يکشنبه ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ , 20 Apr 2025
نایب رئیس انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ایران در گفت‌وگو با فانا:

ضرورت افزایش دستکم 15 درصدی قیمت محصولات شوینده و بهداشتی تا پایان امسال برای جلوگیری از توقف تولید

نایب رئیس انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ایران گفت: در صورت عدم افزایش دستکم 15 درصدی قیمت تا پایان سال جاری، تولید برخی از اقلام شوینده و بهداشتی ضروری موردنیاز مردم متوقف می‌شود و در تابستان سال آینده با کمبود این اقلام در بازار مواجه خواهیم شد.
ضرورت افزایش دستکم 15 درصدی قیمت محصولات شوینده و بهداشتی تا پایان امسال برای جلوگیری از توقف تولید
علیرضا کیانی در گفت‌وگو با خبرنگار فانا افزود: ارزش بازار محصولات شوینده، بهداشتی و آرایشی ایران 152 هزار میلیارد تومان است و با توجه به تولید ناخالص داخلی (GDP) معادل 7.5 میلیون هزار میلیارد تومانی کشور می‌توان نتیجه گرفت که صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی سهمی حدودا دو درصدی در GDP کشور دارند و نیاز به همکاری همه سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها است تا بتوانیم این سهم را حفظ کنیم و ارتقا دهیم.

وی گفت: صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ایران تقریبا 100 درصد متعلق به بخش خصوصی هستند و با بدنه دولت نیز عمدتا با دو وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارتباط بسیار نزدیکی داریم و انتظار کمک از هر دو وزارتخانه را داریم. علیرغم اینکه وزارت صمت در حوزه‌های مختلف کمک‌های زیادی به ما کرده است، گلایه بسیار بزرگ ما از سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان درباره قیمت‌ها است و واقعیت است که در زمینه قیمت‌گذاری آسیب‌های جدی به این صنایع وارد شده است. وقتی میزان حقوق و دستمزد  57 درصد افزایش یافته و نهاده‌های تولید شامل مواد اولیه پتروشیمی با قیمت فوب حساب می‌شوند، قیمت تمام شده محصولات ما هم 50 تا 60 درصد افزایش یافته است. حال سوال این است که وقتی قیمت محصولات ما فقط 25 درصد افزایش می‌یابد، چگونه باید این صنایع دوام می‌آورند؟

وی توضیح داد: معاونت صنایع عمومی وزارت صمت به استثنای سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان کمک‌های بسیاری به ما کرده است. مثلا معاونت صنایع عمومی یا اداره صنایع سلولزی، چاپ و نوشت‌افزار وزارت صمت تلاش‌های زیادی برای حمایت از صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی کرده‌اند. یکی از کارهای ویژه آنها کاهش تعرفه‌های مواد اولیه بود که بسیار ارزشمند بود. کار دیگر تسهیل فرآیند شناسه‌گذاری است. این صنایع سال‌ها در این زمینه گرفتار بودند چون سامانه‌های مختلفی در وزارتخانه‌های صمت و بهداشت برای شناسه‌گذاری وجود داشت و این فرآیند و بروکراسی برای تولیدکنندگان بسیار آزاردهنده شده بود. با تلاش و دستور معاونت صنایع عمومی وزارت صمت اخیرا باید یک شناسه را اجرا کنیم که باعث کاهش بروکراسی و تسهیل فرآیندها می‌شود. در حوزه‌های فناورانه هم وزارت صمت در حال کمک است. من به عنوان نایب رئیس انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ایران از وزارتخانه‌های صمت و بهداشت بابت همه کمک‌هایشان تشکر می‌کنم اما گله بزرگ در بین همه خدمات ویژه‌ای که به ما شده، موضوع قیمت‌گذاری است که رسما تقاضای دخالت وزارت صمت را داریم تا قیمت‌ها واقعی شود. از طرف انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی این اطمینان را می‌دهیم که خودمان مراقب بازار باشیم. دولت به ما اجازه قیمت‌گذاری صحیح را بدهد و اگر دید محصولی غیرمنصفانه در بازار عرضه می‌شود، در مورد آن محصول مداخله و قیمت‌گذاری کنند. اگر دولت در راستای کاهش تصدی‌گری حرکت می‌کند، باید بداند که بزرگترین تصدی‌گری قیمت‌گذاری دستوری است.

نایب رئیس انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ایران خاطرنشان کرد: در خرداد ماه امسال به ما قول افزایش قیمت 45 درصدی را دادند و سازمان حمایت هم این افزایش قیمت را پذیرفت اما در آذر ماه اجازه افزایش قیمت تنها 25 درصدی صادر شد و ما تا پایان سال به افزایش قیمت 20 درصدی نیاز داریم تا تولید و در نتیجه بازار دچار مشکل نشوند. ما حتی به افزایش قیمت 15 درصدی هم رضایت داریم تا برخی کالاهای شوینده و بهداشتی اگر هم سود نکنند، دستکم زیان نکنند و با افزایش قیمت 15 درصدی تولیدکنندگان تشویق به ادامه تولید این محصولات شوند. انجمن آنالیز قیمت این محصولات را نیز به سازمان حمایت ارائه کرده است.

کیانی تصریح کرد: طی 20 سال اخیر به هیچ عنوان اجازه ندادیم کسری کالا در بازار شوینده، بهداشتی و آرایشی کشور رخ دهد و همواره بازار را در شرایط تعادلی نگه داشتیم و به این کار هم ادامه می‌دهیم. از دولت می‌خواهیم که با تصمیم‌گیری منطقی در حوزه قیمت‌گذاری اجازه دهد که محصولات این صنایع دستکم در مورد اقلام ضروری به سطح بازار برسند. حال اینکه این تصمیم‌گیری باید در سازمان حمایت انجام ‌شود یا ستاد تنظیم بازار، برای ما فرقی ندارد.

گفت‌وگو از محمدجواد به‌آبادی
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


شرکت های برگزیده