يکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ , 24 Nov 2024
یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی دستگاه سی تی اسکن ۱۶ اسلایس را ساخته است که طبق مجوز وزارت بهداشت، ۸۵ درصد بومی‌سازی داخل است.
ساخت دستگاه "سی‌تی‌اسکن" ۱۶ اسلایس با ۸۵ درصد بومی‌سازی داخل
به گزارش فانا، علی مهاجر؛ کارشناس شرکت دانش‌بنیان "بهیار صنعت" مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در جریان بازدید و تور رسانه‌ای معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری که برای خبرنگاران برگزار شد، درباره دستگاه "سی تی اسکن 16 اسلایس" اظهار کرد: ورژن‌های مختلف 16، 32،64، 128 و 256 اسلایس وجود دارد که دستگاه ما 16 اسلایس است و سال 95 ساخت این محصول را آغاز کرده و سه ماه پیش مجوز آن را گرفتیم و کارهای تحقیق و توسعه آن تمام شد و برای ارسال به بیمارستان‌ها آماده است.

مهاجر ادامه داد: اشعه ایکس از استوانه‌ای در این دستگاه تولید می‌شود، بیمار روی تخت است، تخت داخل رفته و کل محفظه شروع به چرخیدن می‌کند و اشعه که از بدن عبور کرد به قطعه قوسی شکل طوسی رنگ که به آن دتکتور یا آشکار‌ساز می‌گویند برخورد می‌کند، اشعه آشکار می‌شود که تصویر را شکل بدهیم، پس از آن به نرم افزار هوش مصنوعی می‌رود تا تصویر شکل بگیرد.

وی تصریح کرد: کار ساخت دستگاه 16 اسلایس تمام شده و دستگاه 256 اسلایس را آغاز کرده‌ایم؛ تفاوت اسلایس‌ها در بازه تصویر است، اگر دستگاه 16 اسلایس بخواهد تصویر بگیرد تکه تکه یک قسمت را تصویر می‌گیرد و به هم مرتبط می‌کند اما 256 اسلایس یک نیم تنه را کامل تصویر می‌گیرد. در بعضی از عمل‌های جراحی بعضی اندام‌های ما ثابت نیستند مثل قلب و ریه که ریه نفس می‌کشد و قلب پمپاژ می‌کند، دستگاه 16 اسلایس تصویر را دو تکه یا سه تکه می‌گیرد، اولی را می‌گیرد دوباره دستگاه داخل می‌رود و قلب هم که ثابت نبوده جابجا شده است. این قسمت انطباق و اینکه نرم‌افزار این دو قسمت را به هم متصل کند خطای بالایی دارد و اگر رگ و مویرگی گرفتگی داشته باشد ممکن است نشان ندهد.

این کارشناس شرکت دانش‌بنیان ادامه کرد: به همین دلیل در این موارد تصاویر با دستگاه‌های اسلایس بالا گرفته می‌شود، معمولاً اسلایس‌های 64 به بالا فقط برای عمل‌های جراحی استفاده می‌شود که هزینه‌های راه‌اندازی‌ آن نیز بالاست و بیمارستان‌ها جای خاص استفاده می‌کنند و در ایران هم محدود بوده ودر چند مورد تهران، اصفهان و شهر‌های دیگر است.

وی گفت: برای موارد غیر از جراحی و کرونا، شکستگی، لخته خون و سرطان نهایتاً از دستگاه‌های 16 و 32 اسلایس استفاده می‌شود.

مهاجر در پاسخ به اینکه آیا تولیدکننده دیگری در این حوزه داریم یا خیر گفت: تولیدکننده دیگر، شرکت "احیا درمان مشهد" است. طبق مجوزی که وزارت بهداشت برای ما صادر کرد بومی‌سازی این دستگاه 85 درصد است. شرکت احیا درمان برعکس ماست، 20 درصد بومی بوده و 80 درصد مشارکت با چین دارد که اینها آمار وزارت بهداشت است.

وی گفت: وزارت بهداشت برای هر دستگاهی که می‌آید در قسمت فنی تمام قطعات دستگاه را ثبت کرده و سازنده و بومی‌سازی آن را مشخص می‌کنند. طبق این سند ما 85 درصد بومی و احیا درمان 20 درصد است.

مهاجر گفت: تولیدکنندگان در حوزه درمان سرطان کمتر بوده و در این حوزه بیشتر هستند؛ شرکت‌های بزرگ که جلو رفته‌ و حوزه فناوری دنیا را گرفته‌اند به عنوان مثال جنرال الکتریک به وزارت بهداشت پیشنهاد داده 50 دستگاه به شما در عرض شش ماه تحویل می‌دهم و هر کدام 150 هزار یورو است و ما تقریباً 5 تا 10 درصد از آن ارزان‌تر می‌دهیم. جنرال الکتریک پیشنهاد 256 اسلایس را به مبلغ 2 میلیون یورو به وزارت بهداشت داده است. پیش‌بینی‌مان این است که 256 را تمام کنیم نهایتاً قیمت آن 15 میلیارد می‌شود، با توجه به هزینه‌ای که می‌کنیم و دتکتور را بزرگتر می‌کنیم.

وی گفت: اما آنها با توجه به اینکه شرکت‌های داخلی مانند ما سازنده هستند آن 50 دستگاه را حاضرند حتی با سود صفر به ایران بدهند تا بازار 16 اسلایس را از ما بگیرند و تمام سودش را از دستگاه 256 اسلایس که دو میلیون یورو است، می‌گیرد. این یک بازی تجاری در دنیاست که برای ما چالش ایجاد کرده است.

مهاجر افزود: در مورد شرکت‌های داخلی، با احیا درمان یک مسئله مهمی داریم این است که ما که 85 درصد بومی‌سازی داریم و مواد اولیه را با ارز آزاد می‌خریم چرا که برای ساخت دتکتور و تهیه مس باید از پالایشگاه بخریم اما احیا درمان عکس عمل می‌کند 20 درصدی که خودش می‌سازد سرجایش و برای 80 درصد مابقی ارز 28500 تومانی دریافت می‌کند و قیمت تمام شده‌اش کمتر می‌شود. شرکت ما که بومی‌سازی بیشتری دارد قیمت بالاتر تمام می‌شود!

وی گفت: آقای دهقانی هم که برای افتتاح احیا درمان رفته بودند اعلام کردند کلاً 25 هزار دلار ارزبری کاهش یافته که عملاً چیزی نیست!

این کارشناس شرکت دانش‌بنیان درباره تیراژ ساخت دستگاه گفت: سه ماه است  که مجوز دستگاه را گرفته‌ایم و این اولین دستگاه است و منتظریم وارد مناقصه شویم.
منبع : خبرگزاری تسنیم
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


آخرین عناوین
شرکت های برگزیده