رئیس کل سازمان نظام پزشکی با گلایه از هجمهها علیه جامعه پزشکی کشور، گفت: این هجمه ها می تواند به اعتماد میان پزشک و بیمار آسیب بزند.
به گزارش فانا، محمدرضا ظفرقندی، در جلسه هیات مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، افزود: فکر میکنم جامعه پزشکی برای کشور یک سرمایه اجتماعی است. در ارزیابیها جامعه پزشکی همیشه جزو ردههای بالای جامعه بوده اند، اما آنچه ما را نگران میکند این است که میبینیم هجمههایی از سوی برخی مسئولان و مجلس علیه این جامعه مطرح میشود.وی ادامه داد: ما به عنوان جامعه پزشکی فکر میکنیم که هر کاری که از دستمان بر میآید باید انجام دهیم و خدمت کنیم؛ چراکه این کار عشقمان است. بسیاری از پزشکانی که در این جلسه حضور دارند، جانبازهستند و در جبههها حضور داشتند و افرادی هستند که بیماران و مجروحان را کول میکردند تا به آنها خدمت ارائه کنند. البته خدمات جامعه پزشکی به جنگ محدود نمیشود، بلکه در همه بحرانها، حوادث و...، حضور داشتهاند.
ظفرقندی با بیان اینکه به هر حال در جامعه پزشکی هم تخلفاتی انجام میشود، ادامه داد: اما اینکه بخواهیم جامعه پزشکی را به این صورت زیر سئوال بریم، درست نیست. اگر از این هجمهها جلوگیری نشود و خط قرمزی برایش وجود نداشته باشد، به اعتماد میان پزشک و بیمار خدشه وارد میشود و این آسیب به سلامت جامعه صدمه میزند. باید توجه کرد که جامعه پزشکی بسیار روی مردم اثرگذار است. به هر حال مردم به پزشکان اعتماد دارند و نباید به این اعتماد آسیب وارد کرد. در عین حال در نظام پزشکی به عنوان شعار اصلیام اعلام کردم که ما وظیفه داریم که یک پالایش درونی در جامعه پزشکی داشته باشیم و نقاط ضعف و آسیبمان را شناسایی و پالایش کنیم. از شما هم در این زمینه کمک میخواهیم.
وی همچنین خطاب به شریعتمداری، گفت: زمانی که شما وزیر بازرگانی بودید، بنده رئیس سازمان نظام پزشکی بودم. در آن زمان در بحث اقتصاد سلامت با معاونین شما جلساتی داشتیم. به هر حال در حوزه اقتصاد بخش خصوصی اگر نفع نمیکند، ضرر هم نباید بکند و باید هزینههایش جبران شود. این را هم افراد اقتصادی بهتر از ما میدانند که هزینه تمام شده یا تعرفه واقعی باید احصاء شود که ما این موضوع را به عنوان یک استراتژی دنبال میکنیم. امیدوارم در این دوره هم با کمک شما بتوانیم این اقدام را انجام دهیم.
ظفرقندی با بیان اینکه سازمان نظام پزشکی علاوه بر این در بحث نسخ الکترونیک و حذف دفترچههای درمانی نقش موثری دارد و با سازمان تامین اجتماعی هم همکاری میکند، اظهار کرد: ایجاد کارت نظام پزشکی هوشمند و امضای الکترونیک، بسیار مهم است. از طریق امضای الکترونیک میتوان هویت پزشک را تایید کرد. در این زمینه پیگیریم تا بتوانیم این اقدام را انجام دهیم. بر همین اساس در دو شهر بابلسر در استان مازندران و چناران در استان خراسان این طرح را پایلوت کردیم و با وزارت بهداشت آن را پیش میبریم.
وی در ادامه با اشاره به مشکلات دستیاران نیز، گفت: ما تعداد زیادی نیروی دستیاردر کشور داریم. این افراد به عنوان پزشک خدمت میکنند و شاید عمده بخشهای بیمارستانی دولتی ما را این نیروها ارائه خدمت میکنند، اما حقوقشان بسیار ناچیز است. این خیلی برایمان سخت است که این افراد با حقوقهای نازل باید زندگیشان را بگذرانند. از شما می خواهم تا بحث بیمهای آنها را درست کنیم.