رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد از رکوردشکنی تولید شیرخشک رگولار در سال گذشته با تولید بیش از ۷۵ میلیون قوطی خبر داد و گفت: با وجود این رکوردشکنی، بازار همچنان با کمبود شیرخشک مواجه است!
هانی تحویلزاده در گفتوگو با خبرنگار فانا درباره دلایل کمبود شیرخشک نوزاد با وجود رکوردشکنی تولید آن در سال گذشته توضیح داد: قاچاق معکوس، مصرف شیرخشک نوزاد در صنابع غیرمرتبط و قیمت کمتر شیرخشک نسبت به سایر کالاهای موجود در سبد کالای خانوار مانند گوشت و ... که باعث افزایش مصرف آن شده است، از جمله دلایل کمبود شیرخشک در بازار هستند.
وی با اشاره به اینکه صنعت شیرخشک با کمبود نقدینگی مواجه است و به همین دلیل نتوانسته بخشی از ارزهای تخصیص یافته برای خرید مواد اولیه را جذب کند، افزود: نقدینگی موردنیاز برای خرید مواد اولیه صنعت شیرخشک با توجه به تغییر نرخ ارز از ۴۲۰۰ به ۲۸۵۰۰ تومان، هفت برابر شده اما سیستم بانکی برای پوشش این مابهالتفاوت هیچ کمکی به شرکتهای تولیدکننده شیرخشک نکرده است.
وی گفت: پیشبینی میشود که امسال باید بین ۸۰ تا ۸۵ میلیون قوطی شیرخشک رگولار در کشور تولید شود. با این حال فشار نقدینگی به شرکتهای تولیدکننده بسیار زیاد بوده و وعدههای داده شده مبنی بر اختصاص تسهیلات بانکی به شرکتها عملیاتی نشده است.
تحویلزاده با بیان اینکه واردات شیرخشک ارزبری سه برابری نسبت به تولید شیرخشک دارد، خاطرنشان کرد: صنعت شیرخشک کشور ظرفیت تولید سالانه ۱۲۰ میلیون قوطی را دارد و در صورتی که ریال و ارز موردنیاز این صنعت به موقع و به اندازه کافی تامین شود، این صنعت قادر است کل نیاز کشور به شیرخشک را تامین کند.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد عنوان کرد: در دوره جدید ریاست سازمان غذا و دارو، فرایند اختصاص ارز به تولیدکنندگان شیرخشک تسهیل و قیمتها نیز به سرعت اصلاح شده است. با این حال نیاز است که برخی اقدامات در راستای حمایت از صنعت شیرخشک انجام شود، از جمله اینکه مهلت شش ماههای برای صنعت به منظور تامین ریال موردنیاز برای خرید ارز تعیین شود.