چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ , 13 Nov 2024
مدیر اجرایی کانون هموفیلی ایران در واکنش به شکایت بیماران دیالیزی:

کانون وکلا برای احقاق حقوق قربانیان محول دیالیز آ‌لوده وارد میدان شود

مدیر اجرایی کانون هموفیلی ایران گفت: راه پیگیری قضایی و احقاق حقوق خانواده قربانیان محلول آلوده دیالیزی که تاکنون حداقل به مرگ ۷۰ نفر منجر شده، باز است و با توجه به سابقه پرونده بیماران هموفیلی، این بیماران می‌توانند با توجه به مسئولیت مدنی دستگاههای نظارتی شکایت کنند و امیدواریم اعضای کانون وکلا نیز برای احقاق آسیب دیدگان این محلول آلوده همکاری کنند.
کانون وکلا برای احقاق حقوق قربانیان محول دیالیز آ‌لوده وارد میدان شود
به گزارش فانا، احمد قویدل افزود: خبر فوت ۷۰ نفر از بیماران دیالیزی بر اثر استفاده از محلول دیالیز تولید شده توسط شرکت ثامن که توسط یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اطلاع رسانی شده است، بسیار تکان دهنده و انعکاسی از عدم نظارت موثر در تولید دارو است.

وی افزود: کانون هموفیلی ایران که اعضای آن در دهه ۶۰ و ۷۰  تاوان عدم نظارت سازمان غذا و دارو را با جان و به مخاطره افتادن سلامت بیماران داده است ابعاد فاجعه را به خوبی درک می کند.

مدیرعامل سابق کانون هموفیلی ایران گفت: در درجه اول با خانواده قربانیان که به روایتی ۷۰ نفر و به روایت دیگر بیشتر هستند ابراز همدردی می کنم و امیدواریم با اقدامات جدی دستگاه‌های نظارتی از تکرار این فجایع جلوگیری شود.

وی افزود: بی تردید باید از اطلاع رسانی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره فوت بیماران دیالیزی بر اثر محول آلوده دیالیز صفاقی قدردانی کنیم. این اطلاع رسانی شفاف در آینده نزدیک به تامین ضرر و زیان بیماران و بررسی چرایی این تقصیر توسط قوه قضاییه منجر می شود.

قویدل گفت: خوشبختانه قوه قضاییه ایران رسیدگی افتخار آمیز به بزرگترین پرونده قضایی در حوزه مسئولیت مدنی معروف به پرونده هموفیلی را در کارنامه دارد و ظرفیت آن را دارد که به دادخواهی خانواده‌های فوت شدگان و بیماران آسیب دیده رسیدگی و شرایط اجرای عدالت را فراهم کند.

موضعگیری سرد وزیر بهداشت قابل قبول نبود

مدیر اجرایی کانون هموفیلی ایران گفت: امیدوارم کانون وکلای دادگستری به‌ عنوان یک نهاد مدنی در چارچوب مسئولیت اجتماعی این نهاد به در خواست کمک مدیر عامل انجمن کلیوی ایران پاسخ مثبت بدهد و به رایگان وکالت خانواده‌های فوت شدگان را بپذیرند.

مشاور هیات مدیره کانون هموفیلی ایران افزود: بدون هیچ تعارفی موضعگیری سرد وزیر بهداشت درباره مرگ بیماران دیالیزی در شأن وزیر مسئول حفظ سلامت مردم نبود. اینکه دکتر ظفرقندی وزیر دولت جدید است و مقصر موضوع نیست قابل قبول نیست زیرا در هر حال وزیر وقت هر وزارتخانه‌ای نه تنها  مسئولیت پیگیری این فاجعه را دارد بلکه از نظر اخلاقی باید با گفتمان همدردی و ایجاد امید برای اجرای عدالت در این حوزه سخن بگوید.

وی ادامه داد: توجه وزیر بهداشت را به این نکته جلب می کنم که سیاست متکی بر انحصار سازمان غذا و دارو و تک منبعی بودن تامین دارو نه تنها جان ۷۰ بیمار دیالیزی را گرفت بلکه در سال گذشته سلامت تعدادی از بیماران هموفیلی را در حد معلولیت‌های بی بازگشت به صورت وسیع به خطر انداخت.

قویدل تصریح کرد: نقد ما به وزیر بهداشت مشفقانه است، کانون هموفیلی ایران از موفقیت دکتر پزشکیان در انتخابات استقبال کرد و شخص بنده از این روزنه گشایی استقبال کردم اما یادآوری می کنم که رئیس سازمان غذا و دارو در دولت قبلی و فعلی یک نفر است و مسئولیت نظارت  بر سلامت و استاندارد تولید دارو از مسئولیت های قانونی این سازمان است.

وی ادامه داد: متاسفانه وزارت بهداشت فارغ از مسئولیت اجتماعی با سردی و ادبیات گلایه آمیز موضوع را به اتفاقی در سال گذشته نسبت داده و تلاش می کند موضوع متوجه دولت پزشکیان نشود،  فارغ از آنکه جان صدها بیمار به مخاطره افتاده است و ۷۰ نفر از بیماران دیالیزی و به روایتی بیشتر قربانی این اهمال در انجام وظیفه واحدهای نظارتی شده اند.

شرکت تولیدکننده محلول دیالیز در قبال بیماران مسئولیت مدنی دارد

مشاور مدیرعامل کانون هموفیلی ایران گفت: باید امیدوار باشیم سازمان های نظارتی که در خط اول آن  سازمان غذا و دارو است به این فاجعه رسیدگی، مقصران را به دستگاه قضایی معرفی کنند و بستر تامین ضرر و زیان بیماران و خانواده‌های آنها را فراهم کنند.

قویدل افزود: به اعتقاد من در صورت کمک کانون وکلا به  انجمن حمایت از بیماران کلیوی و خانواده های فوت شدگان و همچنین استمداد از معاون دادستان در حقوق عامه راه احقاق حقوق از دست رفته بیماران دیالیزی و خانواده های جانباختگان باز  می‌شود.

مدیر اجرایی کانون هموفیلی ایران در پاسخ به این سؤال که مسئولیت اجتماعی شرکت ثامن به نظر شما چیست ؟ گقت : من عضو هیات مدیره انجمن فرهنگ مسئولیت اجتماعی هم هستم، از موضع یکی از هزاران فعال حوزه مسئولیت اجتماعی  به شرکت ثامن باز هم مشفقانه یادآوری می کنم عملکرد شرکت ثامن در این رابطه  زیر ذره بین افکار عمومی است. مسئولین فنی تولیدکنندگان دارو همگی موظفند بیمه مسئولیت مدنی حرفه ای داشته باشند. در چنین حوادثی فارغ از وجود یا عدم وجود تقصیر باید شرکت  تامین کننده خسارت آسیب دیدگان و خانوادهای فوت شدگان از منابع بیمه و شرکت توامان  باشند.
منبع : ساعت سلامت
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


آخرین عناوین
شرکت های برگزیده