سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ , 14 Jan 2025
رئیس سازمان غذا و دارو:

اصلاح ارزی دارو و تجهیزات پزشکی نباید سبب افزایش پرداخت از جیب مردم شود

بودجه دیده شده در طرح دارویار هرگز به صورت کامل پرداخت نشد
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه بودجه دیده شده در طرح دارویار هرگز به صورت کامل پرداخت نشد، گفت: اصلاح ارزی دارو و تجهیزات پزشکی نباید سبب افزایش پرداخت از جیب مردم شود.
اصلاح ارزی دارو و تجهیزات پزشکی نباید سبب افزایش پرداخت از جیب مردم شود
به گزارش فانا، دکتر مهدی پیرصالحی معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو درباره حذف ارز ترجیحی از دارو در بخش خبری ساعت 14 شبکه یک سیما اظهار داشت: ارز ترجیحی نوع اول برای دارو از ابتدای امسال حذف شده است و هیچ ارز ۴۲۰۰ تومانی برای دارو تخصیص داده نمی‌شود و به ارز ترجیحی نوع ۲ یعنی ۲۸۵۰۰ تومانی تبدیل شده است.

وی تاکید کرد: در حوزه تجهیزات پزشکی حدود یک میلیارد دلار هنوز ارز ترجیحی نوع اول یعنی ۴۲۰۰ تومانی داریم که در بودجه سال آینده باید برای آن تصمیم گیری کنیم تا به ارز ترجیحی نوع ۲ یا همان ۲۸۵۰۰ تومانی تغییر وضعیت دهد.

دکتر پیرصالحی با تاکید بر اینکه در حال حاضر ارز داروی ما ارز ترجیحی نوع دوم و ارز تجهیزات پزشکی ترکیبی نوع یک، نوع ۲ و نیمایی است، تصریح کرد: اصلی‌ترین دغدغه‌ای که داریم تبدیل نرخ ارز از نوع یک به نوع ۲ و یا نیمایی است که مابه متفاوت آن باید برای مردم تامین شود تا پرداخت از جیب بیماران افزایش پیدا نکند.

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان این که در طرح دارویار بودجه دیده شده هرگز به صورت کامل پرداخت نشد، خاطرنشان کرد: درخواست ما از سازمان برنامه بودجه و مجلس این است که  اگر قرار است اصلاح ارزی تجهیزات پزشکی صورت گیرد بودجه مناسبی برای آن دیده شود و به همان نسبت پرداختی نیز انجام شود تا پرداخت از جیب مردم افزایش پیدا نکند.

وی با اشاره به اینکه ارز ترجیحی دارو به قوت خود باقی می‌ماند، گفت: در مورد دارو تنها ارز ترجیح ۴۲۰۰ تومانی حذف شده است و ما خواهان این هستیم که ارز ترجیحی دارو به قوت خود باقی بماند اما اگر مقرر باشد که نوع ارز تغییر کند باید مابه تفاوت آن درست دیده شود  تا مردم پرداختی بیشتری نداشته باشد

به گفته دکتر پیر صالحی، اصلاح سیاست‌های ارزی برنامه وزارت بهداشت نیست و تصمیمی است که در دولت گرفته شده است تا به سمت این بروند تا تعداد ارزها و تفاوت نرخ‌ها را کم کنند.

معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه پیشنهاداتی داده و در مجلس مطرح شده است؛ ما تمایل داریم که ارزها به صورت تک نرخی تغییر پیدا کند و باید سلامت بیماران در نظر گرفته و نقدینگی مورد نیاز شرکت‌های فعال این حوزه نیز تامین شود.

وی با تاکید بر اینکه باید بودجه حوزه دارو و تجهیزات پزشکی درست دیده شود، گفت: با حضور رئیس جمهور در وزارت بهداشت قرار بر این شد که در چند روز آینده جلسه ای بین مسئولان سازمان غذا و دارو و سازمان برنامه و بوجه برگزار شود تا اولا بودجه را منطقی پیش بینی کنیم و دوم روش پرداخت آن مشخص شود.

معاون وزیر بهداشت افزود: درمورد دارویار علیرغم اینکه این اختلاف قیمت ارز مستقیما از سوی شرکت های دارویی دریافت می شد، پرداخت آن را به هدفمندی یارانه ها موکول کرده بودند و وقتی که بودجه های هدفمندی محقق نمی شد پرداخت آن هم به تاخیر می افتاد و مشکلاتی را به وجود آورده بود.

وی ابراز امیدواری کرد: در بودجه های سال آینده هم عدد منطقی و هم منابع پرداخت را با کانال ارتباطی درست به داروخانه ها، بیمارستان ها و تامین کننده ها برسانیم. از بزرگترین معضلات داروخانه ها تاخیر در پرداخت هاست که متعاقب آن شرکت های پخش و تامین کننده ها به دلیل تاخیر در دریافت منابع با آن مواجه می شوند.

به گفته رئیس سازمان غذا و دارو، بسیاری از شرکت ها حتی قادر به تامین مواد اولیه نیستند تا دارو بسازند، بنابراین باید حتما طریقه پرداخت منظم و از مسیرهایی باشد که وابسته به هدفمندی یارانه ها نباشد و دقیقا به شرکت های تولید کننده و واردکننده دارو تعلق گیرد.

وی خاطرنشان کرد: همچنین امیدواریم در بودجه سال آینده پرداخت مابه التفاوت از خزانه باشد و پول را مستقیم به وزارت بهداشت برگردانند تا شرکت ها بتوانند نقدینگی را تامین کرده و ادامه فعالیت دهند.

دکتر پیرصالحی گفت: نیاز ارزی دارو و تجهیزات پزشکی امسال 3.5 میلیارد دلار ارز ترجیحی نوع یک و 2.1 میلیارد دلار ارز نیمایی دیده شده بود که تا امسال متناسب پرداخت شده و سال آینده هم به همین حدود برای این حوزه دیده شده است که در حوزه ارز ترجیحی نیاز به  کمک برای افزایش مقدار آن است.

به گفته وی در برنامه هفتم دیده شده که 6 ماه ذخیره دارو داشته باشیم، درحالیکه این تکلیف نیاز به منابع ارزی و ریال دارد و درصورت عدم تامین آن  قابلیت اجرایی نخواهد داشت .

 
منبع : وبدا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


شرکت های برگزیده