جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ , 27 Dec 2024
تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد از بانک مرکزی و مجلس خواستار شدند

فرصت ۸ ماهه به تولیدکنندگان شیرخشک برای پرداخت مابه‌التفاوت ارز

اعتبار ریالی پیش‌بینی شود
انجمن صنفی تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد در نامه‌ای به رئیس کل بانک مرکزی و رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خواستار فرصت ۸ ماهه جهت تسویه حساب مابه‌التفاوت نرخ ارز برای مواد اولیه و پیش‌بینی اعتبار ریالی یا تسهیلات برای شیرخشک اطفال در بودجه ۱۴۰۳ شدند.
فرصت ۸ ماهه به تولیدکنندگان شیرخشک برای پرداخت مابه‌التفاوت ارز
به گزارش فانا، در متن نامه رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد به محمد رضا فرزین - رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران - آمده است:

اخیرا ارز مورد نیاز جهت مواد اولیه شیرخشک اطفال از ۴۲ هزار ریال به  ۲۸۵ هزار ریال افزایش یافته است. علیهذا اعضای این انجمن که متکفل تولید فرآورده استراتژیک شیرخشک اطفال هستند، هم اکنون با کمبود نقدینگی بسیار جدی جهت تسویه مابه‌التفاوت مواد اولیه قبلی و خرید مواد جدید مواجه شده‌اند. در همین راستا و به منظور ممانعت از بروز هرگونه کمبود در عرضه تولید و عرضه شیرخشک اطفال، پیشنهاد می‌ کند:

۱_ جهت تسویه حساب مابه‌التفاوت نرخ ارز برای مواد اولیه موجود در کارخانجات و یا در حال حمل یا ترخیص از گمرک، هشت ماه فرصت داده شود تا در خلال این مدت تولید کنندگان بتوانند از محل فروش کالا به قیمت جدید، بدهی خود را پرداخت کنند.

۲_ با توجه به این‌که در فرازهای پایانی سال و حتی دو ماه اول سال جدید، نظام بانکی کشور قادر به تخصیص تسهیلات جدید نیست، لذا به منظور جلوگیری از هرگونه وقفه در تامین مواد اولیه شیرخشک اطفال و به عنوان یک راه‌حل فوری به بانک‌های عامل این اجازه داده شود وجه ریالی ثبت سفارشات مربوط به مواد اولیه اخیرالذکر را پس از هشت ماه از تولیدکننده اخذ کنند.

لذا بدین‌وسیله از جنالعالی خواهشمند است به دلیل اهمیت فوق‌العاده این امر، مراتب در جلسه‌ای با حضور خود حضرتعالی و سایر اولیای محترم امور برگزار و ذیل حمایت و مساعدت آن مقام محترم، دستور اقدامات مقتضی جهت رفع این معضل را مبذول فرمایند.

در نامه دیگر این انجمن به رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی آمده است:

به دنبال افزایش هفت برابری نرخ ارز واردات مواد اولیه شیرخشک اطفال (از ۴۲۰۰۰ ریال به ۲۸۵۰۰۰ ریال)، متعاقب این امر موانع و مشکلاتی برای تولیدکنندگان داخلی ایجاد شده است. بدین معنا که نقدینگی لازم جهت خرید مواد اولیه با نرخ ارز ۲۸۵ هزار ریالی نسبت به قبل به میزان هفت برابر افزایش یافته است که تامین این حجم از نقدینگی برای کارخانجات به هیچ عنوان میسر نیست. علیهذا از آنجایی که مصرف ارزی کل تولید داخلی شیرخشک سالانه ۲۲۰ میلیون دلار برآورد می‌شود و اعضای این انجمن در حال حاضر فاقد توان مالی مورد نیاز برای خرید مواد اولیه به مقدار لازم و کافی هستند به منظور رفع این معضل پیشنهاد می‌شود:

هم‌اکنون که بودجه سال ۱۴۰۳ در مجلس شورای اسلامی تحت بررسی نمایندگان قرار دارد، اعتبار یا تسهیلات بانکی به میزان ۵.۵ همت  (=۲۲۰میلیون دلار *  ۴۲۰۰ – ۲۸۵۰۰۰ ) جهت خرید مواد اولیه (و علیحده از بودجه سایر حلقه‌های زنجیره تامین شامل توزیع کننده و مصرف‌کننده) و صرفا برای تولیدکنندگان شیرخشک اطفال، در بودجه مذکور پیش بینی و تخصیص داده شود. همچنین با توجه به این‌که چرخه بازگشت سرمایه از زمان خرید ارز تا دریافت وجه کالای فروخته شده از شرکت پخش حدودا هشت ماه به طول می‌انجامد، اعتبار یا تسهیلات بانکی مذکور نیز ظرف مدت هشت ماه تسویه شود.

علیهذا ضمن تقدیم مراتب فوق باستحضار می‌رساند در صورت عدم اتخاذ تصمیمات و راهکارهای مناسب و فوری در حال معضل صدرالاشاره، استمرار اولیه شیرخشک اطفال در داخل کشور مجددا با چالش جدیدی مواجه خواهد شد.
منبع : خبرگزاری ايسنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


آخرین عناوین
شرکت های برگزیده