یک عضو سندیکای صاحبان صنایع دارویی ایران: اصلاح ارز تخصیصی به صنعت دارو و اصلاح قیمت محصولات از مطالبات اصلی ما در «ایران فارما» خواهد بود
به گزارش فانا، دکتر علی مهرآمیزی عضو سندیکای صاحبان صنایع دارویی ایران و مدیر عامل شرکت «تهران شیمی» نمایشگاه بینالمللی «ایران فارما» را یکی از مظاهر پیشرفت خوانده و گفت: نمایشگاه بینالمللی «ایران فارما» با سابقه برگزاری کوتاه ولی درخشان خود یکی از رخدادهای ارزشمند درحوزه دارو و سلامت کشور است که میتواند علاوه بر ارتباط موثر و سریع ذینفعان حوزه دارو توانمندی ها و دستاوردهای صنایع دارویی را به شیوهای درخور این صنعت به نمایش بگذارد. در بسیاری از مذاکرات تجاری انجام شده در سالهای اخیر ذینفعان از وجود چنین نمایشگاه کامل و مفیدی در ایران ابراز خرسندی کردهاند که بسیار دلگرم کننده است.
فعالیتهای جانبی و کارگاههای آموزشی جامع و کاربردی این رویداد صنفی علاوه بر ایجاد انگیزه بالا در بازدیدکنندگان و شرکتکنندگان، بر ارزش آموزشهای موثر و همهجانبه در حوزه صنعت دارو میافزاید.مدیرعامل شرکت «تهران شیمی» اظهار کرد: اگر با نگاهی کلان به مشکلات روزمره و جامع صنایع داروئی بنگریم میتوانیم به دو راهکار جامع و کارآمد برای حل مشکلات برسیم. در مرحله اوّل تخصیص ارز یارانه ای با تفاوت 5/2 برابری با قیمت ارز در کشور، صنعت دارو را به یک صنعت کوچک و کنترل شده تبدیل کرده است و نسبت هزینههای انجام شده در این صنعت با ارزشگذاری اصلی تطابق ندارد.
به زبان ساده اگر هزینه حقوق و دستمزد رایج در صنایع مشابه حدود 10% فروش کل یک شرکت باشد، این مبلغ در صنایع داروئی از فروش کوچکتری برداشت شده و مانند این است که منابع انسانی این حوزه از صنعت دستمزد مناسب خود را دریافت نخواهند کرد که این موضوع شرکتها را با مشکلات جدی رو به رو کرده است. به همین صورت در کلیه هزینههای توسعهای مانند توسعه و ارتقاء GMP و استانداردها، توسعه محصولات و توسعه بازارهای جدید بدلیل گردش مالی کنترل شده با ارز یارانهای توسعه متناسب و متقارن صورت نگرفته و از این گذر صنایع داروئی دچار صدمه و زیان شدهاند و در آینده اثرات آن بیشتر ملاحظه خواهد شد.
او در ادامه افزود: علاوه بر مشکلاتی که عنوان کردم ارز یارانهای تنها به مواد اولیه تخصیص یافته و دیگر نهادهها ی تولید و هزینههای مرتبط بر آن با ارز آزاد تامین میشود که این موضوع در مورد داروهای وارداتی بدینگونه نیست و همه ارکان موجود در یک محصول وارداتی از ارز حمایتی استفاده میکند که این موضوع باعث شده است که داروی تولید کشور، در مقایسه با مشابه خارجی خود گرانتر به نظر آمده و مزیت اقتصادی به واردات را بیشتر از پیش نشان دهد. اصلاح ارز تخصیصی به صنعت دارو و اصلاح قیمت محصولات از مطالبات اصلی و جدی همه ی دست اندرکاران و شرکت کنندگان در ایران فارما 2019 خواهد بود. خواستهی دیگر صنایع داروئی تهیه و ابلاغ مجموعه قوانین و آئیننامههای یکپارچه و با دید 360 درجهای از منافع کلیه ذینفعان است که بتواند صنایع داروئی کشور را در رسیدن به هدف اصلی خود که ارائه محصولات و خدمات با کیفیت به مشتریان و سودآوری اقتصادی شرکتها باشد، برساند.
عضو سندیکای سندیکای صاحبان صنایع دارویی ایران گفت: حال با توجه به مطالب عنوان شده سوالی که پیش روی همهی دست اندرکاران برگزاری نمایشگاه، شرکت کنندگان و بازدید کنندگان و تصمیمسازان حوزه صنعت داروی کشور میباشد این است که آیا با همه ظرفیتهای بالقوه چنین رویداد خاص و ارزشمندی آشنایی داریم و به صورت کامل از آن استفاده میکنیم؟ آیا از همه تصمیمگیران حوزه سلامت و دارو دعوت شایسته و مفید صورت میگیرد ؟ آیا افتتاح کنندگان و دستاندرکاران تصمیمگیری حوزه دارو زمان، دقت و تمرکز لازم برای درک مشکلات این حوزه را در زمان بازدید کوتاه خود دارند؟ و آیا در سوال و جوابهای عادی و معمول خود در زمان افتتاح یا بازدید به عمق عملکرد و میزان مسئولیتپذیری یک واحد صنفی دارویی دست پیدا میکنند؟ بنظر میاید باید برای به وجود آوردن ارتباطات موثر در نمایشگاه «ایران فارما» با برنامهی مشخص عمل نمود و کارآئی و ارزش افزوده ایجاد شده از آن را بهتر مدیریت نمود.
او گفت: شرکت کنندگان در این نمایشگاه از بازدیدکنندگان و تصمیم گیران حوزه سلامت و دارو انتظار دارند که با دقت همهجانبه و برقراری ارتباط موثر با صاحبان صنایع مشکلات را شناسایی نموده و ضمن اولویتبندی دقیق و مناسب مشکلات، بهترین راهکار را ارائه نمایند.
دکتر مهرآمیزی درباره حضور شرکت «تهران شیمی» در نمایشگاه «ایران فارما» گفت: با توجه به مسائل اقتصادی و چالشهای جهانی پیش روی صنعت داروسازی کشور، شرکت «تهران شیمی» با استفاده از حداکثر توان و بضاعت خود در جهت تامین داروهای باکیفیت اقدامات موثری را در کوتاهترین زمان به انجام رسانده است و تا پایان سال 98 علاوه بر افتتاح پروژه تولید جدید، ده قلم داروی جدید را نیز به سبد محصولات خود اضافه خواهد کرد و گامی دیگر در ارائه محصولات متنوع بر خواهد داشت.
او در ادامه افزود: شرکت داروسازی «تهران شیمی» با حضور موفق و مسئولانه در این رویداد صنفی در سالهای گذشته برنامهریزی منسجمی را برای حضور تاثیرگذار در کنار دیگر ذینفعان این حوزه انجام داده است و امیدواریم که با تمرکز بر حل چالش های ذکر شده فوق و اتخاذ تصمیم های مدیریتی همه جانبه بتوانیم به اهداف کیفی و کمّی پیش رو نائل گردیم.
دکتر مهرآمیزی در پایان گفتگو اظهار کرد: شرکت داروسازی «تهران شیمی» با اتکال به خداوند متعال و تلاش همه جانبه سرمایهگذاران و همکاران متعهد و پرتوان خود به آیندهای پربار و ارزشمند میاندیشد و امیدوار است همانند همیشه انتخاب اول مصرف کنندگان، محصولات با کیفیت ایرانی باشد. پنجمین نمایشگاه بینالمللی ایران فارما( دارو و صنایع وابسته) دوم تا چهارم مهرماه سال جاری در مصلی امام خمینی (ره) برگزار میشود.