قائممقام وزیر بهداشت گفت: وزارت بهداشت آماده واگذاری مدیریت تمام خدمات درمانی در بیمارستانهای دولتی به بخش خصوصی است.
به گزارش فانا، ایرج حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت اظهار داشت: وزارت بهداشت متولی سلامت مردم است و به عنوان تولیت این حوزه باید خدمات مورد نیاز مردم را مطابق استطاعت و توان مردم برای آنها تامین کند.
حریرچی افزود: تصدیگری در ارائه خدمات، وظیفه وزارت بهداشت نیست و دیدگاه وزارت بهداشت این است که تصدیگری در این حوزه را به حداقل ممکن برساند و به خصوص در حوزه بهداشت در واگذاری پایگاههای بهداشتی و اجرای برنامه پزشک خانواده موفقیتهایی نیز کسب کرده است.
معاونکل وزارت بهداشت گفت: در حوزه خدمات بیمارستانی نیز آمادهایم که مدیریت بیمارستانهای دولتی را به بخش غیردولتی و خصوصی واگذار کنیم، حاضریم تمام سوبسیدهای موجود را هم بدهیم، اما این کار قیودی دارد.
وی افزود: شرط واگذاری بیمارستانهای دولتی به بخش خصوصی این است که بخش غیردولتی تضمینهای لازم را بدهد که تمام خدماتی که فعلا به مردم ارائه میشود، ادامه پیدا میکند. ضمن اینکه باید قبول کند که با تعرفه دولتی خدمات درمانی را به مردم ارائه کند.
حریرچی گفت: نکته دیگر نیز این است که بخش خصوصی که مدیریت بیمارستانهای دولتی را به عهده میگیرد، باید کل خدمات را به عنوان یک بسته تحویل بگیرد و نمیشود که یک بخش سودآور را تحویل بگیرند و بگوید آن بخش ضررده را شخص دیگری تحویل بگیرد.
وی افزود: وزارت بهداشت سالهاست برای واگذاری تصدی بیمارستانهای دولتی به بخش غیردولتی آمادگی خود را اعلام کرده است، اما مشکلی که مانع این کار شده است، واقعی نبودن تعرفههای پزشکی و فاصله تعرفهها با قیمت تمام شده خدمات است.
قائممقام وزیر بهداشت گفت: به عنوان مثال تعرفه خدمات ویزیت سرپایی در بخش دولتی یکسوم قیمت تمام شده است یا قیمت یک شب هتلینگ بیمارستانی در بخش دولتی 106 هزار تومان است درحالی که قیمت تمام شده آن 206 هزار تومان و حدود دو برابر است.
وی افزود: هر کسی که متعهد شود، خدمات درمانی را به میزانی که اکنون ارائه میشود و با همین تعرفهها به مردم ارائه کند، وزارت بهداشت با کمال میل آماده واگذاری مراکز درمانی به اوست.
حریرچی تاکید کرد: مشکل مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که بخش خصوصی هنوز توانمندی لازم را برای این کار پیدا نکرده است و توان مدیریتی و نیز سرمایه لازم را برای قبول تصدی بیمارستانهای دولتی بزرگ مثلا یک بیمارستان 500 یا هزار تختوابی ندارد.
گفتنی است هماکنون در کشور حدود 900 بیمارستان فعال وجود دارد که حدود 580 بیمارستان آن دولتی است.