روابط عمومی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در واکنش به اظهارات اخیر یونس عرب مدیرعامل انجمن تالاسمی ایران جوابیهای را صادر کرد.
به گزارش فانا، یونس عرب مدیرعامل انجمن تالاسمی ایران چندی پیش در نشستی خبری به مناسبت روز جهانی تالاسمی گفته بود: در ملک بنیاد امور بیماریهای خاص در خیابان نجاتاللهی که قرار بود در آن به بیماران خاص از جمله تالاسمی خدمات ارائه شود به دفتر شخصی آقای باقر لاریجانی و مرکز تحقیقات دیابت تبدیل شده است. وظیفه بنیاد، فعالیت در زمینه بیماریهای خاص است نه بیماریهای عمومی مانند دیابت.
حالا روابط عمومی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران توضیح داده است که دو ساختمانی که از طرف بنیاد بیماریهای خاص کشور در اختیار پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم قرار گرفته بود به عنوان درمانگاه تخصصی و فوقتخصصی دیابت و بیماریهای متابولیک برای مصارف پژوهشی و درمانی کشور طی یک تفاهمنامه به پژوهشگاه واگذار شده بود.
متن کامل جوابیه روابط عمومی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در واکنش به اظهارات اخیر مدیرعامل انجمن تالاسمی ایران به شرح زیر است:
در چند روز اخیر بخشی از نشست خبری یکی از اعضای انجمن حمایت از بیماران تالاسمی در فضای مجازی منتشر شد که در قسمتی از آن نسبت به بیماران دیابتی و فعالیتهای مراکز تحقیقات مرتبط نکاتی نیز بیان شد که به سبب حمایت از حقوق بیماران دیابتی توضیحاتی در این خصوص ضروری مینماید که در ادامه به آنها اشاره شده است:
قابل درک است که بیماران عزیز مبتلا به تالاسمی در کشور ما به واسطه مسائل مختلف جاری در کشور، نگرانی زیادی در خصوص کیفیت دریافت خدمات درمانی خود داشته باشند و از این بابت نیازمند توجه ویژه هستند. خصوصا اینکه تحریمهای ناجوانمردانه غرب تاثیر شگرفی بر روند تامین داروها و ملزومات درمان این عزیزان داشته و جا دارد که متولیان امر در سطوح مختلف برای بهبود و ارتقای خدمات سلامت به این گروه از بیماران تلاش کنند.
در مورد بیماری دیابت لازم است بدانیم که بیماری دیابت و خصوصا اختلالات و عوارض ناتوانکننده آن از جمله مشکلات کلیوی و پیوند کلیه، اختلالات شبکیه، کوری و سکتههای قلبی زودرس با تحمیل هزینههای اقتصادی زیاد به بیماران مبتلا به دیابت، یکی از معضلات بهداشتی همه جوامع از جمله جامعه ما است که از سوی اداره بیماریهای خاص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در زمره بیماریهای خاص قرار گرفته و به ضرورت نیاز بیماران دیابتی به مراقبتهای خاص، تمهیدات ویژهای نیز برای ارائه خدمات به این دسته از بیماران از جمله بهرهمندی از خدمات بیمه بیماران خاص در نظر گرفته شده است.
خوشبختانه بنیاد امور بیماریهای خاص در جهت حمایت از ارائه خدمات استاندارد به این بیماران به عنوان یکی از ارائهدهندگان خدمات، فعالیتهای ارزندهای را برای مدیریت بیماری دیابت و پیشگیری از عوارض آن ارائه و در کنار نهادهای مسوول و سایر ارائهدهندگان خدمات، خدمت رسانی کرده است.
از جمله این خدمات، انعقاد تفاهمنامه با پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم بوده است که طی آن از حدود ۱۰ سال پیش دو ملک در تملک بنیاد جهت ارائه خدمت به بیماران به دیابت دیابتی به عنوان درمانگاه تخصصی دیابت و بیماریهای متابولیک در اختیار پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران قرار گرفته است که البته پس از پایان دوره تفاهمنامه، یکی از مراکز (واقع در خیابان نجاتاللهی) تخلیه و به بنیاد بازگردانده شده است.
هماکنون پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم با همکاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران و با هدف ارائه خدمات استاندارد فوقتخصصی به بیماران مبتلا به دیابت، خدمات درمانی را با تعرفه دولتی و با حضور اساتید برجسته حوزه غدد و متابولیسم برای حدود ۵۰ هزار بیمار دیابتی در درمانگاه تخصصی دیابت (در مجاورت بیمارستان دکتر شریعتی) فراهم کرده است که در نوع خود یک اقدام کمنظیر در سطح ملی است. لازم به ذکر است ادعای مطرح شده مبنی بر تخصیص دفتر کار شخصی به یکی از اساتید دانشگاه در این مکان، صحت ندارد.
مرکز تحقیقات دیابت پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران علاوه بر ارائه خدمت مستقیم به بیماران دیابت مراجعهکننده به درمانگاه با حمایت بنیاد بیماریهای خاص در قالب یک تفاهمنامه با هدف ارتقای کیفی و کمی خدمات به بیماران، در طول ۱۰ سال گذشته اقدام به توانمندسازی بیش از هزار پزشک عمومی از سراسر کشور در زمینه تشخیص و درمان دیابت در بستر این درمانگاهها کرده و این اقدام مدیریت دیابت را در کل کشور ارتقاء بخشیده است.