سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ , 26 Nov 2024
رئیس هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران گفت: در شش ماهه نخست امسال سود شرکت‌های دارویی بورسی به صورت میانگین ۸ درصد کاهش یافت.
هزینه مالی ۱۲ درصدی در صنعت داروسازی جوک است
به گزارش خبرنگار فانا، محمد عبده‌زاده در سمینار مجازی "ویرانی صنعت داروسازی به چه قیمت؟!" که به همت کمیته صنفی بیست و پنجمین سمینار دانشجویان داروسازی ایران برگزار شد، افزود: وزارت بهداشت دچار تعارض منافع ساختاری است. نمی‌شود یک مجموعه همزمان هم حامی صنعت باشد، هم حامی بیمار و هم حامی صنعت بیمه. چنین چیزی ممکن نیست. بنابراین یک چالش جدی در ساختار وزارت بهداشت وجود دارد.

وی با اشاره به وضعیت فاجعه‌بار بهای تمام شده تولید در صنعت داروسازی گفت: کوچکترین تغییر در صنعت داروسازی اعم از ارز یا انرژی باعث افزایش بهای تمام شده تولید می‌شود. درحالی‌که در سایر صنایع به راحتی مجوز افزایش قیمت با توجه به افزایش بهای تمام شده تولید داده می‌شود اما چنین چیزی در مورد صنعت داروسازی وجود ندارد.

رئیس هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران گفت: هشت ماه از سال جاری گذشته است و هنوز قیمت بسیاری از داروها مربوط به ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ است. باید به وزارت بهداشت بابت افزایش قیمت دارو التماس کنیم. وضعیت صنعت دارو شکننده‌تر، آسیب‌پذیرتر و بحرانی‌تر از سایر صنایع است. هزینه مالی پول در صنعت داروسازی به بیش از ۳۸ درصد رسیده است.

عبده‌زاده تصریح کرد: اینکه گفته شود هزینه مالی در صنعت داروسازی ۱۲ درصد یک جوک است. این در حالیست که در فایل اکسلی که به وزارت بهداشت می‌فرستیم در ارتباط با هزینه‌های صنعت، هزینه مالی ۱۲ درصد لحاظ شده است!

وی گفت: طی سال‌های اخیر دولت بار کسری بودجه خود و دانشگاه‌های علوم پزشکی را در خصوص عدم اصلاح تعرفه‌ها به گردن تولید دارو و تجهیزات پزشکی انداخته است. و این در شرایطی است که وقتی افزایش قیمت دارو رخ می‌دهد، بلافاصله با هجمه روبرو می‌شویم.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


آخرین عناوین
شرکت های برگزیده