یک متخصص غدد درونریز و متابولیسم از تولید پانسمان زخم پای دیابتی از پرده آمنیون جنین خبر داد و گفت: این روش درمانی جزء دستورالعمل های جهانی است و در ایران نیز تحت پوشش بیمه قرار دارد.
به گزارش فانا، محمدرضا مهاجری تهرانی اظهار کرد: حدود ۲۵ درصد بیماران دیابتی در طول زندگی خود دچار زخم پا میشوند و در هر ۳۰ ثانیه در دنیا یک پا به این دلیل قطع میشود.
وی بیان اینکه میتوان جلوی بسیاری از این قطع عضوها را گرفت، افزود: در دانشگاه علوم پزشکی تهران طرح درمان زخم پای ناشی از دیابت با استفاده از پرده آمنیون جنین انجام شد که در مقایسه با روش استاندارد پانسمان گاز مرطوب، در سرعت بهبود زخم و کنترل آن تأثیر بسزایی دارد؛ همچنین میزان بستری بیمار و قطع پا را کاهش میدهد.
مهاجری ادامه داد: در این طرح بیش از ۵۰ بیمار زخم پای دیابتی را به دو گروه تقسیم کردیم که در گروه اول از پانسمان گاز مرطوب و در گروه دوم از پرده آمنیون جنین استفاده شد، پس از شش هفته، مشاهدات نشان داد، بیمارانی که برای درمان زخم آنها از پرده آمنیون استفاده شده بود، سرعت بهبود بیشتری داشتند.
این متخصص غدد درونریز و متابولیسم یادآور شد: پانسمانهای تولیدشده از پرده آمنیون جنین باید ازنظر واکنشهای میکروبی و ویروسی مورد برسی قرار گیرد تا برای انسان عارضهای نداشته باشد؛ همچنین باید در دمای منفی ۸۰ درجه نگهداری شوند.
وی با بیان اینکه پرده آمنیون جنین معمولاً دور ریخته می شود، تصریح کرد: از این پانسمان به مدت یک هفته میتوان، استفاده کرد و پس از گذاشتن روی زخم باید از پانسمان ثانویه نیز استفاده شود.
مهاجری ادامه داد: ایران جزء معدود کشورهایی است که توانایی تولید پانسمان زخم پای دیابتی از پرده آمنیون جنین را دارد و خوشبختانه در تمام کشور از آن استفاده میشود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: پانسمان تولیدشده از پرده آمنیون جنین تحت پوشش بیمه است و بیماران دیابتی از این روش درمان که جزء پروتکلهای جهانی است، میتوانند استفاده کنند.