جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ , 27 Dec 2024
چهارمین کنگره ملی تروما در روزهای ۲۳ و ۲۴ آبان ماه در مرکز همایش‌های رازی تهران برگزار می‌شود.
چهارمین کنگره ملی تروما در روزهای ۲۳ و ۲۴ آبان ماه برگزار می‌شود
به گزارش خبرنگار فانا، حسن ابوالقاسمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج) امروز در نشست خبری چهارمین کنگره ملی تروما گفت: دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج) از سال ۱۳۹۲ به عنوان قطب تروما در کشور تعیین شده و مسوولیت برگزاری کنگره ملی تروما را بر عهده داشته که سه دوره این کنگره در سال‌های ۱۳۹۳، ۱۳۹۵ و ۱۴۰۰ برگزار شد و قرار است در سال ۱۴۰۳ نیز چهارمین دوره این کنگره برگزار شود.

وی با اشاره به اینکه تروما هم شامل آسیب‌های فیزیکی و جسمی و هم شامل آسیب‌های روحی و روانی می‌شود، افزود: براساس آمارهای منتشر شده سالانه حدود ۵۰ هزار نفر در کشور بر اثر تروماهای مختلف مانند تصادفات، سوختگی، برق‌گرفتگی، غرق‌شدگی، خودکشی، دگرکشی، مسمومیت‌های دارویی، سوءمصرف مواد مخدر، سقط جنین و اختلالات پزشکی غیرضروری جان خود را از دست می‌دهند. با توجه به اینکه بیشتر مرگ‌ومیرهای ناشی از تروما مربوط به قشر جوان است، توجه به تروما و پیشگیری از آن اهمیت دوچندان پیدا می‌کند. با توجه به اینکه مرگ‌های ناشی از تروما کاملا قابل پیشگیری هستند باید به سمت پیشگیری از این نوع مرگ‌ها برویم.
 

مسعود خاتمی رئیس قطب علمی ترومای ایران هم در این نشست گفت: تجربیاتی که در زمینه مدیریت تروماهای جنگی بدست آمده، به پیشرفت‌های زیادی در علم پزشکی منجر شده است. مطالعات علمی اثبات کرده که هرچقدر زمان رسیدگی به تروما کاهش یابد، مرگ‌ومیر ناشی از آن نیز کاهش می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه رئیس‌جمهوری و وزیر بهداشت با توجه به تجربیات خود در دوران جنگ و وزارت بهداشت با اهمیت موضوع تروما آشنا هستند و فرصتی طلایی برای مدیریت بهتر تروما در کشور به وجود آمده است، عنوان کرد: متاسفانه آمار تروماهای ناشی از حوادث ترافیکی در کشور و مرگ‌ومیر ناشی از این تروماها به حدی زیاد است که نمی‌توانیم این آمار را در سطح بین‌المللی ارائه کنیم. با این حال محور مقاومت در زمینه مدیریت تروما روی ایران حساب می‌کند و به عنوان مثال در مورد تروماهایی که برای مدافعین حرم به وجود آمد، مقالات زیادی نوشته و چاپ شد که باعث شد از تجربیات این تروماها در مدیریت تروماهای مشابه استفاده شود.
 

حسن علی محبی جانشین قطب علمی تروما هم گفت: متاسفانه تروما در کشور متولی واحدی ندارد و ۴۰ تا ۵۰ درصد از تروماها مربوط به حوادث ترافیکی هستند. در حال تلاش هستیم تا کمیسیون ویژه مدیریت تروما در زیرمجموعه شورای عالی سلامت تشکیل شود. تشکیل این کمیسیون در دوران ریاست جمهوری رئیسی به دلیل شهادت وی به تعویق افتاد و در دولت جدید برای تشکیل آن با وزیر بهداشت نامه‌نگاری شده است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار فانا درباره آمار سال گذشته رئیس پلیس سابق راهور مبنی بر اینکه ۴۳ درصد از فوتی‌های تصادفات به دلیل ضعف امکانات در بیمارستان‌ها می‌میرند، گفت: این آمار خام، غلط و غیرعلمی است و نیاز به تحلیل‌های دقیق‌تری دارد. ضمن اینکه در مورد مدیریت تروما وضعیت مراکز درمانی طی چند سال اخیر بسیار بهبود یافته است.
به گفته وی ۱۰ مرکز تحقیقات تروما در کشور وجود دارند که در چهارمین کنگره ملی تروما نیز حضوری فعال خواهند داشت.
 

ابراهیم متولیان دبیر چهارمین کنگره ملی تروما هم گفت: چهارمین کنگره ملی تروما در روزهای ۲۳ تا ۲۴ آبان ماه در مرکز همایش‌های رازی تهران برگزار می‌شود. پیش‌بینی می‌شود حدود ۱۲۰۰ نفر در این کنگره شرکت کنند. این کنگره برای پزشکان، پرستاران و گروه‌های فوریت‌های پزشکی امتیاز بازآموزی دارد. همچنین قرار است تعدادی از مهمانان خارجی به ویژه از عراق، سوریه، لبنان و برخی از کشورهای اروپایی نیز از طریق سخنرانی‌های ویدئویی در این کنگره شرکت کنند. ضمن اینکه در حاشیه این کنگره نیز یک نمایشگاه جانبی از محصولات مرتبط با حوزه مدیریت تروما برگزار خواهد شد.

به گفته وی اقدامات پزشکی انجام شده از سوی پزشکان ایرانی در جراحی‌های جنگ سوریه به ویژه در مورد فک و صورت حتی در عرصه بین‌المللی هم مورد توجه و استقبال قرار گرفته است.
 

سلیمان حیدری دبیر علمی کنگره هم گفت: ۱۲۰ مقاله برای ارائه در این کنگره ارسال شد که از این تعداد ۴۰ مقاله برای ارائه حضوری و ۱۵ مقاله برای چاپ در کتابچه کنگره پذیرفته شدند. همچنین ۱۸ میزگرد علمی در طول این کنگره برگزار خواهد شد. تلاش خواهیم کرد میزگردی را به موضوع فلسطین اختصاص دهیم و از پزشکانی هم که در بیمارستان‌های غزه کار کرده‌اند به صورت ویدئویی ارائه‌هایی داشته باشیم. هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین و اخلاق پزشکی نیز از دیگر موضوعات مهمی هستند که در میزگردهای چهارمین کنگره ملی تروما ارائه خواهند شد.

وی افزود: در انفجاری که در شهر کرکوک عراق توسط داعش انجام شد، در یک شب ۶۰ مجروح به بیماستان بقیه‌الله آوردند و بدون هیچ بحرانی آنها را درمان کردیم. حتی در برخی مواقع تا ۲۰۰ مجروح را هم به صورت همزمان درمان کرده‌ایم در حالی که در بسیاری از کشورها اگر حادثه‌ای رخ بدهد و بخواهند ۵۰ مجروح را به صورت همزمان مدیریت کنند، بحران به وجود می‌آید.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


آخرین عناوین
شرکت های برگزیده