مدیر عامل شرکت زاگرس دارو نوسانات ارزی را برای شرکتهای دارویی مثبت ارزیابی کرد و گفت:در بلند مدت این افزایش قیمت محصولات فروش و سود آوری را بالا میبرد اما در کوتاه مدت اثر متورم تری خواهد گذاشت.
به گزارش فانا، حسین صیادی درباره گران شدن نرخ دارو و تاثیر آن بر سهام شرکت های دارویی گفت: نوسان ارز قیمت دارو را مانند سایر محصولات دیگر افزایش می دهد. به طوری که ارز برای دارو به سه قسمت ارز ترجیحی، نیمایی و بازار آزاد تقسیم می شود؛ ارز ترجیحی در حال حاضر مقدار بسیار کمی برای تهیه مواد اولیه دارو ها اختصاص مییابد. دو ارز دیگر نرخ متغیری دارند و بسیاری از محصولات دارویی از این دو ارز به ویژه ارز بازار آزاد تهیه میشوند.
وی ادامه داد: آن بخش دارو که با ارز ترجیحی تهیه میشود، قیمت ثابتی دارد و معمولا این قیمت هر ۲ الی ۳ سال تغییر میکند. اما دو ارز دیگر قیمت متغیر و متورمی دارند و این تورم به بالا رفتن قیمت دارو منجر میشود.
صیادی تغییر و افزایش قیمت دارو را امری اجتناب ناپذیر دانست و اظهار کرد: در دارو تغییر نرخ اجتناب ناپذیر است به هر شکل قیمت دارو از بالا رفتن قیمت ارز تاثیر میپذیرد.
مدیر عامل شرکت زاگرس دارو در خصوص تاثیر افزایش قیمت محصولات دارویی بر سود سهام این شرکت ها گفت: در کوتاه مدت و بلند مدت این افزایش قیمت دارو تاثیر مثبت دارد اما میزان مثبت بودن این تاثیر در کوتاه مدت و بلند مدت متفاوت است. اغلب شرکتهای دارویی موجودی انبار، موجودی فروش رفته چک نگرفته و موجودی در راهی دارند که این محصولات با قیمت قبل خریداری شده است؛ با افزایش قیمت ارز این محصولات افزایش قیمت پیدا میکنند و منجر به سودآوری شرکتهای دارویی در کوتاه مدت میشوند.
صیادی اثر بلندمدت این افزایش قیمت را بر سهام شرکتهای دارویی بررسی کرد و گفت: در بلند مدت افزایش قیمت محصولات دارویی باز هم اثر مثبت خواهد داشت اما تاثیر آن به اندازه کوتاه مدت نخواهد بود. به هر حال شرکت های دارویی در هر بخشی از زنجیره تامین هم باشند در حوزه واردات، تولیدو توزیع، حاشیه سود دارند. در بلند مدت این افزایش قیمت محصولات فروش و سودآوری را بالا میبرد اما در کوتاه مدت اثر متورم تری خواهدگذاشت زیرا نه تنها شامل حاشیه سود میشود بلکه شامل تغییر موجودی انبار و دیگر اثرات کوتاه مدت خواهد شد.