چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ , 8 Jan 2025
کورتون ها، تظاهرات بالینی بسیاری از بیماری ها را کاهش می دهد، بدون آنکه در ماهیت آنها تغییری ایجاد کند. کورتون نقاب دروغین از سلامت بر چهره بیمار می کشد و صرفاً علائم بیماری را سرکوب و بیماری را درمان نمی کنند و عوارض زیادی به جا می گذارند.
داروهای کورتونی؛ علائم بیماری را سرکوب می کند نه درمان
به گزارش فانا، کورتون ها کاربرد وسیعی در طب رایج دارد، در بسیاری از بیماری های پوستی، روماتولوژی, بیماری های خونی مانند لوسمی و لنفوم، هپایت، سندروم نفروتیک، آسم، اِدم مغزی و... مورد استفاده قرار می گیرند.

داروی کورتون در سال 1984 میلادی وارد بازار دارویی شد که انقلاب عظیمی را در صنعت دارویی به وجود آورد. در همان ابتدای آمدن داری کورتون تبلیغات زیادی برای درمان بسیاری از بیماری ها توسط کورتون صورت گرفت و بسیاری از افراد از این دارو برای درمان بیماری خود از آن سود بردند.کورتون ها برای درمان بیماری های التهابی مانند آرتریت روماتوئید کاربرد فراوان دارد.
محمد دریایی متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی درباره کورتون ها می گوید: پیدایش کورتون ها سیمای درمان شناسی را به کلی تغییر داد و انقلابی عظیم به وجود آورد. یکی از کارخانه تولید داروی آمریکایی مقاله ای در سال 1332 شمسی ارائه داد که در آن آمده بود: «طی سه سال تجربۀ بالینی با کورتن، آثار درمانی حاصل از آن بسیار رضایت بخش بوده و نتایج نیکوی حاصل از تجویز آن در بیماری هایی که قبلاً درمان مؤثری برای آن ها وجود نداشت طی صدها گزارش از طرف محافل پزشکی تأیید شده است. به کمک این داروها در اکثر موارد بهبود دائم را می توان به دست آورد. در بیماری های مزمن و غیر مهلک مانند آرتریت روماتوئید، تجویز دارو طی مدت نسبتاً طولانی بهبود کامل ایجاد کرده و هیچ گونه آثار سویی بر جای نمی گذارد.»
بیش از سه سال از شروع درمان با کورتن نگذشته بود که محققان دریافتند از داروی کورتون معجزه ای نباید خواست چرا که نه تنها آرتریت روماتوئید را درمان نمی کند و این بیماری، علی رغم درمان های دقیق با کورتن به سیر خود ادامه می دهد، بلکه با درمان طولانی به وسیلۀ این داروها یک سلسله عوارض کم و بیش شدید در بیماران مشاهده می شود.
عوارض داروهای کورتونی
لذا در سال 1975 سیمونز در کتاب روماتولوژی خود نوشت: «آرتریت روماتویید به خودی خود هیچ گونه خطری ندارد و حیات بیمار را تهدید نمی کند. مگر این که با داروهای کورتونی درمان شود زیرا این درمان ها طولانی است و درمان طولانی به وسیلۀ این داروها باعث ایجاد سندروم کوشینگ می شود و درنتیجه در بیمار عوارض و اختلالاتی مانند فربهی چهره و تنه، افزایش فشار خون، پوکی استخوان ها، عفونت های مکرر، زخم معده و اثنی عشر و... به وجود می آید.»
از این نظرات میتوان به این نتیجه رسید که کورتون ها، تظاهرات بالینی بسیاری از بیماری ها را کاهش می دهد، بدون آن که در ماهیت آن ها تغییری ایجاد کند. کورتون نقاب دروغین از سلامت بر چهره بیمار می کشد. داروهای کورتونی صرفاً علائم بیماری را سرکوب می کنند و بیماری را درمان نمی کنند و عوارض زیادی برای بدن به جای می گذارد.
در کتاب اطلاعات و کاربرد بالینی داروهای ژنریک ایران آمده است: «در اغلب موارد کاربرد داروهای کورتونی برای برطرف کردن علائم بیماری است و هیچ تأیری در درمان علت بیماری ها ندارد.»
در کتاب فارماکولوژی پایه و بالینی در مورد این داروها آمده است: «آثار ضد التهابی و فرونشانندۀ مصونیت این مواد، از نظر درمان شناسی فوق العاده مورد استفاده واقع می شود لیکن همین آثار، خود مسئول مهم ترین عوارض خطیر آن ها است. چون درمان با کورتون جنبۀ ریشه کنی بیماری را ندارد، فرآیند بیماری زا ممکن است به پیشرفت خود ادامه دهد, درحالی که تظاهرات بالینی آن تحث تاثیر دارو متوقف شود.
منبع : خبرگزاری تسنيم
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


شرکت های برگزیده