت اعطا کرد.
 
سرطان‌زایی نمک دریا و سنگ نمک
۲۶ دی ۱۴۰۲ ساعت ۱۸:۵۸
 
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با هشدار نسبت به مصرف زیاد نمک در ایرانی‌ها، در عین حال ضمن تاکید بر لزوم مصرف نمک یددار، نسبت به عوارض جبران‌ناپذیر نمک‌هایی تحت عنوان سنگ نمک، نمک دریا، نمک صورتی و ... هشدار داد.
 
حضور گسترده پلاستیک‌ها در مواد غذایی و خطرات وحشتناک برای سلامتی
۱۵ دی ۱۴۰۲ ساعت ۱۵:۱۴
 
یک گروه حامی حقوق مصرف‌کنندگان در آمریکا به نام کانسیومر ریپورتس اعلام کرد که پلاستیک‌ها علیرغم خطراتی که برای سلامتی دارند همچنان به صورت گسترده در مواد غذایی یافت می‌شوند. این گروه از رگولاتورها خواسته تا ایمنی پلاستیک‌هایی را که در طول فرایند تولید با مواد غذایی در تماس هستند، ارزیابی کنند.
 
نانوایی‌ها درخواست آرد کامل را در سامانه مربوطه ثبت کنند
۱۳ دی ۱۴۰۲ ساعت ۱۱:۵۳
 
کارشناس اداره نظارت و ارزیابی غذاهای ویژه و فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو افزود: از نانوایی‌های خواسته‌ایم در سامانه سیفا اعلام کنند که خواستار آرد کامل هستند. نظارت هم انجام می‌شود تا آرد کامل در اختیار نانواها قرار بگیرد.
 
بازار داغ تقلبات غذایی و تجارت کثیف با جان مردم
۱۹ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۱۴:۰۲
 
بازار تقلب در حوزه «غذا» گرم است و سودجویان تلاش دارند با مواد اولیه ارزان‌تر، سود بیشتری نصیب خود کنند و البته که احتمال تقلب برای مواد غذایی گران‌قیمت بیشتر است؛ این درحالیست که بسیاری از بیماری‌ها از سرطان گرفته تا نازایی، بیماری‌های قلبی عروقی، عصبی و ... می‌توانند منشاء غذایی داشته باشند و بر همین ...
 
فراورده روغن زیتون با نام تجاری «آرکان» غیراستاندارد است
۱۷ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۲۱:۰۱
 
سازمان ملی استاندارد ایران اعلام‌کرد: تولید، تمرکز و فروش فراورده روغن زیتون با نام تجاری آرکان بدون داشتن پروانه کاربرد علامت استاندارد ممنوع است.
 
۴ ماده غذایی تراریخته در ایران
۱۱ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۱۹:۰۳
 
رئیس اداره نظارت و ارزیابی غذاهای ویژه و بسته‌بندی فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با تاکید بر اهمیت برچسب‌گذاری محصولات تراریخته، گفت: ما ایمنی محصولات تراریخته را هم تضمین می‌کنیم و از نظر ما هیچ فرقی بین نوع تراریخته و غیرتراریخته وجود ندارد.
 
"عدم برچسب‌گذاری محصولات تراریخته" مساوی با تعلیق و ارجاع به دادگاه
۲۴ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۲۱:۰۱
 
سرپرست اداره‌کل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با تأکید بر اینکه "عدم برچسب‌گذاری محصولات تراریخته" در بازار مساوی با تعلیق و ارجاع به دادگاه است، از تدوین آیین‌نامه جدید "قانون ایمنی زیستی" خبر داد.
 
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز: ذرت های آلوده هیچ مجوزی برای مصرف ندارد
۲۲ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۵:۵۰
 
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: محموله ذرت های آلوده بدون هماهنگی با دانشگاه علوم پزشکی شیراز وارد استان شده و ذرت های آلوده هیچ مجوزی برای مصرف در استان فارس ندارد.
 
زیاده روی در مصرف نمک احتمال دیابت را افزایش می دهد
۱۷ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۳:۲۰
 
محققان تاکید می کنند اگر در معرض خطر دیابت نوع ۲ هستید مصرف نمک را محدود کنید.
 
کشت هرگونه محصول تراریخته در اراضی کشور ممنوع شد
۱۵ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۱:۳۳
 
نمایندگان مجلس با هدف تأمین امنیت سلامت غذایی مردم با ممنوعیت رهاسازی و کشت هرگونه محصول تراریخته تولید شده در داخل و یا خارج از کشور در اراضی کشور موافقت کردند.
 
ضرورت استفاده از مواد غذایی دارای سیب سلامت در کشور
۱۳ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۲۲:۴۲
 
مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو با اشاره به شایع‌ترین تقلبات غذایی در کشور و نحوه مقابله با آنها، بر لزوم پرهیز از مواد غذایی فله و فاقد برچسب و در عین حال استفاده از مواد غذایی دارای سیب سلامت که توسط سازمان‌های غذا و دارو، دامپزشکی یا حفظ نباتات نظارت می‌شوند، تاکید کرد.
 
هشدار؛‌ هرگز از این نوع نمک استفاده نکنید
۸ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۳:۳۴
 
نمک دریا از تبخیر آب نمک به دست می‌آید. مردم سراسر جهان از سال‌ها قبل از آن استفاده می‌کردند و امروزه معمولاً در بسیاری از آشپزخانه‌ها یافت می‌شود. البته به غیر از کاربردهای آشپزی، نمک دریا اغلب به اسکراب بدن، حمام، نوشیدنی‌ها و محصولات بی‌شمار دیگری اضافه می‌شود.
 
دو سال پیش مقداری از محموله گندم آلوده وارد چرخه مصرف شد
۱۶ مهر ۱۴۰۲ ساعت ۱۵:۲۸
 
عضو کمیسیون کشاورزی گفت: ۲ سال پیش در دوره وزیر جهادکشاورزی سابق ۵ محموله گندم آلوده وارد کشور شد که آلودگی آن‌ها مورد تایید سازمان استاندارد و سازمان غذا و دارو مورد تایید قرار گرفت و قرار شد که آزمایش دومی نیز صورت بگیرد.
 
فست‌فودها؛ عامل ابتلای جوانان به سرطان
۱۲ مهر ۱۴۰۲ ساعت ۲۲:۱۲
 
دبیر علمی دومین سمینار سرطان در جوانان، گفت: سن ابتلا به سرطان‌ در ایران در برخی موارد پایین‌تر از میانگین جهانی است و استفاده زیادی از فست فودها یا غذاهای آماده این بیماری را افزایش داده است.
 
ابتلای ۷۴ هزار نفر به بیماری کلیه در کشور
۲۶ شهريور ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۳۲
 
رییس مرکز تحقیقات بیماری‌های مزمن کلیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به ثبت حدود ۷۴ هزار بیمار دیالیزی و پیوند کلیه در کشور اشاره کرد و گفت: برای پیشگیری از این بیماری باید از خوردن غذاهای پرنمک که آسیب‌رسان کلیه‌ها و تشدیدکننده فشارخون هستند خودداری شود.
 
گول فواید نمک‌های رنگی را نخورید
۲۳ شهريور ۱۴۰۲ ساعت ۰۲:۱۴
 
این روزها در فضای مجازی، تبلیغات متعددی از فواید نمک‌های صورتی، سبز، آبی و خواص درمانی آنها دیده می‌شود، اما به تاکید متخصصان مردم در حالی این نمک‌ها را مصرف می‌کنند که نمی‌دانند چه آسیبی به سلامت خودشان و کودکانشان می‌زنند.
 
درخواست ممنوعیت فروش نوشیدنی‌های انرژی‌زای با کافئین بالا به کودکان در آمریکا
۹ شهريور ۱۴۰۲ ساعت ۲۱:۰۷
 
پزشکان اطفال و والدین در آمریکا خواستار این شده‌اند که فروش نوشیدنی‌های انرژی‌زای جدید با کافئین بالا مانند الکل و سیگار به خردسالان ممنوع شود زیرا یک وعده از این نوشیدنی‌های حاوی کافئین به اندازه شش کوکاکولا است.
 
قوانین ایمنی غذایی مربوط به ۵۰ سال گذشته است
۱۰ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۹:۲۰
 
رییس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه قوانین ایمنی غذایی مربوط به ۵۰ سال گذشته است، گفت: به روزرسانی قوانین می‌تواند در حل چالش‌های ایمنی غذایی راهگشا باشد.