عضو هیئت مدیر انجمن گوارش و کبد ایران گفت: با تغییر شیوه زندگی، رعایت تغذیه سالم، تحرک داشتن و پرهیز از چاقی می توان از بروز بیماریهای گوارشی و کبدی پیشگیری کرد.
به گزارش فانا، دکتر رضا ملک زاده عضو هیئت مدیر انجمن گوارش و کبد ایران گفت: حدود ۳۰ درصد غذا و انرژی ایرانیان اضافی است که تبدیل به چاقی، رفلاکس و سرطانهای دستگاه گوارش میشود، ۳۰ درصد مردم ایران کبد چرب دارند، سرطانهای دستگاه گوارش در سالهای اخیر افزایش یافته است که ریشه بسیاری از اینها چاقی است و ۷۲ درصد مردم ایران یا چاقند یا افزایش وزن دارند.
عضو هیئت مدیر انجمن گوارش و کبد ایران با تاکید بر اینکه چاقی هزینههای اقتصادی تحمیل میکند، گفت: چاقی فقط مشکل کشور ما نیست و به عنوان یک پدیده جدی و شیوع جهانی شناخته میشود که فقط با رعایت اعتدال و مصرف به اندازه مواد غذایی، ورزش و داشتن تحرک بدنی کافی قابل درمان است.
دکتر ملک زاده با تاکید بر اینکه حدود ۸۵ درصد مردم ایران تحرک کافی ندارند، گفت: تحرک کافی یعنی هفتهای پنج روز طوری ورزش کنیم که عرق کنیم و نفس نفس بزنیم.
عضو هیئت مدیر انجمن گوارش و کبد ایران با تاکید بر اینکه ما در بعضی شاخصها مثل جلوگیری مرگ مادران و نوزادان شاخصهای خوبی داریم اما در مرگهای زود رس وضعیت خوبی نداریم، گفت: مرگ زود رس یعنی مرگ زیر ۷۰ سال یا ۷۵ سال که کشورمان در این شاخص وضعیت مناسبی ندارد و گاهی اوقات مرگهای زیر ۵۰ سال را شاهد هستیم به نحوی که ۵۰ درصد مرگهای زودرس مربوط به سکتههای قلبی و مغزی است که بر اثر چاقی رخ میدهد.
دکتر ملک زاده تاکید کرد: هفته سلامت گوارش، مناسبت جهانی است که امسال با شعار" گوارش سالم، روده سالم از ابتدا" برنامههایی برای آموزش عمومی مردم برای پیشگیری از بیماریهای گوارشی و کبدی در نظر گرفته ایم و امیدواریم که وزارت بهداشت نیز برنامههای پیشگیرانهای برای جلوگیری از این موارد داشته باشد.