جمعه ۳۰ شهريور ۱۴۰۳ , 20 Sep 2024
عضو کمیسیون بهداشت مجلس با تاکید بر اینکه خدمات سلامت مردم باید با بهترین کیفیت انجام شود، گفت: کشورهای شرقی مبداً مناسبی برای واردت تجهیزات پزشکی نیستند.
کشورهای شرقی مبداً مناسبی برای واردت تجهیزات پزشکی نیستند
به گزارش فانا، بهروز بنیادی در رابطه با صحبت‌های اخیر معاون وزارت بهداشت مبنی بر اینکه آمریکا دارو و تجهیزات پزشکی را مستقیماً هدف تحریم قرار داده است، گفت: علی‌رغم اینکه آمریکایی‌ها بارها اعلام کردند که غذا و دارو در تحریم‌ها نیست، اما وجود مشکلات در مبادلات بانکی در سطح جهان گرفتاری‌هایی برای اقتصاد کشور ایجاد کرده و اقدام اروپایی‌ها برای رفع تحریم‌های دارویی نیز چندان گره گشا نبوده است.  

نماینده مردم کاشمر، بردسکن و خلیل آباد در مجلس شورای اسلامی، افزود: مشکل تبادلات بانکی با ترفند اخیر کشور‌های غربی که بانک مرکزی را در گروه بانک‌های همکاری کننده با زیرگروه تحریم‌های ترروریستی، قرار داده است، بیشتر خواهد شد و مجدداً جامعه جهانی را از ما دور خواهد کرد و همین تعداد اندکی که در حال حاضر با ما همکاری می‌کنند نیز ممکن است جدا شوند.

این نماینده مردم در مجلس دهم، ضمن تایید صحبت‌های حریرچی معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص تحریم‌ها اظهار کرد: ما باید در چند ماه آینده با برنامه‌ریزی دقیق و ذخیره‌سازی دارویی که در حال حاضر نیز در وضعیت خوبی قرار داریم، تلاش کنیم آسیب به سلامت مردم وارد نشود. 

اکثر تجهیزات پزشکی مورد نیاز در داخل کشور تولید می‌شود

وی در رابطه با کمبود‌های تجهیزات پزشکی در کشور، ادامه داد: خوشبختانه اغلب تجهیزات پزشکی مورد نیاز در داخل کشور تولید می‌شود اما در خصوص بخشی از دستگاه‌ها مانند ICPU , MR و دستگاه‌های تصویر برداری به خارج از کشور وابسته هستیم، در سایر تجهیزات تنها به برخی از تکنولوژی‌ها و مواد اولیه  کشورهای خارجی نیازمند هستیم که در این مورد شرکت‌های تولیدکننده از مدت‌ها قبل برای تامین آن برنامه‌ریزی داشتند و هیئت امنای صرفه‌جویی ارزی در معالجه بیماران نیز این موضوع را تصویب کرده است.

کشورهای شرقی مبداً مناسبی برای واردت تجهیزات پزشکی نیستند/ استنت قلب و دفیبلاتورها دو دستگاه مورد نیاز کشور 

وی در پاسخ به این سوال که آیا در صورت افزایش تحریم‌ها ‌می‌توانیم تجهیزات پزشکی مورد نیاز کشور را از کشور‌های شرقی که تکنولوژی تولید آن را دارند، وارد کنیم؟ تصریح کرد: بحث سلامت موضوعی نیست که بتوانیم به هر کشوری واگذار کنیم و یا از هر امکاناتی استفاده کنیم. تجهیزات پزشکی مانند خودرو نیست که اگر خراب شد، جنس بهتری را تهیه کنیم و برای خدمات سلامت انسان‌ها باید بهترین کیفیت را انتخاب کنیم. وزارت بهداشت و کل مجموعه دولت هم در این زمینه برنامه‌ریزی کردند و خوشبختانه در حوزه تجهیزات پزشکی کمبودی خاصی نداریم و تنها در خصوص استنت قلب و دفیبلاتورها محدودیت‌هایی داریم. این دستگاه‌ها بسیار پیشرفته‌ای هستند و تکنولوژی‌ کشور‌های شرقی در این موارد چندان کارآمد نیستند.

تمامی تجهیزات فرسوده بیمارستان‌ها نوسازی شده است/ بیمارستان‌ها در وضعیت خوب تجهیزاتی قرار دارند

عضو کمیسیون بهداشت مجلس،در رابطه با فرسودگی‌های تجهیزات پزشکی کشور خاطر نشان کرد: بسیاری از دستگاه‌ها پس از طرح تحول سلامت و در بازه زمانی سالهای 93 تا 97 بروزرسانی و بازسازی شد و تجهیزات بسیار زیادی برای بیمارستان‌ها خریداری شد و امروز هم در وضعیت بسیار خوبی قرار داریم و تنها در حوزه تجهیزات پزشکی، استنت قلب و دفیبلاتورها و در حوزه دارو نیز در بخش‌های بیماران خاص و بیماران سرطانی دچار محدودیت هستیم اما در سایر جوانب امکانات بسیار خوبی در بیمارستان‌ها داریم.
منبع : خبرگزاری خانه ملت
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


شرکت های برگزیده