رئیس سازمان حمایت گفت: در سال ۱۴۰۱ بیشترین تعداد پرونده قاچاق مربوط به کالاهای دخانیات با ۳۷ درصد، موارد خوراکی با ۲۰ درصد، اقلام آرایشی با ۱۶ درصد و خودرو و لوازم یدکی با ۷ درصد بوده است.
به گزارش فانا، حسین فرهیدزاده در رابطه با وضعیت قاچاق در سال گذشته اظهار داشت: طی سال گذشته بیش از ۸۴ هزار مورد بازرسی برای مقابله با عرضه، نگهداری و فروش کالای قاچاق در سراسر کشور و در قالب گشتهای مشترک با سایر دستگاههای متولی و بازرسیهای مستقل در سطح استانها انجام شده است.
وی با بیان اینکه در همین مدت ۵ هزار و ۷۴۸ فقره پرونده متشکله مظنون به قاچاق در سطح عرضه به ارزش ۹۰ هزار میلیارد ریال داشتیم، گفت: طبق آمار از مجموع این تعداد پرونده ۹۲ درصد به تخلفات حمل، نگهداری، عرضه و فروش کالای قاچاق و ۸ درصد باقیمانده به عدم رعایت ضوابط تعیینی دولت در خرید، فروش، حمل و نگهداری کالاهای تولید داخل و وارداتی مشمول تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز؛ اختصاص داشته است.
رئیس سازمان حمایت متذکر شد: قطعاً همچون گذشته با متخلفان عرضه کالای قاچاق به منظور حمایت از تولیدات داخلی با قدرت و شدت برخورد قانونی میشود. طی همین مدت ۲۸ درصد از تعداد و ۹۹ درصد از ارزش ریالی پروندههای متشکله قاچاق به پروندههای با ارزش بالای پنجاه میلیون ریال اختصاص داشته است.
وی تصریح کرد: رصد آمار و ارقام حاکی از این است که بیشترین تعداد پرونده قاچاق مربوط به کالاهای دخانیات با ۳۷ درصد، موارد خوراکی با ۲۰ درصد، اقلام آرایشی با ۱۶ درصد و نهایتاً خودرو و لوازم یدکی با ۷ درصد است.
معاون وزیر صمت با اشاره به تعامل نزدیک متولیان مبارزه با قاچاق کالا و ارز، عنوان کرد: طرحهای نظارتی بازرسی و کشف کالای قاچاق به طور مستمر به همراه دستگاههای نظارتی دیگر همانند تعزیرات حکومتی، نیروی انتظامی، وزارت بهداشت و … برگزار میگردد.
به گفته وی، در مدت مورد بررسی، بیشترین ارزش ریالی کالاهای قاچاق مکشوفه در گروه کالایی مواد غذایی و خوراکی به ترتیب مربوط به برنج، گندم، روغن خوراکی، شکر و چای بوده است، و در گروه کالایی لوازم یدکی و خودرو به اقلامی چون لاستیک، فیلتر روغن و هوا و سوخت، لنت ترمز و باتری تعلق داشتهاند.
معاون وزیر صمت اضافه کرد: همچنین در بخش لوازم خانگی؛ یخچال و فریزر، پکیچ، کولرگازی و تلویزیون بیشترین سهم ارزش ریالی پروندههای قاچاق را به خود اختصاص داده اند و بیشترین ارزش ریالی کالاهای قاچاق مکشوفه در بخش دخانیات نیز به ترتیب به سیگار، سیگار الکترونیکی، توتون و تنباکو تعلق داشته است که در این رابطه پروندههای لازم تشکیل و به مراجع رسیدگی کننده ارسال شده است.
رئیس سازمان حمایت متذکر شد: همگرایی و هم افزایی رمز موفقیت در هر مجموعه است بنابراین حضور و هماهنگی دستگاههای مقتدر و توانمند در کنار یکدیگر میتواند به برخورد قاطعتر با مقوله عرضه کالای قاچاق در سطح بازار کمک کند.
فرهیدزاده مطرح کرد: در حوزه پیشگیری از قاچاق کالا و ارز هر چقدر هزینه شود سود خواهد بود و قطعاً پیشگیری بهتر از درمان است. لذا میتوان با نهادینه سازی فرهنگ خرید و استفاده از کالای بااصالت بین آحاد مصرف کنندگان، شاهد آن باشیم که نه تنها هزینههای مقابله با قاچاق کاهش پیدا میکند بلکه مسائل اجرایی نیز به سهولت قابل انجام خواهد بود.
به گفته وی، همچنین از ابتدای سال جاری تا نیمه اردیبهشت ماه تعداد ۱۱.۸۹۰ بازرسی کشف قاچاق در سطح عرضه صورت پذیرفته است که منجر به تشکیل ۷۴۷ پرونده به ارزش ۴.۶۴۷ میلیارد ریال شده است. طی این دوره بیشترین تعداد پرونده مربوط به گروههای کالایی دخانیات، مواد غذایی و خوراکی، محصولات آرایشی و خودرو و لوازم یدکی و بالاترین ارزش ریالی پروندههای قاچاق مربوط به لوازم خانگی، مواد غذایی و خوراکی و خودرو و لوازم یدکی بوده است.