يکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ , 24 Nov 2024
مدیرکل فٰرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو:

کالاهای آسیب‌رسان به سلامت همچنان تبلیغ می‌شوند

مدیرکل فٰرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: فهرست کالاهای آسیب رسان به سلامت هر سال به صدا وسیما اعلام می‌شود، اما متاسفانه تبلیغات این کالاها اتفاق می‌افتد و به همین دلیل به سمت اصلاح محتوای تبلیغی رفتیم تا این موضوع سر و سامان پیدا کند.
کالاهای آسیب‌رسان به سلامت همچنان تبلیغ می‌شوند
به گزارش فانا، محمد حسین عزیزی روز دوشنبه در نشست خبری ویدیو کنفرانس که از وزارت بهداشت برگزار شد در پاسخ به سوال درباره تبلیغ کالاهای آسیب رسان به سلامت در صداوسیما افزود: البته صداوسیما همکاری مناسبی هم دارد، اما مشکلات خاص خود را دارند که مطرح می‌کنند. به صورت مرتب با صدا وسیما در تعامل هستیم تا محتواهای تبلیغی اصلاح شود که هم آنها بتوانند درآمد خود را داشته باشند و هم آگاهی لازم به مردم برسد.

وی ادامه داد: برخی ادعاها نادرست است و باعث تشویش اذهان می‌شود. به طور مثال چیزهایی گفته می‌شود که واقعیت ندارد یا در آن غذا موجود نیست.

عزیزی گفت: این موضوع در سال‌های گذشته خیلی موفق نبوده است. یعنی هرچه بگوییم نه و آنها نیز کار خود را انجام بدهند، موفقیتی حاصل نمی‌شود. صدا وسیما در پویش غذای سالم و فرهنگ سازی و مصرف غذاها نیز می‌تواند کمک‌های موثری انجام بدهد.

برخورد با تبلیغات اغواگرانه

مدیرکل فٰرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوال دیگر درباره ادعاهای نادرست و تبلیغات اغواگرانه برخی محصولات اظهار کرد: به دنبال این هستیم که هر محصولی که ادعای نادرست داشته باشد، تذکر بگیرد. البته بسیاری از این موارد اصلاح شده و تبلیغ آنها متوقف شده است. به هر حال اختیار سازمان غذا و دارو در این زمینه محدود است و باید مشکلات تولید کنندگان و صدا وسیما را در نظر بگیریم.

پیشگیری از احتمال شیوع کرونا در نانوایی‌ها

عزیزی بیان کرد: مصرف نان‌های صنعتی و بسته بندی شده حدود ۲۰ درصد در کشور افزایش یافته است. یکی از مکان‌هایی که می‌تواند باعث شیوع ویروس کرونا شود، نانوایی‌ها هستند. توصیه می‌کنیم که مردم به نوبت وارد نانوایی شده و فاصله را رعایت کنند. مردم بهتر است نان‌ها را داغ در سفره یا بسته‌ای که همراه دارند بگذارند. سپس در منزل نان‌ها را هوا بدهند تا خنک شود و بعد بسته بندی کنند. خود نیز از ماسک و دستکش استفاده کنند.

وی ادامه داد: تعداد نانوایی‌های سنتی حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار واحد است و این‌که هر روز بازرسان بهداشتی به این مراکز سر بزنند امکان پذیر نیست. از خود نانوایی‌ها نیز می‌خواهیم که محل کار خود را ضد عفونی کرده و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، هرچه بیشتر از شیوع ویروس کرونا جلوگیری کنند.

رشد قیمت لبنیات

مدیرکل فٰرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: رشد قیمت‌ها در مورد همه مواد پروتئینی و لبنیات اتفاق افتاده است. صحبت‌ها و مکاتباتی در این زمینه انجام شده است. با توجه به شرایط اقتصادی خاص شاید خیلی مقدور نباشد که این مشکل رفع شود. با این حال پیگیر هستیم که از طریق مختلف بتوانیم به طبقاتی که درآمد کمتری دارند، کمک‌هایی شود تا بتوانند به این مواد غذایی مفید بیشتر دسترسی داشته باشند.

مصرف ویتامین‌ها

عزیزی درباره مصرف ویتامین‌ها بیان کرد: اگر رژیم غذایی خوب باشد و از مواد غذایی متنوع استفاده شود، شاید افراد نیازی به مصرف ویتامین نداشته باشند. زیرا در مواد غذایی مثل تخم مرغ و لبنیات، ویتامین D به اندازه کافی موجود است و از طریق مواد غذایی تامین می‌شود. هرچند باز هم توصیه می‌شود برای اطمینان بیشتر، مصرف ویتامین D به صورت مکمل و به شکل هفتگی یا ماهانه برای تقویت سیستم ایمنی بدن انجام شود.

وی ادامه داد: البته غنی سازی نان با ویتامین D نیز در دستور کار قرار دارد. زیرا یکی از مشکلات جامعه ما کمبود این ویتامین است.

کنترل مواد غذایی وارداتی

عزیزی اظهار کرد: کنترل جامع و کاملی در زمینه مواد غذایی وارداتی انجام می‌شود. هیچ ماده غذایی نمی‌تواند به کشور وارد شود، مگر این‌که در سامانه تی تک ثبت شود. قبل از حمل این مواد غذایی، گواهی‌های مختلفی باید روی سامانه بارگذاری شود. بعد از رسیدن نیز باید آزمایش‌ها انجام و سپس اجازه ترخیص می‌گیرد. در نتیجه در مورد مواد وارداتی تخلفی وجود ندارد.

وی افزود: تخلف بیشتر در مورد تولید داخل و اکثر آنها تولیدات متفرقه اتفاق می‌افتد که خیلی نام و نشان و مجوز لازم را ندارند. با توجه به شرایط اقتصادی ممکن است عده‌ای تاریخ انقضا را تغییر داده یا بسته بندی را عوض کنند. این موارد به محض گزارش، با مراکز عرضه کننده برخورد می‌شود. همچنین اسامی این شرکت‌ها و محصولات نیز اعلام می‌شود.

مدیرکل فٰرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو بیان کرد: از مردم می‌خواهیم که محصولات معتبر را که لوگو سازمان غذا و دارو و نشانگرها را دارند، استفاده کنند تا مشکلی وجود نداشته باشد. زیرا محصولات شناخته شده تحت کنترل هستند و مورد آزمایش قرار می‌گیرند.

تخلفات را به ۱۹۰ گزارش بدهید

وی درباره روش گزارش تخلفات بهداشتی اظهار کرد: مردم می‌توانند از طریق سامانه ۱۹۰ تخلفات را به وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو گزارش بدهند. قطعا این گزارش‌ها پیگیری می‌شود.

دست کاری تاریخ انقضای محصولات غذایی

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوالی درباره دست کاری تاریخ انقضای محصولات غذایی گفت: تاریخ محصولات غذایی اشتباه نیست و ممکن است دست کاری شده باشد. مواد غذایی مختلف تاریخ تولید و انقضا دارند که روی بسته درج می‌شود. اگر تاریخ انقضا دست کاری شده باشد، مصرف کننده می‌تواند این موضوع را متوجه شود. این موارد قطعا در فروشگاه‌های بزرگ عرضه نمی‌شود و در کنار خیابان یا فروشگاه‌های غیرمتعبر به فروش می‌رود. با این حال اگر مورد مشکوکی مشاهده شد، می‌توان به سامانه ۱۹۰ یا روابط عمومی سازمان غذا و دارو اعلام کرد تا این محصولات جمع آوری شوند.

ثبت محصولات غذایی داخلی روی سامانه تی تک

عزیزی گفت: به زودی ثبت محصولات تولید داخل را نیز روی سامانه تی تک می‌بریم. این اقدام همانند محصولات وارداتی انجام می‌شود و امکان ندارد هیچ محصولی خارج از این سامانه، تولید و توزیع شود. با این اقدام، قاچاق و دست کاری و تقلب در آینده نزدیک قطع می‌شود.
منبع : خبرگزاری ايرنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


آخرین عناوین
شرکت های برگزیده