رئیس اتحادیه صنف رستورانداران و سفرهخانههای سنتی شیراز، پک اقتصادی غذا با قیمت پایین را نشانه گرفتن سلامت جامعه دانست و از عموم مردم خواست تا فریب این پکهای اقتصادی را نخورند.
به گزارش فانا، امین رحیمی امروز، ۱۲ دیماه در نشست اتاق اصناف فارس با اعلام این مطلب بر لزوم توجه شهروندان به سلامت خود و پرهیز از مصرف اغذیه بیکیفیت و ارزان قیمت تاکید کرد.
عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف مرکز استان فارس با اشاره به نحوه تقلب در خصوص انواع غذاهای ارزان قیمتی مانند کباب کوبیدههایی که با قیمتهای عجیب عرضه میشوند، گفت: فروشندگان این کبابها با چرخ کردن پوست و سنگدان مرغ و گوشت کله شتر، کباب کوبیده تهیه میکنند.
وی افزود: برخی افراد فرصتطلب، مرغهای نامرغوب ضعیف و بیمار مرغداریها را نیز به قیمت پایینی میخرند تا در طبخ غذا از آنها استفاده کنند.
رحیمی تصریح کرد: با توجه به اینکه قیمت مرغ، گوشت، روغن و برنج مشخص است، شهروندان با مقایسه ساده قیمت این مواد اولیه با قیمت پایین غذایی که غذا به آنها عرضه میشود باید متوجه شوند که غذای سالمی خریداری نمی کنند.
رئیس اتحادیه صنف رستوران داران شیراز تاکید کرد: اغذیه فروشهایی که غذای ارزان می فروشند از مواد نامرغوب و بیکیفیت برای تهیه غذا استفاده میکنند.
رحیمی اظهار کرد: بر اساس ارزیابیهای کارشناسان بهداشت، افرادی که «پک اقتصادی» عرضه میکنند و ۶ پرس غذا را با قیمت نامتعارف ارائه می دهند از مواد غیر بهداشتی استفاده میکنند.
رئیس اتحادیه صنف رستورانها و سفرهخانه های سنتی شیراز، این مسئله را نوعی کلاهبرداری تلقی و بر ضرورت برخورد با این دسته از افراد تاکید کرد.
عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف مرکز استان فارس همچنین گفت: مردم بدانند که با تهیه این نوع غذاها با جان خود و سلامت جامعه بازی میکنند.
رحیمی افزود: بازرسان اتاق اصناف مرکز استان و اتحادیه رستورانداران، این افراد را شناسایی و با ورود به واحد صنفی و ارزیابی مواد اولیه، در صورت احراز تخلف با آنها برخورد میکنند و تاکنون نیز با چندین واحد برخورد شده است، این موضوع در فست فودها و رستورانها ارزیابی شده و با برخی واحدهای دارای پروانه کسب و تعداد زیادی واحدهای بدون جواز فعالیت هم برخورد شده است.
به گفته عضو هیات رئیسه اتاق اصناف مرکز استان فارس، تعداد بازرسان بهداشتی، تناسبی با حجم تخلفات گسترده ندارد و ارقام جرائم هم بیشتر شبیه شوخی است.
وی ادامه داد: در این خصوص نظارت بر عرضه مواد غذایی، فرآیند مستمری است که در برخی ایام خاص سال تشدید میشود و گاها در اخبار میشنویم که در روند انجام بازرسیها، صدها یا هزاران تن مواد غذایی فاسد و غیربهداشتی کشف و معدوم شده است، فرآیند معدومسازی غذاهای فاسد، بیکیفیت و مشکوک، هر ماه ادامه دارد، اما مشکل اینجاست که هم تعداد بازرسان بهداشتی، تناسبی با حجم تخلفات گسترده ندارد و هم جرائم متخلفان حوزه غذا، آن قدر اندک است که این رقمها بیشتر شبیه شوخی است تا اعمال مجازات.
وی تصریح کرد: تا وقتی جرائم تخلفات غذایی بازدارنده نشود و مردم نیز به طور خودجوش از خرید مواد غذایی مشکوک خودداری نکنند، افزایش چند برابری نظارتها هم نمیتواند تاثیر جدی در کاهش این تخلفات داشته باشد، زیرا طبیعی است تا زمانی که تقاضا برای تهیه مواد غذایی مشکوک وجود دارد، عرضه نیز متوقف نمیشود.