دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ , 23 Dec 2024
بر اساس مستنداتی که در اختیار تسنیم قرار دارد، احتمال به فروش رفتن سؤالات آزمون تخصصی و فوق تخصصی پزشکی یک روز پیش از برگزاری آزمون به مبلغ بالای ۳۵ میلیون تومان وجود دارد.
فروش سؤالات آزمون بورد تخصصی پزشکی؟!
به گزارش فانا، "آزمون بورد" یا دانشنامه تخصصی و فوق‌تخصصی پزشکی که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مراحل ارتقای حرفه‌ای پزشکان در کشور شناخته می‌شود، مهم‌‌ترین مرحله انتخاب اعضای هیئت علمی دانشگاه‌‌های علوم پزشکی به شمار می‌رود.

این آزمون، دارای دو بخش کتبی و شفاهی است و پزشکان با پذیرفته‌ شدن در این آزمون‌ها، می‌توانند به عنوان اعضای هیئت علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی فعالیت کنند. به همین جهت، صحت برگزاری و فرایند نظارت بر این آزمون‌ها می‌تواند توانمندی اعضای هیئت‌ علمی را در آینده افزایش دهد.

امسال آزمون دانشنامه در 24 رشته فوق تخصصی و 26 رشته تخصصی گروه علوم پزشکی در 10 کلان منطقه دانشگاهی کشور برگزار شد و مرحله نخست این آزمون به صورت کتبی در تاریخ 8 شهریور ماه و مرحله شفاهی و مصاحبه این آزمون در بازه زمانی 16 تا 21 شهریور ماه از بین پذیرفته‌شدگان مرحله کتبی، برگزار شد.

آزمون کتبی دارای 100 تا 150 سؤال چند گزینه‌ای است و تعیین تعداد سؤالات با تشخیص هیات ممتحنه مربوطه و تایید دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی هستند و حدنصاب نمره قبولی در آزمون کتبی، کسب حداقل 70 درصد کل نمره آزمون است؛ ملاک قبولی در آزمون شفاهی نیز کسب حداقل 70 درصد از کل نمره آزمون شفاهی است.

طراحان سؤالات این آزمون همه ساله در ایام طراحی سؤالات، ظاهراً در قرنطینه قرار می‌گیرند تا امکان تقلب و نشست سؤالات به بیرون کاهش یابد.

اما درباره کم و کیف برگزاری آزمون بورد برخی گروه‌‌های پزشکی از جمله مغز و اعصاب، مستنداتی در اختیار تسنیم قرار گرفته که حکایت از شائبه فروش این سؤالات دارد.

بر اساس این مستندات، احتمال به فروش رفتن سؤالات آزمون امسال در یکی از رشته‌های تخصصی پزشکی یک روز پیش از برگزاری آزمون به مبلغ بالای 35 میلیون تومان وجود دارد.

یکی از پزشکان متخصص مغز و اعصاب که در آزمون بورد این رشته با هدف هیئت علمی شدن شرکت کرده در گفتگو با تسنیم می‌گوید: چگونگی دسترسی منبع افشاکننده به این سؤالات، مشخص نیست اما تعدادی از افرادی که اقدام به خریداری این سؤالات کرده‌اند در آزمون پذیرفته شده‌اند.
 

وی می‌افزاید: الکترونیکی برگزار شدن فرآیند آزمون نیز به تسهیل تقلب در آزمون کمک می‌کند زیرا امکان هک شدن نیز وجود دارد. از سوی دیگر آزمون نیز بسیار بد برگزار شد و سیستم من دو بار سر جلسه آزمون قطع شد و نظارت دقیقی نیز در هنگام برگزاری آزمون وجود نداشت به نحوی که شرایط برای تقلب بین دانشجویان نیز در حوزه‌ای که حضور داشتیم فراهم بود.

این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه این مسائل باعث بی‌انگیزگی پزشکان و میل آنها به مهاجرت شده است، اضافه می‌کند: من قصد مهاجرت داشتم اما از آنجا که قلباً دوست داشتم در ایران باشم و به کشورم خدمت کنم در این آزمون شرکت کردم که درصورت قبولی، امیدی برای ادامه زندگی کاری‌ام در کشور خودم ایجاد شود و احساس می‌کردم شرایط ممکن است به خوبی پیش برود زیرا من خیلی درس خوانده بودم و شاگرد اول دوره خود بودم و تقریباً اطمینان داشتم که در آزمون پذیرفته خواهم شد. با وجود این، به دلیل عدم برگزاری عادلانه آزمون و تبعیض شکل گرفته در پی به فروش رفتن سؤالات، انگیزه خود را از دست داده‌ام؛ فکر می‌کنم هدف از فروش این سؤالات ورود افراد ضعیف و بی‌سواد به این رشته است تا افراد فروشنده این سؤالات که ممکن است تعدادی از اساتید این رشته باشند، بتوانند افراد را تحقیر کنند و افراد قوی و درس خوان به انزوا کشانده شوند. ادامه چنین روندی باعث می‌شود پزشکان متخصص به شدت بی‌انگیزه شوند و این وضعیت ناامیدی بین جامعه پزشکی به حدی پیش برود که کشور نیازمند واردات پزشک از کشورهای همسایه شود.

این پزشک همچنین در پاسخ به این سؤال که چگونه با وجود قرنطینه شدن اساتید، سؤالات آزمون بورد به بیرون درز می‌کند؟ گفت: قرنطینه اساتید اصلاً به درستی رعایت نمی‌شد به طوری که گاها اساتید از صبح تا عصر قرنطینه بودند و این سؤالات را پس از طراحی در اختیار دانشجویان قرار می‌دادند!

با وجود اینکه وزارت بهداشت مدعی است طراحی سؤالات آزمون دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی در شرایط قرنطینه توسط اساتید انجام می‌شود، این سؤال مطرح است که چه سازوکار نظارتی بر فرآیند طراحی این سؤالات وجود دارد که امکان خرید و فروش سؤالات آزمون فراهم شده است؟
منبع : خبرگزاری تسنیم
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


آخرین عناوین
شرکت های برگزیده