پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳ , 19 Dec 2024
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در نشست فعالان زنجیره دارو با رئیس این سازمان، به بررسی جامع چالش‌ها و وضعیت کنونی صنعت داروسازی پرداخت. وی از فرسودگی گسترده تجهیزات، کمبودهای مقطعی و مشکلات ساختاری در برنامه‌ریزی استراتژیک سخن گفت.
ضرورت تدوین استراتژی‌های کلان برای تأمین پایدار دارو
 به گزارش فانا، دکتر اکبر عبداللهی‌اصل، در این نشست با تأکید بر لزوم تحول در صنعت داروسازی کشور اظهار داشت: «بیش از ۸۰ درصد خطوط تولید دارویی کشور فاقد ضوابط جهانی (GMP) هستند و تجهیزات تولید در این حوزه عمدتاً فرسوده‌اند. این شرایط، توان تولید و کیفیت دارو را به‌طور جدی تحت تأثیر قرار داده است.»

وی با اشاره به وضعیت اقتصادی حوزه سلامت افزود: «حدود ۵۰ درصد از هزینه‌های سلامت در کشور مستقیماً از جیب مردم پرداخت می‌شود. این مسئله فشار اقتصادی قابل توجهی را به خانواده‌ها تحمیل کرده است. همچنین ارزش بازار داروی کشور از سال ۱۳۹۱ تاکنون تقریباً ثابت مانده و از ۳ همت به ۳.۶ همت رسیده است.»

دکتر عبداللهی‌اصل با تأکید بر اهمیت برنامه‌ریزی برای تأمین دارو گفت: «در کشور ما گاهی برخی داروها به‌طور موقت با چالش تأمین مواجه می‌شوند. در حال حاضر سازمان غذا و دارو در تلاش است تا با بهبود برنامه‌ریزی‌ها و همکاری با بخش‌های مختلف، این مشکلات را به حداقل برساند و از کمبودهای احتمالی جلوگیری کند.»

وی در پایان افزود: «نبود خرید استراتژیک یکی از کاستی‌های اساسی زنجیره تأمین دارو است. برای رفع این نقیصه و جلوگیری از هرگونه مشکل در آینده، تدوین و اجرای سیاست‌های کلان و راهبردی ضروری است. ما در سازمان غذا و دارو در تلاشیم تا شرایط به‌گونه‌ای پیش رود که هیچ‌گونه اختلالی در تأمین داروهای اساسی کشور به وجود نیاید.»
منبع : ایفدانا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


آخرین عناوین
شرکت های برگزیده