سه شنبه ۱۹ فروردين ۱۴۰۴ , 8 Apr 2025
بازار دارویی کشور در حالی سال جدید را آغاز کرده است که به گفته عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران، همچنان ۲۵ همت از مطالبات داروخانه‌ها باقی مانده است که از نظر او این موضوع ممکن است به کاهش میزان تولید دارو و افزایش کمبودهای دارویی در بازار منجر شود.
انباشت مطالبات دارویی در سال جدید، کاهش تولید و افزایش کمبود در بازار
به گزارش فانا، بازار دارویی کشور در حالی فعالیت خود را در سال ۱۴۰۴ آغاز کرده است که همچنان مطالبات زنجیره تأمین دارو از بیمه‌‎ها و سازمان هدفمندی یارانه‌ها از سال گذشته باقی مانده است. این در حالی است که به بنابر گفته فعالان صنفی دارویی تداوم انباشت این مطالبات با وجود تغییرات نرخ ارز علاوه بر چالش تأمین نقدینگی بر میزان تولید داخلی دارو و در نتیجه افزایش کمبود دارو تأثیر خواهد داشت.

هادی احمدی عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران با بیان اینکه علی‌رغم تلاش‌های دولت و تأمین اعتبار بیمه‌ها به ویژه سازمان تأمین اجتماعی، تسویه مطالبات داروخانه‌های سرپایی تا آذرماه ۱۴۰۴ صورت گرفت، اما مطالبات سه ماهه پایانی سال همچنان باقی مانده است. گفت: بنابر این صنعت دارو سال جدید را با انبوهی از مطالبات انباشته آغاز کرده است.

وی افزود: تداوم انباشت این مطالبات و هرگونه تأخیر در تسویه این مطالبات با وجود تغییرات نرخ ارز، علاوه بر اخلال در زنجیره تأمین، تولید دارو را نیز با وقفه مواجه می‌کند.

احمدی با بیان اینکه یکی از دلایل کمبود‌های دارویی سازمان‌های بیمه‌گر هستند، اظهار کرد: این سازمان‌ها به دلیل اینکه مطالبات بخش خصوصی و دولتی را تسویه کند، کمبود نقدینگی به وجود می‌آید، وقتی داروخانه نتواند دارو را به دلیل نبود نقدیگی خریداری کند، دارو در دست تولید کننده مانده و در نتیجه آنها هم توان تولید خود را از دست خواهند دارد.

وی با بیان اینکه میزان کمبود‌های دارویی سال گذشته همچنان پا برجا است، گفت: کمبود‌های دارویی در سال جدید نیز همچنان بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ قلم دارو دچار کمبود است.

عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران با بیان اینکه در سال گذشته داروخانه‌های سرپایی حدود چهار هزار میلیارد تومان چک برگشتی داشتند، گفت: این مسأله موجب شد تا نه تنها در تولید دارو جهشی رخ ندهد بلکه میزان آن نیز با کاهش روبه‌رو شود. در صورت تداوم این مشکلات ممکن است میزان تولید دارو در سال ۱۴۰۴ همچنان با کاهش روبه‌رو باشد چرا که از یکسو شرکت‌های دارویی با چالش تأمین نقدینگی برای خرید مواد اولیه مواجه هستند و از سوی دیگر مسیر تأمین آن از طریق بانک‌ها نیز بسته است. همچنین تنها ۳۰ درصد ارز فرایند تولید از طریق ارز ترجیحی و ۷۰ درصد آن از طریق ارز آزاد تأمین می‌شود که افزایش قیمت ارز نیز موجب شده تا از چندین جهت زنجیره تأمین دارو تحت فشار باشد.

احمدی با بیان اینکه اگر بیمه‌ها و به ویژه سازمان تأمین اجتماعی به موقع مطالبات بخش دارو را تسویه نکند این امکان وجود دارد که امسال به شدت با کمبود دارو مواجه شویم، گفت: در حال حاضر میزان مطالبات داروخانه‌ها از بیمه‌ها و بخش هدفمندی یارانه‌ها بیش از ۲۵ همت است، از سوی دیگر میزان بودجه مورد نیاز برای طرح دارویار ۱۸۰ همت است که تنها با ۹۰ همت آن موافقت شده است و از هم اکنون ۹۰ همت برای اجرای این طرح مورد نیاز است.
منبع : خبرگزاری آنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


آخرین عناوین
شرکت های برگزیده