رئیس سازمان دامپزشکی کشور از صادرات ۵۰۰ محموله دارو از ۱۷ شرکت برای ۹ کشور در سال گذشته خبر داد.
به گزارش فانا، مهدی خلج ظهر پنجشنبه در جلسه شورای اداری در محل اداره کل دامپزشکی استان کرمان اظهار داشت: یکی از جهت گیری های سازمان برای رفاه همکاران و فراهم کردن امکانات و تجهیزات است.
وی افزود: علیرغم تلاش های صورت گرفته باز هم کمبودهایی در سازمان لمس می شود که لازمه رفع این کمبودها مدیریت اقتضایی درست است تا کارها را به سمت جلو پیش ببریم.
خلج با بیان اینکه تجربه طولانی دامپزشکی کشور نقش زیادی در اجرای امور دارد، گفت: برای پایان دادن به مشکلات و کمبودهای موجود در سازمان نباید صرفا کمیت گرا بود بلکه باید برنامه ها را کیفیت محور کنیم.
وی افزود: تنها پر کردن هزاران صفحه از اقدامات انجام شده نمی تواند راهگشای کار باشد بلکه باید نگاه اثر بخشی به آن اقدامات داشت و اثرات و نتیجه کار را ارزیابی کرد و ضرورت دارد که برنامه درست و ابزار مناسبی برای انجام کار فراهم شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: یکی از موضوعات اصلی که باید به آن توجه شود این است که باید برنامه ها کیفیت گرا و از اقدامات صرف کمی پرهیز کرد.
وی در ادامه سازش و انطباق دادن برنامه های سازمان دامپزشکی با ضوابط بین المللی را لازم دانست و افزود: این امر می تواند کمک بزرگی از لحاظ علمی در برداشتن قدم های موثرتر باشد که اگر پشتوانه کار ما یک کار فکری و علمی خوب و بر پایه مستندات روشن باشد قطعا می توانیم آنگونه که می خواهیم در مسیر برای رسیدن به هدف گام برداریم.
وی ضعف سازمان را در نگاه و تاخیر در اجرای برنامه ها دانست و گفت: تاخیر در اجرا باعث ضرر و زیان بیشتر می شود و قهر بازارهای بین المللی را از کشور به دنبال دارد.
خلج با اشاره به نگاه خوبی که در استان شکل گرفته است، گفت: اولین تقاضای من این است که این مسیر ادامه پیدا کند و از نتیجه آن حتما ارزیابی داشته باشیم.
وی در خصوص مصرف القایی دارو تصریح کرد: متاسفانه برخی دلیل توجه عشایر و دامداران را به واکسن ها رایگان بودن آن اعلام می کنند و این در حالی است که سازمان پزشکی باید برای دامدار و عشایر برنامه هایی را در خصوص توضیح در رابطه با واکسن ها داشته باشد و آموزش های لازم را به جامعه هدف ارائه کند.
خلج درمان را به همراه آگاه سازی مهم عنوان کرد و گفت: باید در فضای حاکم کارشناسان ما وارد شده و از انجام فعل توضیحات را بدهند و عملکرد و ابزار را ارزیابی و همچنین مشارکت ذی نفعان را در تدوین و اجرای برنامه در نظر داشته باشیم.
وی گفت: کار پایش و مراقبت در عرصه های مختلف باید انجام گیرد چرا که یکی از موضوعات ضروری است و به خصوص با زیاده از حد شدن تعداد بیماری های شناسه شده باید به فوریت رصد و تشخیص انجام شده و بعد از اطمینان روی سایت این اطلاع رسانی انجام گیرد که اگر برعکس این عمل انجام دهیم و کتمان کنیم ضرر ملی زیادی بر ما وارد خواهد شد.
وی با تاکید بر پایش و مراقبت و مداخله علمی در عرصه ی دام و طیور گفت: دانش و آگاهی در این زمینه بسیار موثر است و در پایش و مراقبت در محصولات دامی و خام باید دنبال کمیت گرایی و فریب عددی نباشیم و بدانیم که نمونه های برداشت شده را چگونه مداخله کنیم.
خلج اعلام کرد: تا ۱۵ تیرماه سال جاری تعداد ۵۹ کالا با شش هزار و ۳۰۰ مجوز بهداشتی از کشور حمل و صادر شده و در مورد دارو نیز صادرات ۵۰۰ محموله دارو از ۱۷ شرکت برای ۹ کشور در سال ۹۴ انجام شد.