دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ , 25 Nov 2024
روز یکشنبه ۲۰ اسفند ماه، سلمان اسحاقی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: شاهد عدم هماهنگی بین متولیان تولید و تامین دارو از جمله سازمان غذا و دارو، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه در تامین ارز و ریال به منظور تامین دارو و مواد اولیه دارویی هستیم و اگر این عدم هماهنگی در بازه زمانی کوتاه بین متولیان مربوطه برطرف نشود، اکثر شرکت‌های تامین و پخش دارو زمین‌گیر خواهند شد و با بحران اساسی در بحث تامین دارو در بازار مواجه خواهیم شد.
اشک تامین‌کنندگان درآمد؛ فروردین سیاه دارو و تجهیزات پزشکی
به گزارش خبرنگار فانا، روز دوشنبه ۲۱ اسفند ماه هم حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در نطق میان دستور جلسه علی مجلس گفت: متاسفانه وضع بهداشت و درمان کشور بیمار است و مردم دارو ندارند و خیلی از بیماران به ویژه بیماران سخت با کمبود دارو مواجه هستند و در تجهیزات پزشکی کمبود داریم و اگر این روند ادامه پیدا کند قطعا در فروردین ماه مشکلات جدی خواهیم داشت.

عضو هیات مدیره انجمن حامی تجهیزات پزشکی و دارویی مرآت در همین زمینه گفت: براساس اعلام کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، بین سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی برای پرداخت ارز واردات مواد اولیه و محصولات نهایی دارو و تجهیزات پزشکی هماهنگی وجود ندارد.

علیرضا چیذری افزود: متاسفانه از اواخر بهمن ماه به درخواست‌های ثبت شده از سوی سازمان غذا و دارو در سامانه جامع تجارت، ارز داده نشده است چون سازمان برنامه و بودجه باید مابه‌التفاوت ریالی نرخ ارز را به بانک مرکزی پرداخت کند. بانک مرکزی مدعی است مشکلی در تامین ارز ندارد اما چون سازمان برنامه و بودجه مابه‌التفاوت ریالی نرخ ارز را پرداخت نکرده است، نمی‌تواند ارز جدیدی را به حوزه دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص دهد.

وی گفت: تعطیلات عید نوروز را در پیش داریم که باعث می‌شود کشور عملا بین ۱۵ تا ۲۰ روز تعطیل شود. باید قبل از این تعطیلات انبارهای خود را از کالاهای استراتژیک پر کنیم این در حالیست که انبارها از مواد اولیه و محصول نهایی تقریبا خالی شده و به زودی ذخیره استراتژیک تولید را نیز از دست می‌دهیم. پر کردن دوباره انبارها هم چهار تا پنج ماه تامین طول می‌کشد و با توجه به تعطیلات پیشرو و با این وضعیت تامین ارز، عملا می‌توانیم پیش‌بینی کنیم که فروردین سیاهی را از نظر دارو و تجهیزات پزشکی خواهیم داشت.

چیذری تاکید کرد: اختلاف سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی چه ربطی به مردم و مصرف‌کنندگان دارد؟ آیا این اختلاف برخلاف نظر رهبری نیست که فرمودند بیماران به جز رنج بیماری، نباید درد دیگری را تحمل نکنند؟ متاسفانه وضعیت به گونه‌ای است که صدای همه در آمده است و برخی هم می‌خواهند همه مشکلات را به گردن سازمان غذا و دارو بیندازند این در حالیست که رئیس سازمان غذا و دارو از صبح تا شب گردنش را جلوی بانک مرکزی کج می‌کند و از طبقات بانک مرکزی بالا و پایین می‌رود تا بتواند ارز موردنیاز دارو و تجهیزات پزشکی را بگیرد.

عضو هیات مدیره انجمن حامی تجهیزات پزشکی و دارویی مرآت خاطرنشان کرد: این وظیفه بانک مرکزی و سازمان برنامه بودجه است که اختلاف بین خود را حل کنند. سطح نارضایتی در حوزه تامین دارو و تجهیزات پزشکی بسیار افزایش یافته است و دلیل آن نه ناتوانی سازمان غذا و دارو بلکه اختلاف بین سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی است. سازمان غذا و دارو لیست تخصیص ارز را برای بانک مرکزی ارسال کرده اما تامین ارز صورت نگرفته است.

بانک مرکزی اخیرا اعلام کرد: بنابر ثبت سفارش‌ها و اعلام اولویت‌ها و نظر وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، از ابتدای امسال تاکنون برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی در مجموع چهار میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار ارز تامین و پرداخت شد که از رشد ۲۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته برخوردار است.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


آخرین عناوین
شرکت های برگزیده