يکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳ , 10 Nov 2024

احتمال واردات داروی تاریخ گذشته نزدیک به صفر است

از ابتدای سال قیمت دارو بیش از پنج بار افزایش داشته است
عضو کمیسیون بهداشت و درمان اتاق بازرگانی تهران گفت: از ابتدای سال تاکنون قیمت دارو بیش از پنج بار افزایش داشته است بخصوص در داروهای ساخت داخل این افزایش بیشتر است. اما بیمار متوجه این تغییرات قیمتی نشده است زیرا بیمه این هزینه‌ها را پوشش می‌دهند
احتمال واردات داروی تاریخ گذشته نزدیک به صفر است
به گزارش فانا، ناصر ریاحی عضو کمیسیون بهداشت و درمان اتاق بازرگانی تهران در خصوص اثرگذاری تحریم‌ها بر روی قیمت دارو و افزایش قیمت آن گفت: از ابتدای سال تاکنون قیمت دارو بیش از پنج بار افزایش داشته است بخصوص در داروهای ساخت داخل این عدد بیشتر بوده اما بیمار متوجه این تغییرات قیمتی نشده است زیرا بیمه این هزینه‌ها را پوشش می‌دهند به طوری که سهم پرداختی بیمار در قیمت نهایی دارو در دو سال اخیر ثابت بوده است و هیچ تغییری نداشته است.

رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو ادامه داد: به طور کلی در تمام دنیا این وظیفه بیمه‌ها است که اگر من تولیدکننده به هر میزان افزایش قیمت داشته باشم آنها این تغییرات را پوشش دهند در غیر این صورت اصطلاحا سنگ روی سنگ بند نمی‌شود.

ریاحی افزود: اگر دولت به هر علتی نتواند این تغییرات قیمتی را در قالب بیمه پوشش دهد آن زمان باید مردم نگران باشند اما خوشبختانه تا به امروز چنین اتفاقی رخ نداده است.

وی در خصوص بالا رفتن قیمت برخی داروها بخصوص در بازار آزاد گفت: به دلیل تحریم‌ها و در راستای سیاست اقتصاد مقاومتی اجازه واردات هر کالایی که در داخل تولید می‌شود صادر نخواهد شد. اما برخی پزشکان معتقدند که برخی داروها کیفیت خارجی آن بهتر از تولید داخل است و بر این امر تاکید دارند در حالی که سازمان غذا و دارو در هیچ موردی این استدلال را قبول ندارند و همین امر باعث می‌شود که قیمت بازار آزاد گران‌تر از مشابه داخلی آن باشد.

ریاحی ادامه داد: اکنون روال این گونه است که پس از تحویل اسناد مالی از سوی تولیدکننده به بیمه پس از 400 روز مبلغ مذکور واریز می‌شود و ما تا جایی که بشود با بیمه کنار می‌آییم تا کمترین فشار به بیمار وارد شود. حال اگر بودجه بیمه کم شود به ترتیب کم اهمیت بودن و داروهایی که کمتر در سبد بیماران است از خدمات بیمه حذف خواهند شد.

وی در خصوص محدودیت واردات ایران از کره گفت: عمده مواد اولیه دارو از چین و هند وارد می‌شود خصوصا چین که رابطه تجاری خوبی با آن داریم و شاید بتوان گفت که بیشترین پول خارجی را در این کشور داریم. در خصوص داروهای ساخته شده نیز که عمدتا از اروپا است لازم است که فعالیت بیشتری انجام دهیم.

ریاحی در خصوص برخی کلیپ‌های منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر فلج شدن بیماران بر اثر تزریق پنی سلین تقلبی یا سایر داروهای بی‌کیفیت چینی گفت: شاید این طور بتوان گفت که بر روی هیچ کالای وارداتی به اندازه دارو نظارت وجود ندارد از طرف دیگر تاکنون در هیچ دوره‌ای دارو ساخته شده از چین به کشور وارد نشده است. در بحث قاچاق نیز قاچاق دارو از چین و هند توجیه اقتصادی ندارد و اگر قرار است کسی دارو قاچاق کند آن را از اروپا وارد می‌کند. ضمن آنکه داروی کم اهمیتی مانند پنی‌سلین اصلا قاچاق آن صرفه اقتصادی ندارد. ضمن آنکه ما یکی از بزرگترین تولیدکنندگان پنی‌سلین در جهان هستیم. با وجود این عوامل احتمال واردات داروی بی‌کیفیت و یا تاریخ گذشته از هر کشور خارجی نزدیک به صفر است و جای نگرانی ندارد.

ریاحی در خصوص قاچاق مواد اولیه دارو گفت: با وجود ممنوعیت واردات مواد اولیه به دلیل حمایت از تولید داخل امکان قاچاق وجود دارد. بر همین اساس است که در هیچ کجا واردات را ممنوع نمی‌کنند بلکه با وضع عوارض آن را محدود می‌کنند مواد اولیه دارو به گونه‌ای است که تشخیص قاچاق یا تولید داخلی بودن آن بسیار سخت است و امکان قاچاق آن به داخل کشور وجود دارد.
منبع : خبرگزاری ایلنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


شرکت های برگزیده