پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳ , 16 Jan 2025
مشاور رئیس جمهوری گفت: برای مقابله و مهار بیماری ایدز نیازمند استراتژی ارتباطی و رسانه ای هستیم. این کار نه تنها برای آموزش و اطلاع رسانی به بیماران بلکه برای افزایش آگاهی همه افراد جامعه، دست اندرکاران و ذی ربطان آن لازم است.
مهار ایدز نیازمند استراتژی رسانه‌ای است
به گزارش فانا، حسام الدین آشنا روز شنبه در همایش روز جهانی ایدز در وزارت بهداشت با تاکید بر لزوم همکاری بین بخشی در سطوح مختلف جامعه برای کنترل بیماری ایدز،‌ افزود: بدون نظام ارتباطی نمی توان برای کنترل ایدز همکاری بین بخشی و هم افزایی ایجاد کرد.

وی اظهار داشت: امروز با تغییر اپیدمیولوژی و سیمای بیماری ایدز لزوم استراتژی ارتباطی و افزایش آگاهی عمومی بیش از پیش احساس می شود. اگر به اندازه کافی به مردم آگاهی داده بودیم، کسی نمی توانست بگوید یک بهورز به علت تست قند خون یا انجام آزمایش عامل انتقال این بیماری بوده است و به این شایعات می خندیدند.

آشنا گفت: به علت فقدان آگاهی و ضعف در سرمایه اجتماعی مردم نه تنها این شایعات را باور کردند بلکه حرف های دولت را باور نکردند. کاهش اعتماد عمومی همان ایدز اجتماعی است؛ مگر نه اینکه ایدز کاهش توان دفاعی بدن است،‌ بنابراین از بین رفتن اعتماد عمومی به نهادهای حاکمیتی و از بین رفتن اعتماد بین تک تک آحاد جامعه نوعی ایدز در سطوح مختلف فردی و اجتماعی است و باید نگران تضعیف سرمایه اجتماعی بود.

آشنا افزود: در این شرایط قدرت دفاعی جامعه در برابر شایعات و اخبار کذب و بی اعتمادی روزافزون کاهش می یابد.
مشاور رئیس جمهوری گفت: در شرایط جدید باید رویکرد جدیدی برای مقابله با ایدز داشته باشیم. سیاست سلامت یکی از حوزه های اصلی سیاست عمومی است. حفظ سلامت عمومی در گرو همکاری بین بخشی و اراده فرابخشی است.

وی اظهار داشت: بر اساس اسناد بالادستی نظام سلامت، ایدز دیگر یک تهدید جهانی نیست. ایدز محصول عوامل اجتماعی است به همین علت علاوه بر توجه بهداشتی و پزشکی نیازمند برنامه راهبردی برای مهار این ویروس هستیم.

آشنا گفت: تاکنون چهار برنامه ملی استراتژیک برای مهار ایدز در ایران اجرا شده و اکنون تدوین برنامه پنجم با استراتژی مشخص در حال تدوین است تا نقش و مسئولیت هر دستگاه مشخص شود.

مشاور رئیس جمهوری ادامه داد: با اجرای برنامه های قبلی خدمات پیشگیری و درمان ایدز در نظام شبکه بهداشتی کشور ادغام و پوشش درمان افراد شناخته شده در کشور به خوبی انجام شد اما تعداد زیادی از افراد مبتلا هنوز شناسایی نشده اند؛ بنابراین در برنامه جدید باید شناسایی بیماران جدید گسترش یابد.

آشنا گفت: بدون تاکید بر شناسایی و پیشگیری نمی توان در مهار ایدز موفق شد. باید با تدوین برنامه نوین از بروز موارد جدید بیماری جلوگیری کرد و با توجه به زیرساخت های شبکه بهداشتی باید موارد انتقال ایدز از مادر به جنین به میزان بیشتری کاهش یابد.
وی افزود: همچنین باید در چارچوب سیاست های کلان اقتصاد مقاومتی منابع بیشتری برای مهار ایدز در نظر بگیریم و البته هزینه اثربخشی این برنامه ها باید افزایش یابد و در عین حال حتما این برنامه ها باید با حفظ کرامت انسانی در تمام سطوح کاری انجام شود که یکی از تکالیف و مسئولیت های اصلی اخلاقی و دینی ماست.

آشنا گفت: کسی که به ویروس ایدز مبتلاست بیش از همه از عوارض این بیماری آگاه است و باید با از بین بردن تبعیض در محیط های بهداشتی برای کمک به این بیماران و بهبود و توسعه خدمات بهداشتی همکاری کنیم.
منبع : خبرگزاری ايرنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


آخرین عناوین
شرکت های برگزیده