رویترز در گزارشی به تاثیر تحریمها بر درمان بیماریهای خاص در ایران پرداخت.
به گزارش فانا، تحریمهای ایالات متحده علیه ایران دسترسی به دارو برای درمان بیمارانی که با بیماریهایی مانند سرطان و صرع درگیر هستند را با مشکل جدی مواجه ساخته است، تحریمهای آمریکا در مورد داروها در حالی اعمال میشود که کالاهای بشردوستانه باید از تحریم معاف باشند.
تارا سپهریفر، محقق حقوق بشر گفت: در حال حاضر کمبود حاد در سراسر کشور در ایران وجود ندارد. اما افرادی که از بیماریهای نادر و ویژه رنج میبرند، شاهد تأثیر منفی تحریمها هستند.وی در ادامه گفت: اگر وضعیت تغییر نکند، ما انتظار داریم که این آسیب حتی بیشتر شود.
در این گزارش آمده است: محک مرکز تحقیقات و درمان بیماریهای خاص در ماه گذشته با کمبود سه داروی اصلی برای شیمی درمانی مواجه بود.
غذا، دارو و سایر منابع بشردوستانه معاف از تحریمهایی هستند که واشنگتن سال گذشته پس از آنکه از برجام خارج شد، اعمال کرد. اما با گسترده شدن تحریمهای آمریکا علیه ایران واردات دارو هم برای ایران سخت شده است و داروهای موجود با تورم در قیمت و بالا رفتن قیمتها مواجه شدهاند.
یک مقام وزارت خزانهداری آمریکا در این باره مدعی شد: معافیت در تحریمها اجازه فروش کالاهای کشاورزی، مواد غذایی، دارو و وسایل پزشکی را به ایران میدهد. این مقام مسئول که نامش منتشر نشده است در ادامه گفت که مردم ایران مدتهاست که از فساد و سوء مدیریت رنج میبرند.
این مقام گفت که سازوکاری که وزارت خزانهداری هفته گذشته معرفی کرد، صادرات اقلام انسان دوستانه به ایران را تسهیل میکند.
یک مقام ارشد دولت در این ماه در گفتوگو با رویترز مدعی شد: هرگونه کمبود دارو نشاندهنده اولویت دولت ایران در برنامه موشکی و سایر ابتکارات است.
دولت آمریکا در این باره گفته که دولتها و بانکهای خارجی نیاز دارند تا بدانند امکانی که برای صادرات اقلام بشردوستانه برای ایران فراهم میشود برای توسعه موشکهای بالستیک، حمایت از تروریسم یا تأمین مالی از فعالیتهای بدخواهانه، توسط تهران مصرف نمیشود.