سامانه تی تک با رهگیری داروی تولیدی یا وارداتی در صدد است داروی قاچاق از دریافت خدمات محروم شود.
به گزارش فانا، علی رهبری رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک گفت: ایجاد ارتباط کامل بین سامانه تی تک و سامانه جامع تجارت و قطع ارتباط مستقیم این سامانه با سامانه گمرک از نظر قانونی باید هر چه زودتر اجرا شود و انجام آن در زمان حاضر از طریق نهادهای مختلف حاکمیت در حال پیگیری است.
گفت: وظیفه سامانه تی تک رهگیری دارو از تولید یا واردات تا عرضه است به صورتی که با انجام این کار، داروی قاچاق وارد شده به کشور از دریافت خدماتی مثل حمل و نقل و بیمه محروم شود و به این ترتیب در واقع قاچاق دارو از صرفه بیافتد.
وی گفت: این سامانه با زحمات بسیار وزارت بهداشت ایجاد شده و در بسیاری از موارد هم اثر بخش بوده و در حال حاضر با ایجاد و رهگیری شناسه یکتا برای دارو و ارتباط با بیمههای مختلف در حال گسترش است.
رهبری افزود: ما در تبادل اطلاعات بین سامانه تی تک و گمرک و سامانه جامع تجارت اختلالاتی داریم که به علت اجرا نشدن درست قوانین به وجود امده است.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک تاکید کرد: براساس مصوبه قانونی مجلس و مصوبه هیئت دولت باید تبادل اطلاعات بین دستگاهها دخیل در فرایند تجارت خارجی و داخلی از مسیر سامانه جامع تجارت انجام شود، اما برخی دستگاهها مثل گمرک با ارتباط یکطرفه با دستگاههای مختلف مرتبط با تجارت مثل وزارت بهداشت به صورت مستقیم این تبادل اطلاعات را انجام میدهند و هنوز ارتباط خود را با این سامانهها قطع نکرده اند.
وی اظهار امیدواری کرد وزارت بهداشت با جدیت بیشتر این موضوع را پیگیری کند و اطلاعات سامانه تی تک را در اختیار سامانه جامع تجارت به صورت کامل قراردهد و گمرک هم اطلاعات لازم از این سامانه را از طریق سامانه جامع تجارت دریافت کند.
رهبری گفت: ایجاد ارتباط کامل بین سامانه تی تک و سامانه جامع تجارت و قطع ارتباط مستقیم این سامانه با سامانه گمرک در حال حاضر از طریق نهادهای مختلف حاکمیتی در حال پیگیری است تا با انجام این کار از ایجاد یک دولت الکترونیک که هیچ خدشه به آن وارد نباشد مطمئن شویم.