رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به وضعتی نامطلوب دستگاه های دیالیز در استان، گفت: گیلان به ۶۳ دستگاه دیالیز با اعتبار بیش از ۴ میلیارد ریال نیاز دارد.
به گزارش فانا، ارسلان سالاری عصر یکشنبه در جلسه شورای اداری که در سالن غدیر استانداری گیلان برگزار شد، اظهار کرد: در نقشه های مختلف بهداشتی، درمانی و آموزشی گیلان جزو استان های کم برخوردار و در بسیاری موارد جزو ۱۰ استان آخر کشور است.وی با اشاره به وجود شش مرکز خصوصی و ۱۷ مرکز دولتی دیالیز در استان گیلان، افزود: ۲۵۶ دستگاه دیالیز در استان گیلان برای استفاده ۱۳۰۰۰ بیمار دیالیزی وجود دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر اینکه وضعیت دستگاه های دیالیز استان مساعد نیست، افزود: با پیگیری های انجام شده در طول شش ماهه گذشته ۲۰ دستگاه دیالیز از وزارت بهداشت خریداری شده است که ۵۰ درصد هزینه ها توسط وزارت بهداشت و ۵۰ درصد توسط دانشگاه علوم پزشکی پرداخت و به بیمارستان های استان گیلان تحویل داده شده است.
وی با بیان اینکه استان گیلان در مجموع به ۶۳ دستگاه دیالیز با بیش از ۴میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد، ادامه داد: هزینه مصرف دارو دیالیز در ماه حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است و شرکت های بیمه پس از یکسال این مبلغ را پرداخت می کنند که سبب بروز مشکلاتی برای بیمارستان ها شده است.
متوسط مصرف سرانه برق خانگی در کشور ۳ برابر متوسط جهانی است
در ادامه این جلسه مدیر عامل برق منطقه ای گیلان با بیان اینکه ایران چهارمین کشور ثروتمند جهان از نظر ذخایر سوخت فسیلی است، اظهار کرد: بر اساس برآوردهای نهاد بینالمللی کل ذخایر اثبات شده سوخت فسیلی ایران بیش از ۲./۴ تریلیون دلار است که بیشتر از همه کشورهای جهان بجزء عربستان، روسیه و چین است.
عظیم بلبل آبادی با تاکید بر اینکه میزان مصرف انرژی در ایران ۵ برابر جامعه جهانی است به دلایل پایین بودن بهره وری انرژی نیز اشاره کرد و گفت: نبودن قیمت انواع حاملهای انرژی، به کارگیری فناوری های قدیمی، استفاده از ظرفیت کامل صنایع و کارخانجات، عدم حساسیت و اطلاع مصرفکنندگان انرژی نسبت به روش های صحیح مصرف منجر به افزایش مصرف انرژی می شود.
وی تصریح کرد: افزایش مصرف انرژی منجر به افزایش گرما، آلایندهها و در نتیجه نیاز بیشتر به نیروگاهها و آثار زیان بار زیست محیطی و حوادث غیر طبیعی می شود.
مدیر عامل برق منطقه ای گیلان با بیان اینکه رشد پیک مصرف استان گیلان در ۱۰ سال گذشته حدودا ۷ درصد است، افزود: برای تهیه هرکیلو وات ساعت برق هزینه ای بالغ بر ۵ هزار و ۵۰۰ تومان صرف می شود و نیاز شبکه افزایش تولید سالانه حدود ۴ هزار مگاوات بوده که برای تولید هر مگاوات برق به یک میلیون دلار سرمایهگذاری نیاز است.
بلبل آبادی با بیان اینکه متوسط مصرف سرانه برق خانگی در کشور سه برابر متوسط جهانی است، ادامه داد: متوسط مصرف سرانه برق خانگی در ایران ۲ هزار و ۹۰۰ وات ساعت بوده در حالی که متوسط مصرف جهانی زیر ۱۰۰۰ کیلووات ساعت است.