سازمان غذا و دارو در عمل به تکالیفش در تکمیل سامانه رهگیری، ردیابی و اصالت (تی تک) تاخیر زیادی داشته است
به گزارش فانا، آقای حمیدرضا دهقانی نیا افزود: سازمان غذا و دارو به عنوان متولی اصلی این موضوع، باید داروخانهها و شرکتهای پخش و توزیع را مجاب و ملزم به همکاری با سامانه تی تک کند.
وی اضافه کرد: از سال ۹۵ تاکنون، این سازمان تکالیف زیادی در خصوص سامانه تی تک داشته است، اما واقعیت این است که در اجرای تکالیفش، انتظارات را برآورد نکرده است.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: شنبه ۹ شهریورماه در خصوص این تاخیرها جلسهای با حضور اعضای مرتبط با سامانه تی تک برگزار و تکالیف این سازمان دوباره یادآوری شد البته از آنجا که نماینده سازمان بازرسی نیز در جلسه حضور داشت درخواست شد تا موضوع پیگیری شود و سازمان غذا و دارو نیز قول داده است تا به تعهداتش در این زمینه عمل کند.
آقای دهقانی نیا همچنین درباره علت این مشکل افزود: وقتی مدیر یک سامانه هر سال تغییر میکند و شخص جدید عهده دار میشود چندان نمیتواند باعث توسعه و پیشرفت یک سامانه شود.
وی همکاری ظریف و دقیق دفاتر و معاونتهای تخصصی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو را در تکمیل سامانه تی تک ضروری دانست و گفت: باید دفاتر زیرمجموعه سازمان غذا و دارو اطلاعات لازم را در اختیار این سازمان قرار دهند البته ممکن است بگویند شرایط در سیستم سامانه آمده است، اما اینکه ورود اطلاعاتی در سیستم انجام شده باشد جای بحث دارد.
مدیرکل نظارت بر سامانههای الکترونیکی و هوشمند ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا منوط کردن تاییدیه دارو به استعلام دارو در مراکز سرپایی و بستری از سامانه تی تک، تبادل اطلاعات تی تک با سایر سامانهها به ویژه سامانه تجارت و تکمیل آن، ثبت اطلاعات مالکیت یا مکانی همه تبادلهای فرآوردههای دارویی و تجهیزات پزشکی، توسعه و تکمیل طرح پیوست بیمهای برای دریافت تاییدیه از سامانه تی تک و استعلام تاریخ انقضای دارو و جلوگیری از بازفروشی خدمات بیمهای دارویی را بخشی از تکالیف سازمان غذا و دارو در سامانه تی تک عنوان کرد.
آقای دهقانی نیا ادامه داد: به عنوان نمونه اگر فردی میخواهد بستری شود و از خدمات حوزه سلامت استفاده کند برای استفاده از یک داروی مطمئن به راحتی امکان استعلام آن دارو از سامانه و تایید آن فراهم شود که متاسفانه به این موضوع در بخش بستری توجه نمیشود.
وی گفت: چندی پیش بیمهها به یک داروی خاصی به میزان ۳۵۰ میلیارد تومان پوشش بیمهای داده بودند این در حالیست پیشتر این دارو به صورت رسمی و به مبلغ ۲۷۰ میلیارد تومان وارد شده بود این مسئله نشان میدهد اگر سامانه تی تک در بخش بیمهای تکمیل شود دیگر چنین مشکلی پیش نخواهد آمد.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: تاکنون از طریق استعلام از این سامانه، هشت و نیم میلیارد تومان داروی تاریخ مصرف گذشته شناسایی و از حالت استفاده خارج شده و تاییدیه نگرفته و مشکل اینجاست که داروهایی که استعلامش منفی میشود و بیمهها هم پول آن را پرداخت نمیکنند دوباره آن داروها را بیمههایی که با سامانه تی تک همراهی نمیکنند پولش را پرداخت میکنند و به مصرف میرسانند.
آقای دهقانی نیا تاکید کرد: اگر میخواهیم موضوعی همچون پدیده عرضه خارج از شبکه دارو همچون ناصرخسرو در کشور برچیده شود باید سامانه تی تک به صورت کامل تکمیل شود و امیدواریم سازمان غذا و دارو با توجه به تاکید رئیس جمهور اقدام به تکمیل تکالیف خود در این سامانه حداکثر تا ۲۲ بهمن کنند.
وی در پایان میزان قاچاق دارو در کشور در سال ۹۶ را ۱۱۰ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: داروهایی که در خارج از شبکه رسمی و مکانهایی همچون ناصرخسرو عرضه میشود قاچاق نیست اتفاقا ارز دولتی چهار هزار و ۲۰۰ تومان برای تهیه آنها استفاده شده است، اما ما از ناظران خواستیم که در این باره نیز حکم قاچاق را در نظر بگیرند.