جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳ , 3 Jan 2025
نخستین مرحله از تزریق داروی امیسیزمب (فاکتور انعقادی مهارکننده هموفیلی A )، در درمانگاه سرور از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد با موفقیت انجام شد.
نخستین تزریق داروی فاکتور انعقادی مهارکننده هموفیلی A در درمانگاه سرور انجام شد
به گزارش فانا، این دارو در ماه اول هفته‌ای یک نوبت به گروه هدف تزریق می‌شود و از ماه دوم به بعد بین هر ۱۵ روز یا ۳۰ روز و بسته به شرایط و وضعیت حالی بیمار دُزهای بعدی آن تزریق می‌شود.

داروی امیسیزمب(فاکتور انعقادی مهارکننده هموفیلی A)، به‌طور مستمر در طول سال به بیماران هموفیلی A تزریق می‌شود و این کار برای موارد بستری در بیمارستان هم انجام می‌شود و تنها منع آن که از سوی سازمان بهداشت جهانی اعلام شده بحث خونریزی فرد بیمار بوده و در چنین مواقعی این دارو نباید تزریق شود و این کار به بعد از رفع مشکل خونریزی به‌وجود آمده موکول خواهد شد.

داروی امیسیزمب که فاکتور انعقادی مهارکننده هموفیلی A بوده از خارج از کشور وارد شده و قیمت هرمیلی گرم آن122  دلار است که نیم درصد آن از بیمار دریافت می‌شود و ۹۹.۵ درصد دیگر هم حمایت دولت است.

دریافت کننده این دارو از گروه‌های مختلف سنی هستند که بیشترین گروه آن از ۲ تا ۳۰ سال هستند.این دارو به ۶ بیمار مشهدی و ۳ بیمار دیگر که ساکن تربت جام، تایباد و نیشابور هستند تزریق می‌شود.

داروی امیسیزمب با هدف پیشگیری از خونریزی در بیماران هموفیلی تزریق می‌شود

در جریان تزریق داروی امیسیزمب به بیماران هموفیلی A دکتر علی قاسمی، رئیس بیمارستان دکتر شیخ، اظهار کرد: داروی امیسزیمب یک منوکلونال آنتی بادی (فاکتور انعقادی ویژه بیماران هموفیلی A با هدف کنترل خونریزی) است که عمدتاً برای پیشگیری از خونریزی در بیماران هموفیلی استفاده می‌شود، در درمان هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: در بیماران هموفیلی که مهارکننده دارند مدیریت خونریزی دشوار است که سبب کاهش کیفیت زندگی و افزایش هزینه‌ها و آسیب مفصلی و ناتوانی و معلولیت بیمار می‌شود.

رئیس بیمارستان دکتر شیخ ادامه داد: داروی امیسیزمب داروی تزریق زیرجلدی است که با فواصل طولانی سبب کاهش چشمگیر خونریزی می‌شود.

دکتر قاسمی با بیان اینکه داروی امیسیزمب برای اولین بار در بیماران واجد شرایط تزریق در کلنیک سرور بیمارستان فوق تخصصی کودکان دکتر شیخ وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد با موفقیت تزریق شده است، خاطرنشان کرد: بیش از ۴۰۰ بیمار هموفیلی A تحت پوشش کلینیک سرور که وابسته به بیمارستان دکتر شیخ بوده قرار دارند و از این تعداد ۹ نفر از آنها با وضعیت مهارکننده هستند که به تمامی این بیماران این دارو تزریق می‌شود.

داروی امیسیزمب به‌صورت ریزجلدی تزریق می‌شود

در ادامه دکتر زهرا بدیعی، رئیس مرکز درمانی بیماران تالاسمی و هموفیلی مشهد، بیان کرد: پس از ۲ سال پیگیری مکرر داروی امیسیزمب را بیماران هموفیلی A تامین کردیم، دارویی که جنبه پیشگیری دارد و برای درمان خونریزی استفاده نمی‌شود و در چنین مواقعی فاکتور ۷ تزریق می‌شود.

وی تصریح کرد: داروی امیسیزمب به‌صورت ریزجلدی تزریق می‌شود و این کار باید در داخل کلینیک سرور انجام شود و به جهت آنکه یخچالی است و شرایط خاصی در نگهداری دارد امکان تحویل به بیمار وجود ندارد.

رئیس مرکز درمانی بیماران تالاسمی و هموفیلی مشهد اضافه کرد: همچنین با تزریق نوبت‌های بعدی هم آموزش‌های آن داده می‌شود و امیدواریم که با این کار خونریزی‌ها به صفر برسد و نیاز به داروی دیگری نباشد.

وی خاطرنشان کرد: یک عدد از این داروی گران‌قیمت ممکن است که برای چند بیمار با نیاز کمتر استفاده شود و بلعکس برای بیماران با شرایط بدتر هم بیشتر از یک عدد و بسته به نیاز بیمار تزریق می‌شود.

۱۵ میلیارد تومان برای تهیه داروی امیسیزمب در مرحله اول هزینه شده است

همچنین دکتر زهرا علمدار، مدیر داروخانه‌های موسسه خدمات دارویی رضوی در مشهد هم گفت: موسسه خدمات دارویی رضوی بیش از ۱۰ سال است که با همکاری داروخانه امام داروهای موردنیاز کلینیک سرور را در اختیار این مجموعه قرار می‌دهد، البته مشکلات بیمه‌ای در مسیر تهیه داروی امیسیزمب وجود داشت که تا حدود زیادی برطرف شده است، اما هنوز چالش‌هایی در این مسیر وجود دارد.

وی افزود: مشکلات بیمه‌ها و مطالبات بسیار زیاد از این مجموعه‌ها کمی کار را سخت کرده، اما با این وجود و در جهت کمک به بیماران هموفیلی A این داروی گران‌قیمت را تهیه شده تا که به گروه هدف آن تزریق شود.

مدیر داروخانه‌های موسسه خدمات دارویی رضوی در مشهد تصریح کرد: از مجموع هزینه ۱۲۲ دلاری داروی  امیسیزمب نیم درصد آن بر عهده بیمار است و ۹۹.۵ درصد دیگر با همکاری سیستم درمانی کشور پرداخت می‌شود.

دکتر علمدار با اشاره به اینکه در مرحله اول ۱۵ میلیارد تومان برای تهیه داروی امیسیزمب هزینه شده است، بیان کرد: تعداد دارو در دُزهای ۳۰، ۶۰، ۱۰۵ و ۱۵۰ تامین شده و در تلاش هستیم تا این کار به‌طور مداوم انجام شود و خدمتی موثر به بیماران دریافت‌کننده این داروی پرکاربرد صورت پذیرد.

وی خاطرنشان کرد: ما به دنبال آن هستیم تا در جهت تهیه راحت‌تر دارو و کمک به بیماران دریافت کننده این داروی پرکاربرد از ظرفیت خیران نیک‌اندیش حوزه سلامت استفاده نماییم.

 

 
منبع : دانشگاه علوم پزشکی مشهد
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


آخرین عناوین
شرکت های برگزیده