عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با ابلاغ آیین نامه جدید داروخانه های طبیعی و سنتی سلامت مردم آسیب خواهد دید، گفت: با ابلاغ این آیین نامه در آینده شاهد به خطر افتادن سلامتی مردم خواهیم بود.
به گزارش فانا، همایون یوسفی امروز در جمع داروسازان معترض، اظهار کرد: متاسفانه در کشور ما بسیاری از تصمیماتی که گرفته می شود در زمینه های مختلف علمی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مبتنی بر واقعیات علمی و آینده نگری نیست و بیشتر مبتنی بر نظرات شخصی است.
وی افزود: به دنبال اتخاذ این تصمیمات برای اجرای آن قانون نیز تعریف می شود، مثلا فلسفه تاسیس داروخانه های گیاهی به دنبال تصمیم گرفته شده در خصوص تاسیس دانشکده های طب سنتی در کشور و در نهایت تاسیس داروخانه های طبیعی و سنتی است.
نماینده مردم باوی، حمیدیه، اهواز و کارون در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: آیا تاسیس داروخانه های طبیعی و سنتی منطبق بر واقعیت علمی است و می تواند به حل مشکل سلامت مردم کمک کند؟
یوسفی تاکید کرد: امیدواریم مجلس در این موضوع ورود کند و این آیین نامه را بررسی کند و اگر قرار باشد داروخانه های طبیعی و سنتی تاسیس شوند بهتر است از نظرات صنفی داروسازان برای رفع اشکالات استفاده کرد.
وی ادامه داد: مهم ترین دغدغه ما حفظ سلامت مردم است و چنانچه قرار باشد داروهایی که در داروخانه عرضه می شود در داروخانه های طبیعی و سنتی عرضه شود در آینده شاهد تبدیل شدن داروخانه ها به عطاری ها به شکل نوین هستیم که قطعا به سلامت مردم لطمه می زند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: متاسفانه ما در عطاری ها شاهد هستیم که برای انواع و اقسام بیماری ها دارو تجویز می کنند و به صورت کارشناسی اظهار نظر می کنند که این مهم تهدید جدی سلامت مردم است.
یوسفی تصریح کرد: متاسفانه تولید این نوع داروها و تجویز آنها در داروخانه های طبیعی و سنتی، بر اساس آزمایش های بالینی که از ضروریات روز دنیا است صورت نمی گیرد و به نظر می رسد با توجه به دلایل علمی، طب سنتی ما که از غنای لازم نیز برخوردار است جهت به روزرسانی آن اقدام عملی و علمی بیشتری نیاز دارد.
وی ادامه داد: گاها موضوعی که در چهار سال گذشته در حوزه پزشکی وجود داشته است بر اساس مطالعات جدید نقض شده و به همین نباید سلامت مردم را به خطر انداخت.
یوسفی گفت: سلامت مردم با حذف قانون غیرکارشناسی تامین خواهد شد.
وی با بیان اینکه در این زمینه با وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو صحبت خواهم کرد و نظرات و استدلال کارشناسی را به مسؤولان منتقل خواهم کرد، افزود: موقعی که جای درمانگر عوض شود یعنی افراد عطاری ها جای داروسازان را بگیرد سلامتی شهروندان آسیب جدی و جبران ناپذیری خواهد دید.
یوسفی ضمن تشکر از داروسازان که به صورت قانونی در جهت ارتقای سلامت مردم مقابل ساختمان معاونت غذا و دارو اعتراض و دغدغه خود را به گوش مسؤولان این معاونت رساندند، از مسؤولان دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز به دلیل گوش دادن به مسائل و قول همکاری جهت رفع این مشکل نیز قدردانی کرد.