چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ , 13 Nov 2024
افشاگری رئیس کمیسیون آموزش مجلس

۱۰۰ نفر برتر پزشکی سهمیه‌ دارند

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، علیرضا منادی، در انتقاد از نظام سهمیه‌بندی در کنکور پزشکی، به‌ویژه در تهران، از این موضوع خبر داد که ۱۰۰ نفر از برترین‌های رشته پزشکی در پایتخت، از میان دارندگان سهمیه‌ها انتخاب می‌شوند و فردی با رتبه ۹۰ هزار نیز می‌تواند وارد این رشته شود.
۱۰۰ نفر برتر پزشکی سهمیه‌ دارند
به گزارش فانا، علیرضا منادی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، در سخنانی جنجالی در خصوص سهمیه‌ها در کنکور پزشکی، از تناقضات و مشکلات موجود در این سیستم پرده برداشت. به گفته وی، در حالی که برخی افراد با رتبه‌های بسیار پایین‌تر از حد نصاب معمول می‌توانند وارد رشته‌های پرطرفدار مانند پزشکی شوند، ۱۰۰ نفر نخست رشته پزشکی در تهران نیز از میان دارندگان سهمیه‌ها انتخاب می‌شوند.

منادی با اشاره به تلاش‌های مجلس برای تعدیل سهمیه‌ها گفت: "چرا باید فردی با رتبه ۹۰ هزار در کنکور پزشکی پذیرفته شود؟ چرا در تهران، ۱۰۰ نفر نخست رشته پزشکی باید از میان دارندگان سهمیه‌ها باشند؟ این مسائل باید مورد بازنگری قرار گیرد."

این افشاگری رئیس کمیسیون آموزش مجلس، بار دیگر بحث سهمیه‌ها در کنکور را داغ کرده است. بر اساس نظام کنکوری کنونی، سهمیه‌های مختلفی برای افراد در نظر گرفته شده که شامل سهمیه‌های مناطق محروم، خانواده‌های شاهد و ایثارگران و برخی گروه‌های خاص دیگر است. منادی در این باره اظهار داشت که این سهمیه‌ها باعث ایجاد ناعدالتی در ورود به رشته‌های پرمتقاضی مانند پزشکی شده و باید تغییراتی در این روند صورت گیرد.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همچنین به مسئله انتخاب معلمان برای تصحیح برگه‌های امتحانات نهایی اشاره کرد و گفت: "در گذشته بهترین معلمان برای تصحیح برگه‌های امتحانات نهایی انتخاب می‌شدند، اما اکنون تمامی معلمان باید برگه‌های امتحانی دانش‌آموزان خود را تصحیح کنند. این مسئله منجر به مشکلاتی شده است و در برخی موارد شاهد بودیم که بعد از اعتراض به نتایج امتحانات نهایی، نمره فرد ۷ نمره تغییر کرده است.

این سخنان در حالی مطرح می‌شود که بسیاری از دانش‌آموزان و خانواده‌ها از تفاوت‌های قابل توجه در نتایج کنکور و پذیرش در رشته‌های دانشگاهی انتقاد دارند. به گفته منادی، از آنجا که نمرات پایه‌های یازدهم و دوازدهم از کنکور ۱۴۰۴ به بعد در پذیرش دانشگاه‌ها لحاظ خواهد شد، باید عدالت آموزشی بیشتری رعایت شود و سؤالات امتحانات نهایی به‌گونه‌ای طراحی شود که با شرایط مناطق مختلف کشور منطبق باشد. وی افزود: "در مناطق محروم امکانات آموزشی پایین‌تر است و باید این مسئله در طراحی سؤالات نهایی لحاظ شود.
منادی در پایان تأکید کرد که مجلس در تلاش است تا سهمیه‌های کنکور را به نحوی تعدیل کند که عدالت آموزشی بیشتر رعایت شود و از این پس، افراد با استعداد واقعی در رشته‌های پزشکی و سایر رشته‌های پرطرفدار پذیرش شوند.

با توجه به اعتراضات گسترده به سیستم کنکور و سهمیه‌ها در سال‌های اخیر، به نظر می‌رسد که اصلاحات در این زمینه در دستور کار مجلس و مسئولان آموزشی کشور قرار خواهد گرفت.
منبع : خبرگزاری سلامت نیوز
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


آخرین عناوین
شرکت های برگزیده