رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به میزان صادرات دارو از ایران به کشورهای منطقه، تاکید کرد: ما باید تا ۱۰ سال آینده بتوانیم ۱.۵ میلیارد دلار صادرات دارو داشته باشیم.
به گزارش فانا، دکتر رسول دیناروند در آستانه برگزاری دومین نمایشگاه بیمارستانسازی، تاسیسات و تجهیزات بیمارستانی بر ضرورت سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی در حوزه سلامت کشور تاکید کرد و گفت: صنعت داروسازی کشور برای اینکه بتواند به بیرون از مرزها برود، باید در کنار خود رقیبان قوی را ببیند.
وی در ارتباط با وضعیت سرمایهگذاریهای بخش خصوصی داخلی و خارجی در حوزه سلامت کشور، اظهار داشت: رقابت بین شرکتهای تولیدی در بازار داخلی روز به روز در حال سختتر شدن است و برخی شرکتها با استانداردهای بسیار بالا در حال ورود به بازار ایران هستند که رقابت را برای سایر شرکتها دشوار خواهد کرد.
وی با بیان این مطلب که سیاست وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو بعد از پسابرجام این نبوده که مرزهای واردات دارو را باز کند، گفت: سیاست ما، سرمایهگذاری برای تولید دارو در کشور و صادرات از ایران است.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به صادرات دارو از ایران به کشورهای منطقه، تاکید کرد: ما باید تا ۱۰ سال آینده بتوانیم ۱.۵ میلیارد دلار صادرات دارو داشته باشیم. کل بازار دارویی کشور در سال گذشته ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود که از لحاظ ارزش ریالی ۷۰ درصد مربوط به تولید داخل و ۳۰ درصد وارداتی بوده است.
رئیس سازمان غذا و دارو با اعلام اینکه صادرات ۱۵۰ میلیون دلاری دارو زیبنده کشور نیست، گفت: این رقم از صادرات در مقابل یک میلیارد دلار واردات دارو خیلی قابل قبول نیست.
دیناروند از هدفگذاری برای رسیدن به تراز مثبت صادرات و واردات دارو در افق ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: برنامهریزی ما برای رسیدن به تراز مثبت در سال ۱۴۰۴، ریلگذاری شده است.
وی از برنامه وزارت بهداشت برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان در زمینه صادرات دارو خبر داد و افزود: ما مصوب کردهایم به ازای هر یک میلیون دلار صادرات دارو، به این شرکتها ظرف سه ماه خارج از صف، پروانه تولید دارو دهیم.
دیناروند ادامه داد: پس از مذاکرات هستهای، شرکتهای خارجی بزرگ در حال مذاکره با ایران هستند، بازار سلامت ایران برای سرمایهگذاری کشورهای خارجی باز است و خوشبختانه کار شروع شده و شرکتهای بزرگ آمادگی خود را برای سرمایهگذاری در ایران اعلام کردهاند.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: امیدواریم در آینده نزدیک شاهد سرمایهگذاری بیشتر کشورهای خارجی باشیم، زیرا ایران جاذبههای زیادی برای شرکتهای بزرگ تجهیزات پزشکی دارد و ظرفیت و امکانات کشور ما میتواند مورد توجه کشورهای منطقه باشد.
دیناروند با تاکید بر اینکه سیاست ما باز کردن درهای واردات نیست، گفت: با سرمایهگذاریهایی که در ایران در حال انجام است، انتظار داریم بازار دارو و تجهیزات پزشکی ایران طی ۱۰ سال آینده به شدت رشد کند.
معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو، اظهار کرد: بهترین راه حضور در بازار ایران، سرمایهگذاری در مراکز درمانی، مراکز جامع سرطان، دیالیز، غربالگری بیماریهای صعبالعلاج و ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی است؛ چرا که دولت از آن حمایت میکند.
دومین نمایشگاه بیمارستانسازی، تاسیسات و تجهیزات پزشکی با هدف آشنایی تجار و صنعتگران ایرانی با آخرین تکنولوژیهای روز دنیا و جذب سرمایهگذاریهای خارجی در این حوزه، ۲۷ تا ۳۰ مهرماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران آغاز به کار میکند.