مدیرکل امور فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو توضیحاتی درباره افزودن مکملها به فرآوردههای غذایی برای جبران کمبود برخی ویتامینها در بدن به ویژه در مناطق محروم و کمبرخوردار توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش فانا، «فرامرز خداییان» مدیرکل امور فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو درباره افزودن مکملها به فرآوردههای غذایی برای جبران کمبود برخی ویتامینها و مواد مغذی به بدن به ویژه در مناطق محروم و کمبرخوردار گفت: ما در سازمان غذا و دارو با بررسیهایی که وزارت بهداشت انجام داده است، متوجه شدیم که برخی از مواد مغذی مانند ویتامین D، A، آهن، اسید فولیک و ... دچار کمبودهایی هستیم.
وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو با سیاستگذاریهایی که انجام داده است، برای این که این مشکل را رفع کند اضافه کردن این نوع مکملها و ترکبیات را به فرآوردههای غذایی برای رفع سوء تغذیه و جبران کمبود آنها در دستور کار قرار داده است و همانطور که میدانید ما برای اینکه مشکل آهن و اسیدفولیک را رفع کنیم این مکملها را به نان اضافه میکنیم تا در دسترس همه قرار بگیرد.
مدیرکل امور فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: در واقع با توجه به نیازی که مصرف کننده دارد این مکملها را به نان اضافه کرده و آن را رصد و پایش میکنیم تا حد مجاز آن رعایت شده است یا خیر؟ همچنین مجوز اضافه شدن ویتامین D به فرآوردههای لبنی ارائه شده و کارهایی در همین راستا در حال انجام است تا به صورت روتین بتوانیم این ویتامین را به فرآوردههای غذایی اضافه کرده و بتوانیم مشکل کمبود این ویتامین را در افراد رفع کنیم. مواردی از این قبیل در سیاستگذاری غذا وجود دارد و ما یک به یک آن را دنبال میکنیم.
خداییان خاطرنشان کرد: درخصوص ویتامین A نیز پیگیریهایی در حال انجام است تا چنانچه بتوانیم آن را به فرآوردههای غذایی اضافه کنیم در خصوص پروبیوتیکها نیز این مجوز به صنایع غذایی داده شده تا پروبیوتیکها به فرآوردههای غذایی نیز اضافه شود تا بتوانیم از آن فواید در سلامتی افراد استفاده کنیم.
وی ادامه داد: باکتریهای پروبیوتیک از باکتریهای مفید هستند که ما میتوانیم به غذا اضافه کنیم مانند ماست و شیر پروبیوتیک. وقتی این باکتریها به غذا اضافه شده و وارد بدن میشوند در دستگاه گوارشی قرار گرفته و باعث بهبود سلامت انسان شود.
مدیرکل امور فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو درخصوص افزودن مکملها در فرآوردههای غذایی که در دسترس مردم در مناطق کمبرخوردار یا مناطق محروم است، گفت: در خصوص مناطق کمبرخوردار یا مناطق محروم سیاستهایی در وزارت بهداشت وجود دارد که در حال حاضر در خصوص آنها به صورت پژوهشی اقداماتی در حال انجام است تا جیرههای غذایی را برای این مناطق اختصاص دهیم و تلاش داریم تا با اولویت دادن به این بخش بتوانیم جیرههای غذایی را برای مناطق کمبرخوردار پس از اقدامات پژوهشی استفاده کنیم.