بررسیها نشان داد این دندان ساز تقلبی نهتنها هیچ مدرک دانشگاهی مربوط به حوزه درمان ندارد، بلکه حتی سواد خواندن و نوشتن نیز ندارد.
به گزارش فانا، با حکم معاون دادستان و سرپرست ناحیه۹ دادسرای عمومی و انقلاب، بازرسان اداره نظارت بر درمان دانشگاه علومپزشکی و مأموران انتظامی وارد مغازهای در خیابان خواجهربیع شدند که مردی پنجاهودوساله بهعنوان دندانپزشک در آنجا مشغولبه کار بود. بررسیها نشان داد این فرد نهتنها هیچ مدرک دانشگاهی مربوط به حوزه درمان ندارد، بلکه حتی سواد خواندن و نوشتن نیز ندارد.
در روزهای گذشته، مأموران کلانتری خواجهربیع بههمراه بازرسان اداره نظارت معاونت درمان دانشگاه علومپزشکی مشهد به مغازهای در خیابان خواجهربیع رفتند که فردی این مغازه را تبدیل به کلینیک دندانپزشکی کرده بود. همزمان با حضور بازرسان و مأموران، تعدادی بیمار در نوبت ویزیت بودند که از حضور مأموران در مطب دندانپزشک تعجب کردند؛ اما تعجب آنها بهاندازه حیرت بازرسان از رعایتنشدن اصول بهداشتی در این مغازه نبود.
تیم رسیدگیکننده پرونده متوجه شد هر بیماری که نوبتش میرسد، به اتاقی در انتهای مغازه میرود و آنجا مردی با روپوش سفید پزشکی درحالی دندانهای بیمار را معاینه میکند که دستش را با دستکش جرمبسته غیربهداشتی در دهان بیمار فرو میبرد. این فرد در ادامه با ابزار دندانپزشکی کثیف، دندانهای بیماران را معاینه و درمان میکرد.
همچنین این فرد از ساکشنهایی استفاده میکرد که پس از هر بیمار تنها در ظرف آب معمولی شسته میشد و این وسایل یکبارمصرف را برای چند نفر استفاده میکرد که احتمال انتقال انواع بیماریها وجود داشت. این درحالی بود که این فرد سواد خواندنونوشتن نیز نداشت.
این موضوع بهویژه در محدوده فعالیت متهم که محل تجمع معتادان متجاهر و کارتنخوابها بود، اهمیت ویژهای داشت. زمانی که پلیس دستبند به دستان این پزشک قلابی زد، برخی مراجعان متوجه موضوع شدند و پول خود را مطالبه کردند. یکی از این مراجعان که زنی جوان بود، فیش پرداختی خود را به مأموران نشان داد. روی این فیش با دستخطی که به کودک کلاساولی شباهت داشت، نوشته شده بود که مبلغ ۵ میلیون تومان بابت بیعانه از او دریافت شده است.
مداخلهگرانی که متوقف نمیشوند
سرپرست امور دندانپزشکی معاونت درمان دانشگاه علومپزشکی مشهد گفت: پیش از هر توضیحی درباره متهمی که دوشنبه گذشته دستگیر شد، باید به این نکته اشاره کنم که حدود ۹۰ درصد از افرادی که به اتهام مداخلهگری در درمان دستگیر میشوند، سابقهدار هستند. همین دندانپزشک تقلبی خیابان خواجهربیع که با حکم قضایی و از سوی پلیس دستگیر شد، برای دومینبار است که به اتهام مداخله در درمان دستگیر میشود.
دکتر مرتضی فغانی با انتقاد از بازدارندهنبودن قوانین مقابله با مداخلهگران سلامت، بیان کرد: پیشازاین مبلغ جریمه مداخلهگران سلامت رقمی بین یک تا ۵ میلیون تومان بود که باعث شد برخی از مداخلهگران سلامتی که بازداشت میشوند، در محل دیگری دوباره به اقدام مجرمانه خود یعنی بهخطرانداختن سلامت و بازیکردن با جان مردم ادامه دهند.
وی افزود: خوشبختانه امسال و طبق مصوبه هیئتوزیران رقم جریمه مداخلهگران در حوزه پزشکی تغییر کرده است و از مردادماه مداخلهگران در حوزه پزشکی برای بار اول ۵۸۰میلیون و مرتبه دوم یکمیلیارد و ۱۶۰میلیون تومان جریمه خواهند شد. هرچند تعداد افرادی که این حکم را در مشهد گرفتهاند، به انگشتان یک دست هم نمیرسد؛ موضوعی که باعث شده زحمات همکاران من که جان و سلامت خود را برای شناسایی و مقابله با این افراد به خطر میاندازند، کماثر شود.
ضعف سیستم درمان
سرپرست امور دندانپزشکی معاونت درمان دانشگاه علومپزشکی مشهد ادامه داد: مداخلهگران سلامت، تابلو یا سردر خاصی ندارند و بیشتر در حاشیه شهر فعالیت میکنند. بیماران آنها نیز بیشتر بهدلیل مشکلات اقتصادی و اجتماعی برای پرداخت مبالغ کمتر به این شیادان مراجعه میکنند. متأسفانه این مسئله ضعف سیستم بهداشتی ما را نشان میدهد که نتوانستهایم خدمات باکیفیت و قیمت مناسب را برای مردم فراهم کنیم.
آخرش که چی؟
این عضو هیئتعلمی با اشاره به پرونده یکی از مداخلهگران سلامت اضافه کرد: مدتی قبل همکاران من زوجی را که از اتباع افغانستان بودند، شناسایی کردند و زیر ذرهبین گرفتند. همکارانم بهصورت نامحسوس با این افراد ارتباط گرفتند و متوجه شدیم آنها در طبقه چهارم یک آپارتمان مسکونی، مطب دندانپزشکی دایر کردهاند؛ جایی که حتی یک قطره مواد ضدعفونی در آن پیدا نشد. آنها حتی یونیت (صندلی دندانپزشکی) هم نداشتند و بیماران را روی یک صندلی معمولی مینشاندند و مرد، آنها را معاینه و درمان میکرد.
نکته جالب، مبالغی است که این افراد از مراجعانشان میگرفتند. آنها بدون هیچ مدرک علمی، ارقامی بین ۸۰تا ۱۱۰میلیون تومان از بیماران بابت اقدامات پزشکی دریافت میکردند؛ آنهم درحالیکه حتی لوازم را بدون انجام فرایند ضدعفونی با یک شستوشوی ساده برای بیمار بعد استفاده میکردند. هرچند شرایط در این پرونده فاجعهبار بود، اما همین متهم با خونسردی به همکاران من گفته بود: «آخرش که چی؟ چهکار میتوانید بکنید؟»
وی افزود: امیدواریم احکام قضایی پیرامون مداخلهگران سلامت با شدت بیشتری صادر شود تا تلاش همکاران من به سرانجام برسد و این پزشکنماها احساس نکنند که هیچ نهادی نمیتواند مقابل آنها بایستد.