يکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ , 29 Dec 2024
معاون تحقیق و توسعه گروه صنعتی دارویی برکت اعلام کرد: شرکت توانسته به صورت میانگین برای محصولات خود مجوز افزایش ۹درصدی قیمت را کسب کند.
افزایش قیمت ۹درصدی محصولات برکت برای سال جاری
به گزارش فانا،  محمدرضا باقری‌نژاد در جریان بازدید اعضای انجمن خبرنگاران و نویسندگان بازار سرمایه از شهرک صنعتی دارویی برکت با اشاره به این که کل ارزش بازار دارویی دنیا در سال ۲۰۱۷ میلادی ۱۲۰۰ میلیارد تومان است، گفت: براساس پیش‌بینی‌ها این آمار در سالجاری با رشد ۷ درصدی به رقم ۱۴۰۰ میلیارد دلار خواهد رسید.وی افزود: صنعت دارو براساس حوزه‌های مختلف درمانی ۱۵حوزه را شامل می‌شود که در میان این حوزه‌ها بیشترین رشد در حوزه داروهای ضدسرطانی و سیستم ایمنی با رشد ۲ برابری اتفاق افتاده است.

معاون تحقیق و توسعه و توسعه کسب‌وکار گروه دارویی برکت در ادامه با اشاره به این که شرکت‌های دارویی در دنیا با اقبال خوبی از سوی سهامداران مواجه هستند گفت: در ایران نیز کل بازار دارویی حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان است که رشد سالانه آن بالغ بر ۲۵ درصد برآورد می‌شود که بخشی از این رشد به واسطه تورمی است که در اقتصاد کشور شاهد آن هستیم.

وی همچنین در خصوص شرکت‌های فعال در صنعت داروی کشور اظهار داشت: در حال حاضر ۱۴۰ شرکت تولیدی، ۲۰۰ شرکت بازرگانی و ۵۰ شرکت توزیع در این صنعت مشغول فعالیت هستند.

باقری‌نژاد افزود: در حالی سرانه مصرف دارو در ایران ۵۰ دلار است که این سرانه در جهان ۱۸۰ دلار می‌باشد و این موضوع نشان از این دارد که قیمت دارو در ایران از متوسط جهانی پایین‌تر است و این آمار بیان‌گر این مطلب نیست که ایرانی‌ها از سرانه جهانی، کمتر دارو مصرف می‌کنند.

وی با بیان این که در حال حاضر ۹۸ درصد از داروی مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود گفت: با وجود این ۲ درصد دارویی که از خارج وارد کشور می‌شود ارزشی بین ۳۰ تا ۴۰ درصد بازار را در دست دارد.

این مقام مسوول ادامه داد: خوشبختانه ایران در حوزه سلول‌های بنیادی جزو ۱۰ کشور برتر دنیا در این خصوص است که این موضوع به عنوان یکی از صنایع پیشرفته‌ای که کشور در آن فعال است مطرح است.

وی همچنین در خصوص شرکت‌های دارویی حاضر در بازار سرمایه اظهار داشت: در حال حاضر ۳۰ شرکت دارویی در بازار سهام فعال هستند که در مجموع ۳ درصد کل بازار سرمایه کشور را تشکیل می‌دهند.

باقری‌نژاد با بیان این موضوع که صنعت دارو و گردشگری از جمله صنایعی هستند که بر اساس پیش‌بینی‌ها تا سال ۲۰۳۵ بالاترین میزان رشد سالانه را برای سرمایه گذاری خواهند داشت، در خصوص تهدیدهای صنعت دارو در کشور گفت: مواردی از جمله تحریم‌ها، نوسان نرخ ارز، رکود اقتصادی، قوانین ناقص و نیز مشکلات مربوط به تامین مالی از جمله این موارد هستند. ضمن این که مواردی چون توسعه سیستم بیمه درمانی در کشور، بهبود رابط سیاسی و بین‌المللی، وجود زنجیره عرضه مناسب در کشور، سرمایه انسانی متخصص و نیز تمرکز دولت بر طرح تحول اقتصادی نیز از جمله فرصت‌های این صنعت در کشور هستند.

وی همچنین از بازار بزرگ داخلی و خارجی، تولیدات داخلی ارزان قیمت، وجود زیرساخت‌های اولیه مناسب و پوشش گسترده بهداشت و درمان به عنوان نقاط قوت و نیز از سرانه بهداشت و درمان پایین، تمرکز بر تولید دارو با تکنولوژی قدیمی، وارداتی بودن مواد اولیه مورد نیاز این صنعت، ضعف در جذب سرمایه‌گذاری خارجی و دخالت دولت در قیمت گذاری به عنوان نقاط ضعف صنعت دارو در کشور یاد کرد.

معاون تحقیق و توسعه کسب‌وکار گروه دارویی برکت در ادامه یا تاکید بر جذابیت‌های موجود در صنعت دارو در ایران و جهان گفت: بر این اساس به تازگی یک شرکت دانمارکی با سرمایه‌گذاری بالغ بر ۷۰ میلیون یورو در شهرک دارویی برکت سرمایه‌گذاری کرده و در حال ساخت خط تولید دارو است.

وی در پاسخ  گفت: برکت مواد اولیه خود را همچون سایر شرکت های جهان از برخی کشورها تامین می کند. مثل، ایتالیا، سوییس، هلند، آلمان، چین و هند. در صورت اعمال بیشتر تحریم های یکجانبه علیه ایران شرکت تدابیری اندیشیده که جایگزین برای تامین مواد اولیه در نظر داشته باشد.

زندیه؛ معاون مالی و اقتصادی گروه صنعتی دارویی برکت در پاسخ به خبرنگار ما درباره عرضه سایر شرکت های زیر مجموعه افزود: فعلا برنامه‎ای برای عرضه اولیه‏ای از زیرمجموعه‎ها نداریم.

وی درباه درآمد فروش صاداراتی شرکت گفت: بخشی از درآمدهای حاصل از فروش صادارتی ریالی بوده است. بخشی دیگر از آن ارزی بوده که قسمتی از آن را وارد بازار کرده‎ایم و بخشی را دیگر آن صرف پروژه‎های خارج از کشور می‎شود.

باقری‎نژاد با بیان این که گروه دارویی برکت، ۲۵ شرکت با درصدهای متفاوت سهام را در زیرمجموعه خود دارد اظهار داشت: این شرکتها در تمام زنجیره تامین دارو فعال هستند.

باقری‌نژاد در ادامه با اشاره به عرضه اولیه سهام دارویی برکت در بهمن ماه سال ۹۵ در بازار سرمایه گفت: در حال حاضر ۵۰ درصد سهامداران این شرکت را اشخاص حقیقی تشکیل می دهند. ضمن این که این شرکت با سهم ۱۴ درصدی از بازار تولید دارو، سومین شرکت تولیدکننده دارو در کشور بشماره می‌آید.
منبع : رادیو سهام
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


آخرین عناوین
شرکت های برگزیده