محققان دانشگاه تهران موفق به تولید گوشت گیاهی از پروتئین گیاهی نخود، برگ چغندر و خلر شدند.
به گزارش فانا، دکتر سید محمد علی ابراهیمزاده موسوی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اعلام این خبر اظهار کرد: کشورها در آینده با مشکل امنیت غذایی و تأمین پروتئین مواجه خواهند بود، چه بسا که هماکنون نیز تأمین منابع پروتئینی حیوانی محدود شده است.
وی با بیان اینکه راههای زیادی برای تأمین پروتئین وجود دارد، خاطرنشان کرد: برخی، انواع حشرات را در محیطهای کم ارزش تکثیر میکنند و یا از تک یاختههای میکروبی و باکتری، جلبکها و مخمرها پروتئین تولید میکنند. پروتئین حشره میتواند جای خوردن یک کیلوگرم گوشت را بگیرد، همچنان که لذت خوردن گوشت حیوانی وجود دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه ما برای تولید این گوشت گیاهی از منابع مختلفی چون غلات، بقولات و دانهها و گونههای گیاهی استفاده کردیم، گفت: تولید این نوع گوشت به تولید پایدار کشاورزی کمک میکند.
دکتر موسوی افزود: هماکنون در دنیا گزارشهایی مبنی بر تولید صنعتی گوشت گیاهی وجود دارد.
تولید گوشت گیاهی از نخود و برگ چغندر در دانشگاه تهران
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه این پروتئین گیاهی از برخی منابع پروتئینی نظیر نخود، برگ چغندر و خلر فرموله شده است، گفت: برای تهیه این گوشت گیاهی از رنگهای طبیعی و سپس پرینت سهبعدی استفاده شد تا بافت گوشت به هر شکلی از عضلات طیور نظیر ران مرغ و ران پرنده دریایی در آید و در نهایت مزه مناسبی داشته باشد.
دکتر موسوی با بیان اینکه این نوع گوشت در دانشگاه تهران تولید آزمایشگاهی شده است، خاطرنشان کرد: هماکنون در حال معرفی این محصول به شرکتهای مختلف برای تولید انبوه و در اختیار قرار دادن آن هستیم.