سه شنبه ۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ , 22 Apr 2025
اسحاقی در نشست کمیته خیرین سلامت کمیسیون بهداشت مجلس با حضور نایب رئیس مجلس:

اجازه حذف ارز ترجیحی دارو و تجهیزات پزشکی را نمی‌دهیم

تلاش برای تقویت منابع صندوق بیماران خاص و صعب العلاج
سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس درباره خطرات حذف ارز ترجیحی در حوزه دارو و ملزومات و تجهیزات پزشکی هشدار داد و گفت: با این کار خیرین انگیزه‌ شان را از دست می‌دهند؛ مجلس تاکنون ایستادگی کرده‌ و اجازه این کار را نخواهیم داد البته بستر قانونی و ایمن برای مشارکت خیرین خارج از کشور فراهم شده و در تلاش برای تقویت منابع صندوق بیماران خاص و صعب العلاج هستیم.
اجازه حذف ارز ترجیحی دارو و تجهیزات پزشکی را نمی‌دهیم
به گزارش فانا، نشست کمیته خیرین سلامت کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی امروز ( دوشنبه، 1 اردیبهشت ماه ) به منظور هم اندیشی با خیرین حوزه سلامت در مورد برنامه‌های سال جاری با ریاست سلمان اسحاقی و حضور حمیدرضا حاجی بابایی نایب رئیس مجلس برگزار شد.

سلمان اسحاقی رئیس کمیته خیرین سلامت کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این نشست با اشاره به سابقه برگزاری جلسات کمیته، حضور حمیدرضا حاجی بابایی نایب رئیس مجلس در این نشست را نشانه توجه ویژه مجلس به خیرین سلامت دانست و خطاب به ایشان گفت: حضور شما باعث قوت قلب مجموعه خیرین شد و ما برای این نشست صورت‌جلسه ۱۴ بندی آماده کرده‌ایم که در زمان مناسب ارائه خواهیم کرد.

وی افزود: این دومین نشست کمیته خیرین سلامت است و در نشست نخست تلاش کردیم موضوعات و مسائل مهم مرتبط با مشارکت خیرین در حوزه سلامت را شناسایی کرده و مقدمات پیگیری آن‌ها را فراهم کنیم.

ضرورت استفاده از ظرفیت خیران خارج از کشور

نماینده مردم قائنات و زیرکوه در مجلس دوازدهم با اشاره به ضرورت استفاده از ظرفیت خیران خارج از کشور ادامه داد: یکی از دغدغه‌های ما، نقش خیرینی است که در خارج از کشور زندگی می‌کنند و می‌توانند در تأمین نیازهای درمانی کشور مؤثر باشند و باید به آنها توجه جدی داشته باشیم.

اسحاقی با اشاره به موانع بر سر راه مشارکت خیرین خارج از کشور تأکید کرد: برخی از خیرین خارج از کشور، علاقه‌مند به مشارکت در پروژه‌های درمانی هستند اما به دلیل نگرانی از اتهامات احتمالی مانند پولشویی یا مصادره دارایی‌ها، حاضر به فعالیت در ایران نیستند و ما این مسئله را با هماهنگی 4 نهاد نظارتی شامل قوه قضاییه، وزارت اطلاعات، سازمان بازرسی و سایر دستگاه‌ها حل کرده‌ایم و اکنون بستر قانونی و ایمن برای ورود خیرین فراهم است.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، افزود: هم در دارو فساد وجود دارد هم در تجهیزات پزشکی؛ اما باید با آن مقابله کرد، نه اینکه آن را بهانه‌ای برای توقف کار قرار داد؛ حقوق می‌گیریم تا راهکار پیدا کنیم و با فساد مبارزه کنیم نه اینکه کار را متوقف کنیم.

رئیس کمیته خیرین سلامت کمیسیون بهداشت و درمان مجلس همچنین تقویت منابع مالی صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج را اولویت این کمیته دانست و تاکید کرد که در جلسه بعدی، گزارشی کامل از این موضوع ارائه خواهد کرد و افزود: هنوز برخی از بیماران صعب‌العلاج شناسایی نشده‌اند و بسیاری از بیماران خاص، نادر یا بی‌بیمه با مشکلات مالی شدید مواجه‌اند؛ دامنه این بیماران رو به گسترش است و ما ناگزیر وارد حوزه‌های حمایتی شده‌ایم.

مجلس پل ارتباطی میان خیرین سلامت و دستگاه های اجرایی است

وی بر آمادگی مجلس برای ایفای نقش نظارتی تأکید کرد و گفت: ما به‌عنوان پل ارتباطی میان شما و دستگاه‌های اجرایی عمل می‌کنیم؛ این جلسات برای شنیدن دغدغه‌های شما خیرین است نه معرفی خودمان.

اسحاقی با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه، جایگاه خیرین سلامت تا حدی مورد توجه قرار گرفته و گام‌هایی به سمت شایستگی‌های این گروه مؤثر برداشته شده است، گفت: البته نگرانی جدی در مورد آیین‌نامه‌های اجرایی برنامه هفتم بود در واقع قانون خوب نوشته شده اما در مرحله اجرا گاه با موانعی مواجه می‌شویم که مانع تحقق عملی ظرفیت‌های قانونی می‌شود.

نماینده مردم قائنات و زیرکوه در مجلس دوازدهم، با یادآوری اینکه زیرساخت های قانونی در برنامه هفتم توسعه برای جذب خیرین جدید پیش بینی شده است، ادامه داد: آیین‌نامه اجرایی برنامه هفتم مسیر خوبی را طی می‌کند و برخی خیرین نیز از این چارچوب قانونی استفاده کرده‌اند اما در موارد خاص، لازم است ورود مستقیم داشته باشیم و آمادگی این کار وجود دارد.

وی خطاب به خیرین سلامت، گفت: ذهنیت شما به دلیل عملکرد ما نمایندگان مجلس در گذشته منفی شده و این موضوع را قبول داریم اما اینکه شما در این نشست حضور دارید نشانه امید شما به مجلس برای رفع مشکلات است.

رئیس کمیته خیرین سلامت کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از عملکرد رسانه ملی افزود: از صداوسیما گله مندیم که چرا در سریال‌های پرمخاطب مثل پایتخت به نقش خیرین اشاره نمی‌کند؛ همان‌طور که موضوعات زیست‌محیطی در این آثار مطرح می‌شود باید نقش خیرین نیز به تصویر کشیده شود؛ به طور حتم این موضوع را با رئیس سازمان صداوسیما در میان خواهم گذاشت و از کمیسیون فرهنگی مجلس می‌خواهیم در قالب یک مصوبه این موضوع را پیگیری کند.

اسحاقی با اشاره به لزوم تقویت ساخت همراه‌سراهای بیمار در شهرهای بزرگ، از جمله مشهد، یادآور شد: به طور قطع امام رضا(ع) به اندازه‌ای که از ساخت زائرسرا خوشحال می‌شود، 10 برابر آن برای ساخت همراه‌سرا کنار بیمارستان خرسند خواهد شد و ما این پیام را به آستان قدس رضوی نیز منتقل کرده‌ایم و حتی رئیس‌جمهور نیز تأکید کرده‌ که بسیج مستضعفان در حوزه خدمات عمرانی، اولویت را به ساخت همراه‌سراهای بیماران بدهد.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی همچنین درباره خطرات حذف ارز ترجیحی در حوزه دارو و ملزومات و تجهیزات پزشکی هشدار داد و گفت: در مصاحبه اخیر خود به صراحت گفتم که اگر ارز دولتی حذف شود، ما خودمان مردم را کشته‌ایم و با این کار خیرین ما انگیزه‌ شان را از دست می‌دهند؛ ما تاکنون در مقابل انجام این کار ایستادگی کرده‌ایم و اجازه نخواهیم داد این اتفاق بیفتد؛ امروز برخی از مسئولان بر حذف ارز دولتی اصرار دارند اما ما تلاش کرده‌ایم نظر آن‌ها را تغییر دهیم و نمی‌گذاریم این سیاست به بخش دارو تسری پیدا کند و اگر خیرین را بی‌انگیزه کنیم، به خودمان ظلم کرده‌ایم.

اسحاقی همچنین بر ضرورت شناسنامه دار شدن خیرین سلامت تاکید کرد و گفت: خیرین ما نباید ناشناس بمانند؛ وقتی کسی با نام معرفی می‌شود، تازه متوجه می‌شویم که خیر است؛ باید یک شبکه هماهنگ از خیرین داشته باشیم تا بتوانیم بهتر از ظرفیت‌شان استفاده کنیم.

وی در پایان از رئیس‌جمهور خواست دغدغه‌های حوزه سلامت و درمان، از جمله پرداخت معوقات کادر درمان، را به کمک خیرین برطرف کند و پیشنهاد داد: دولت می تواند با مشارکت خیرین یک صندوق با سرمایه اولیه تشکیل دهد تا از سود آن، بخشی از مطالبات معوقه پرستاران پرداخت شود؛ اگر خیر مدرسه‌ساز داریم، می‌توانیم خیر درمان‌پرداز هم داشته باشیم.
منبع : خبرگزاری خانه ملت
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


آخرین عناوین
شرکت های برگزیده