پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ , 21 Nov 2024
وزیر بهداشت گفت:ریخت و پاش و برخی سوء استفاده ها در سال های گذشته، به شدت ما را در بودجه ریزی گرفتار کرده است.
بودجه وزارت بهداشت گرفتار ریخت و پاش های مالی گذشته
به گزارش فانا، سعید نمکی در چهلمین همایش معاونان توسعه مدیریت و منابع دانشگاه های علوم پزشکی کشور، با بیان اینکه کشور روزهای سخت اقتصادی را پشت سر می گذارد، اظهار کرد: در این ایام پرتلاطم، بیشترین سختی و فشار متوجه معاونت های توسعه، پشتیبانی و مالی در هر دستگاهی به خصوص بخش سلامت است، حوزه سلامت در قسمتی از ساختار ارائه خدمت قرار گرفته که بدون هیچگونه معطلی، باید به مردم خدمت ارائه دهد، برای مثال، اگر کسی قبض موبایل خود را نپردازد، خطش را قطع می کنند، اما در حوزه سلامت چنین نیست، چرا که ما با وجود بدهی های سنگین سازمان های بیمه‌گر، نمی توانیم لحظه ای از خدمت رسانی به مردم روی برگردانیم.

وی افزود: چندی پیش، یکی از ائمه محترم جمعه در فرمایشات خود گفت، دارو یافت نمی شود و چناچه یافت شود، قیمت آن گران است! اما هیچوقت از بنده سوال نکرد که شما در شرایط تحریم اساسا چگونه داروها را تهیه می کنید؟ روزی که وزارت بهداشت را تحویل گرفتیم، ذخایر استراتژیک دارو و تجهیزات پزشکی کفایت نمی‌کرد و حداکثر برای یک ماه وجود داشت. امروز می توان با افتخار اعلام کرد که تا تیرماه سال آینده داروها و تجهیزات پزشکی اساسی مان را تهیه کرده ایم، اما هیچ کسی سوال نمی کند در این باتلاقی که ماه عسلش گذشته، چگونه سر می کنید؟ و فقط پشت تریبون ها، مواخذه و محکوم می کنند. گویا فقط ما باید پیشانی ضربه گیر تحریم ها باشیم.

نمکی عنوان کرد: این مقدمه را بیان کردم تا بگویم معاونین توسعه در استان ها اگر با گرفتاری مالی و بی مهری هایی روبرو هستند، وزیرشان در تمام زمینه ها مشمول اینها است، اما در تلاشیم از مشکلات مالی حوزه سلامت گره گشایی کنیم.

وی افزود: در حال حاضر، شرایط مالی سختی را پشت سر می گذرانیم، چراکه با هزینه های معلوم و درآمدها و منابع مالی نامعلوم مواجهیم، در این ساختار، وضعیت بودجه ریزی، تقریبا امری دشوار و حتی غیرممکن به نظر می رسد.

کمبودهای دارویی کشور یک سوم سال ۹۷

وزیر بهداشت بیان کرد: در حال حاضر، در حوزه تهیه و تامین دارو و مواد اولیه دارویی برای کارخانجات تولیدی، نسبت به روز مشابه سال گذشته، وضعیت بهتری داشته و میزان کمبودهای دارویی مان حتی یک سوم سال ۹۷ است. این موضوع نشان می دهد که در زمینه خدمت رسانی به مردم کوتاهی نکرده ایم.

وی افزود: با فشاری که جهت جذب منابع مالی بیشتر آورده ایم، می توان امیدوار بود که معاونین توسعه پایان سال جاری را بهتر از سال گذشته سپری کنند و در ماه های آینده خبرهای خوشی را در حوزه دریافت منابع مالی و معوقات خواهید داشت.

 نمکی گفت: از معاونین توسعه انتظار می رود که شفافیت و سلامت را به عنوان اصلی ترین رکن نظام ارائه خدمت تلقی کنند. متاسفانه نبود شفافیت، سرگردانی منابع و هزینه کرد در جای نامربوط و متاسفانه ریخت و پاش و برخی سوء استفاده ها در سال های گذشته، به شدت ما را در حوزه اقتصادی و بودجه ریزی گرفتار کرده است.

وزیر بهداشت عنوان کرد: تا زمانی که در مسند وزارت بهداشت هستم، جز شفافیت و انضباط مالی، هیچ روش دیگری را نخواهم پذیرفت چرا که دلیلی برای نبود شفافیت وجود ندارد. فساد و عدم شفافیت اقتصادی باعث ضربه زدن به کشور می شود، لذا باید همگی بر این اصل مهم تاکید موکد داشته باشیم. معاونین توسعه مدیریت و منابع نیز باید دقت کنند که از خط قرمز پاکیزگی عدول نکنند و حتی تا پای جان از این مرز حراست کنند.

 نمکی در پایان با تاکید بر ضرورت اصلاحات ساختاری در دانشگاه ها، بر ضرورت ساماندهی وضعیت سامانه ها در وزارت بهداشت، رسیدگی به دارایی ها و مسائل حقوقی دانشگاه ها و همچنین، تخصیص منابع مالی با توجه به اولویت ها، نیز تاکید کرد.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


شرکت های برگزیده