پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳ , 16 Jan 2025
نماینده تام الاختیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست منطقه ای مجمع جهانی سلامت گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران با هدایت وزارت متبوع و تمامی نهادهای ذیربط مصمم است، از این فرصت بی نظیر جهانی در راستای ارتقای دیپلماسی سلامت و معرفی ظرفیت های نظام سلامت کشور به جهانیان به بهترین وجه استفاده کند.
دانشگاه علوم پزشکی تهران، میزبان هفتمین نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت
به گزارش فانا، علی جعفریان، با توجه به برگزاری نشست منطقه ای مجمع جهانی سلامت در اردیبهشت ماه سال جاری، درخصوص گزارش عملکرد دبیرخانه این نشست، اظهار کرد: کنسرسیوم جهانی "پیمان گروه هشت" (M8 Alliance of Academies and universities)  شامل 25 دانشگاه، فرهنگستان و موسسات آموزشی 18 کشور از شش قاره دنیا، در سال 2009 هنگامی که آلمان رییس گروه G8 یعنی هشت کشور صنعتی) بود، تشکیل شد. پیمان گروه هشت علاوه بر تبادلات علمی برای بهبود سلامت جهانی، هر سال، نشستی با عنوان مجمع جهانی سلامت (world Health Summit) برگزار می کند. در واقع، پیمان گروه هشت، یک مجموعه آکادمیک و غیر سیاسی است که برای ارتقای سلامت جهانی تلاش می کند و با استفاده از آزادی های آکادمیک و فارغ از مرزبندی های سیاسی حرکت می کند.

وی ادامه داد: مجمع جهانی سلامت هر سال با شرکت دو هزار نفر از 100 کشور جهان و حضور وزرای بهداشت، روسای سازمان های بین المللی، مدیران ارشد صنایع مرتبط با سلامت و پژوهشگران و صاحبنظران در ماه اکتبر (مهرماه) در برلین، پایتخت آلمان برگزار می شود. این مجمع، یک نهاد تصمیم گیرنده و اجرایی نیست، بلکه یک نشست مشورتی، کارشناسی بین چهار دانشگاهی، سیاستگذاران، صنعت و جامعه است که در حوزه سلامت نقش دارند. جایگاه این مجمع اکنون به عنوان یک نشست اصلی در دستورسازی سلامت جهانی پذیرفته شده است. 
 
جعفریان با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان تنها عضو متتخب منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا از سال 1395 در گروه پیمان هشت حضور دارد، خاطرنشان کرد: نشست منطقه ای مجمع جهانی سلامت از سال 2013 هر سال در اردیبهشت ماه در یک قاره برگزار می شود و براساس مصوبه هیات مدیره پیمان گروه هشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران در نهم و دهم اریبهشت ماه سال 1398 میزبان هفتمین نشست منطقه ای مجمع جهانی سلامت در جزیره کیش خواهد بود. 
 
نماینده تام الاختیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست منطقه ای مجمع جهانی سلامت بیان کرد: طبق برنامه ریزی انجام شده توسط برگزارکنندگان این نشست و با حمایت همه جانبه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاکنون بیش از 100 سخنران از 40 کشور که همگی از صاحبنظران، پژوهشگران، مدیران و سیاستگذاران شناخته شده و صاحب سبک دنیا هستند، به علاوه بیش از 70 سخنران داخلی که همگی از دانشمندان برجسته کشور هستند، برای حضور در 29 پنل و 4 نشست جامع در همایش اعلام حضور کرده اند. همچنین، بیش از 700  میهمان از سراسر جهان نیز که در بین آنان علاوه بر دانشمندان شناخته شده در حوزه سلامت جهانی، وزرای بهداشت فعلی و پیشین چند کشور و مسئولان ارشد سازمان جهانی بهداشت نیز حضور دارند، همچنین در نشست و پیش نشست دانشجویی این رخداد که در تاریخ هشتم اردیبهشت و یک روز پیش از نشست اصلی برگزار می شود، شرکت خواهند کرد. 
 
وی تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران با هدایت وزارت متبوع و تمامی نهادهای ذیربط مصمم است، از این فرصت بی نظیر جهانی در راستای ارتقای دیپلماسی سلامت و معرفی ظرفیت های نظام سلامت کشور به جهانیان به بهترین وجه استفاده کند. 
 
جعفریان، سلامت در شرایط بحرانی و ناایمن، سلامت در جهان در حال گذر، توسعه پایدار سلامت، بیماری های غیر واگیر و سلامت روان، محیط زیست و آموزش پزشکی را شش سرفصل اصلی این رخداد بزرگ برشمرد و گفت: در این نسشت دو روزه، چهار پلنری جامع و 29 پنل تخصصی 90 دقیقه ای با حضور دانشمندان، سیاستگذاران، صاحبان صنایع، دانشجویان و صاحبنظران برجسته از سراسر دنیا برنامه ریزی شده است. 
 
نماینده تام الاختیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست منطقه ای مجمع جهانی سلامت ادامه داد: نشست های مختلف به گونه ای برنامه ریزی شده اند که نیمی از اعضای پنل سخنرانان بین المللی باشند. در هر پنل، یک کارشناس ایرانی و یک کارشناس بین المللی جلسه را اداره می کنند.
 
وی عنوان کرد: در این نشست مقاله ارائه نخواهد شد؛ چراکه ساختار نشست سالانه و منطقه ای برمبنای تبادل نظر کارشناسان متبحر و خبره طراحی شده است و لذا همه سخنرانان با دعوت خاص در همایش شرکت می کنند.
 
جعفریان خاطرنشان کرد: لازم به ذکر است، تشکیل شبکه دانشجویی مجمع جهانی سلامت از سوی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران پیشنهاد شده است که پس از بررسی، در مجمع عمومی پیمان گروه M8 مطرح و مورد استقبال و موافقت اعضا قرار گرفت. بر این اساس، رویداد دانشجویی روز قبل از برگزاری نشست اصلی، یعنی در هشتم اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد. 
 
وی در ادامه سخنان خود افزود: حدود 200 دانشجو از رشته های مختلف و علاقه مند به حوزه سلامت در این برنامه شرکت می کنند که 40 نفر از آنان بین المللی، 80 نفر از دانشگاه های علوم پزشکی کشورمان و مابقی از دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند. 
 
نماینده تام الاختیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست منطقه ای مجمع جهانی سلامت، درخصوص نحوه شرکت دانشجویان در این رویداد مهم، بیان کرد: نحوه شرکت دانشجویان نیز به گونه ای طراحی شده که علاقه مندان، داوطلب می شوند و انگیزه خود را از شرکت در همایش اعلام می کنند و با توجه به ظرفیت محدودی که وجود دارد از بین آنها انتخاب انجام می شود. 
 
وی در پایان تاکید کرد: امیدواریم، تلاشی که به صورت جمعی در حال اجرا است، نتایج ارزشمندی برای کشورمان داشته باشد.
منبع : خبرگزاری ایلنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


آخرین عناوین
شرکت های برگزیده